*

Markka Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tiedonvälitys

Liberaali demokratia kestää uusoikeiston hyökkäykset

Yksi liberaalin demokratian lieveilmiö on Suomi Ensin –ryhmän kaltaiset joukot. Tämä heille suotakoon, kuten myös se, että he näyttävät ryhmittyneen Perussuomalaisten taakse. Kaiken tämän liberaali demokratia kestää, koska me liberaalit toki suomme näille ryhmille olemassaolon oikeuden, vaikka vastustammekin heidän totalitaristisia pyrkimyksiään.

Kuninganskuluttaja Out - Veroparatiisit In - kenen on tällainen YLE?

Kuningaskuluttajaohjelma päättyy. 25 vuoden ajan tuo ohjelma auttoi ihmisia navigoimaan kuluttajina, antaen mainoksiin nähden riiippumatonta informaatiota. Yleisradion mielestä mainostamista ei tällaisella informaatiolla sovi häiritä. Toimitusjohtajan käsityksen mukaan jopa veroparatiiseista uutisoiminen on järkyttävää markkinoiden ja yrittelijäisyyden häirintää.

Valtamedia, vallan sosiologia, väkivalta

 

1.


Valtamedia vahvistaa ja saa vahvistusta valtavirta-ajattelusta, joka tällä hetkellä on tosiasialliselta sisällöltään väljähtynyttä jäännöstä reilun viidenkymmenen vuoden takaisesta, silloisen vähemmistön edelläkävijä-ajattelusta. Kulttuurivitka, jonka mittaan edelläkävijöiden ideat ja arvot ovat lanseerautuneet valtavirta-ajatteluksi, on hämmästyttävän pitkä.

Metafora (kielikuva)

Tammikuun puolivälissä tapahtui Moskovassa traaginen onnettomuus, jossa hissikopin pohja petti ja 36-vuotias nainen, Irina Volodina, tippui 7:stä kerroksesta hissikuilun pohjaan. Koska tämä kuolemaan johtanut tapaus sattui eliitin "Punaiset purjeet"-asuinalueella toimittaja Sergei Jerzhenkov rupesi tutkimaan mistä ja kenestä oli kysymys. Jerzhenkov työskentelee televisioyhtiö "Dozhd":in toimituksella, joka on Venäjän harvoja itsenäisiä toimituksia.

Keltainen trolli?

Yrittääkö keltainen lehdistö "trollata"?  Miksi niiden jutut eivät pidä paikkaansa?

Journalistinen limbo valtalehdeltä

Helsingin Sanomissa Saska Saarikoski kirjoittaa tänään (4.10.2015) otsikolla: " Tragedia aseintoisen sheriffin kaupungissa". Ingressissä johdatellaan sanoman "ytimeen": "Roseburgin sheriffi vaikeni kouluampumisen jälkeen asekannoistaan".

Yhdistetään Suomen julkishallinto!

Ministeriö halusi kehittää uuden hienon IT-järjestelmän. Kun kehitystyö oli jo pitkällä selvisi, että parin sadan metrin päässä toisessa ministeriössä oli jo kehitetty hyvin samanlainen järjestelmä.

Virasto julkaisi ylpeänä hienon ja kalliin suunnitelman kaupunkialueen kehittämisestä. Toinen virasto hämmästyi tiedosta, sillä heiltä oli valmistumassa yhtä perusteellinen suunnitelma aivan samasta alueesta.

Tiedätkö?

Tämä maa on mennyt niin outoon jamaan , että ihmiset kertovat tutkimuksissa olevansa maailman onnellisin kansa samalla, kun poliitikot kertovat mediassa kansan huonosta tolasta.

 

Mitä ihmettä meillä oikein tapahtuu?

 

Minä luulen, että olemme saavuttaneet pisteen, jossa kaikki on kaupan. Pisteen, jossa tieto leviää sekunneissa ympäri maapallon ja on kaikista voimista suurin. Tiedolla myydään tavaraa. Mutta sillä myydään myös asenteita. Haaveita. Onnellisuutta.

 

Perussuomalaisista erotetut?

Tämän viikon maanantaina YLE:n Mot ohjelma toi esille Perussuomalaisesta puolueesta erotettujen henkilöiden haastatteluja näin lähellä eduskuntavaaleja. Tätä toimintaa voidaan pitää vaalitaktisena vetona vanhojen puolueiden hyväksi! Mot otti esille myös Facebook ryhmän -Perussuomalaisista erotetut- ja mainitsi ryhmässä olevan jäseniä nelisensataa.

Sähköisenä, kiitos

Turun Sanomat julkaisi 8.7. netissä eli sähköisenä Esko Valtaojan kirjoituksen Kirjallisena, kiitos, johon pari päivää aihetta haudottuani kirjoitin vastauksen. TS hyväksyy vain korkeintaan 1800 merkkiä pitkät vastaukset, joten lähetin vain tyngän. Alla koko vastaus.  

Otsikko: Formaatti, tallennus, presentaatio vs. sisältö

Kaikki suloisesti sekaisin. Aloitan hieman aiheen purkamista..

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä