*

Markka Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalivilppi

Demokratian sietämätön keveys

Kerrataanpa vielä miten demokratia toimii -jos olet sattunut nukkumaan yhteiskuntaopin tunnilla tai unohtanut sen mitä opetettiin hereillä ollessasi:

" Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Vaalivilppi ja demokratian kriisi

Norbert Hofer kehotti kannattajiaan hyväksymään Itävallan vaalituloksen. No, minä en ole hänen kannattajansa – enhän ole edes itävaltalainen – joten kehotus ei tietenkään koske minua. Eikä toisaalta Itävallan vaalitulos tietenkään ole edes minun hyväksyttävissäni tai hylättävissäni.

Vaalivilppiä Suomessa ?

Internetissä kiertää useita kirjoituksia siitä, että Suomessa olisi tapahtunut vaalivilppiä. Suhtaudun tällaiseen kovin skeptisesti, mutta asiaa tutkittuani ja pohdittuani haluaisin saada tähän varmasti selvyyden, että näin ei voi olla käynyt.  Olisi toivottavaa, että joku asiantuntija pystyisi vastaamaan muutamiin kysymyksiin, jotta huhuilta voisi katkaista siivet ja, että kansakunnassa olisi kaikki hyvin. Tällaiset asiat kun voivat saada huomattavan mittasuhteen netissä, jollei niitä todista kansalle valheellisiksi.

Suomessa ei ole tapahtunut vaalivilppiä ja Sipilä on rehellisesti pääministeri

Meikää on nyt liitetty somessa joihinkin vaalivilppiepäilysryhmiin ja siellä on pyörinyt kaikenlaisia vaalivilppiadresseja. En aio linkata näihin, koska en tahdo misinformaation leviävän. Kertoisin teille nyt salaisuuden, että tätä vaalivilppiä EI ole tapahtunut.

Joku kävi kylässä - YLE:n meppigallerialla muokattiin suomalaisia. Selityksiä?

Joku taho käytti maanantaihin 11.5. mennessä Suomen Yleisradion meppigalleriaa kansalaisten mielipideilmaston muokkaamiseen poliittisiin tarkoituksiin kenottamalla pöytää, painottamalla noppia ja merkkaamalla kortteja. Ilmeisesti tämä tapahtui YLE:n käyttämän julkaisualustan sisäänrakennettujen ominaisuuksien kautta. Alusta sisältänee dynaamisen linkityksen, jolla voidaan optimoida mainosten näkyvyyttä. Tuollainen dynaaminen linkitys on asiantuntijan mukaan varsin helppoa manipuloida kenen tahansa toimesta ja mistä päin tahansa maailmaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä