Markka Laitinen

Kaikki kielletään


 

Taidemaalarina kävin tuossa noin kymmenisen vuotta sitten useina vuosina myymässä teoksistani otettuja postikortteja ja printtejä Kauppatorilla. Sitten otin kuvillani varustettuja t-paitoja ja kävin lisäämässä torikorttiini myös t-paidat myyntiartikkeliksi.

Seuraavana vuonna kun olin uusimassa torikorttiani, minulta kiellettiin t-paitojen myynti, sillä perusteella, että en itse valmistanut t-paitoja. Kerroin etten myöskään valmista itse postikortteja tai printtejä omista kuvistani, vaan ne tehdään painossa, aivan kuten kuvillani varustetut t-paidatkin. Eli minä myyn itse maalaamiani kuvia erilaisissa tuotteissa.

Edellisenä vuonna kun kävin lisäämässä t-paidat torikorttiini, oli käynnissä toimipisteen muutto ja kaveri joka lisäsi t-paidat torikorttiini, teki sen kirjoittamalla käsin lisäyksen t-paidoista torikorttiin. Nyt minua alettiin syyttämään, että olisin itse lisännyt t-paidat torikorttiini ja samalla Tapio Sademies, joka siihen aikaan oli asian johtava käsittelijä, alkoi väittämään, etten olisi itse edes omien kuvieni tekijä. Yritti siis esittää, että myisin jonkun toisen kuvilla varustettuja t-paitoja.printtejä ja postikortteja.

Vein koko asian Eduskunnan oikeusasiamiehelle käsiteltäväksi ja sain luvan myydä myös t-paitoja torilla. Eli kielto oli täysin aiheeton, kuten myös epäilyt torikortin väärentämisestä ja myös väite, että myisin jonkun muun kuvilla varustettuja tuotteita.

Muutama viikko sitten menin taas hakemaan torikorttia, koska minulla olisi taas mahdollisuus mennä kauppatorille myymään teoksistani otettuja tuotteita, mutta minulle ei suostuttu antamaan edes torikorttia. Syyksi sanottiin, että tämän vuoden torikortit on jo myönnetty. Kun kysyin mihin päivämäärään asti torikorttia on voinut tänä vuonna hakea ja kuinka paljon kortteja myönnetään vuosittain, ei nykyinen asiasta päättävä Merja Sorakari osannut vastata kumpaankaan kysymykseen.

Myöskään netissä, sivuilla josta torikorttia haetaan, ei ole ilmoitettu minkäänlaisia määräaikoja kortin hakemiselle tai määrärajoja korttien määrille. Kun sitten kysyin, miten myyjät tietävät hakea ajoissa torikorttia, kun missään ei ilmoiteta minkäänlaista aikarajaa, niin Sorakari vastasi, että viime vuonna torikortin omaaville, on lähetetty tiedot asiasta. Epäselväksi jäi myös, miten näille viime vuonna kortin omaaville on voitu ilmoittaa joku takaraja kortin hakemiselle, kun minulle ei samaa asiaa voitu selvittää suullisesti?

Vein asian Eduskunnan oikeusasiamiehelle käsiteltäväksi ja sain tänään 2.5.2019 apilaisoikeusasiamies Maija Saklinin päätöksen, jossa vain sanottiin, että tämän vuoden torikortit on jo myönnetty, eikä minulla ole mahdollisuutta saada sellaista. Tässäkään päätöksessä, ei kerrottu minkäänlaista määräaikaa kortin hakemiselle tai määrärajaa korttien määrille.

Joitakin päiviä sitten kun oli lämpimät säät ja olisin mielelläni mennyt torille myymään edellämainittuja tuotteita, kävin katsomassa mikä oli tilanne torilla ja siellä oli peräti kolme myyjää niillä paikoilla joille olisin voinut mennyt myymään tuotteitani. Eli suurin osa toripaikoista oli vapaana ja ihmettelen miksi toripaikkoja mieluummin pidetään tyhjillään, sen sijaan että sinne saisi mennä myymään?

Enkä minäkään siellä joka päivä olisi myymässä, kuten ei myöskään suurin osa myyjistä. Mutta niinä päivinä kun siellä on tilaa, voisin hyvin olla tekemässä jotain järkevää ja yrittää saada rehellisiä lisätuloja itselleni. Mutta ikävä kyllä tätä mahdollisuutta minulle ei suotu.

Mielestäni kyseessä on kiusaaminen, täysin mielivaltainen kiusaaminen, koska mitään asianmukaista syytä asian kieltämiselle ei ole. Mutta ajattelin taas käyttää aikani siihen, että kirjoitanpa kaikille kansanedustajille vielä hiukan huolellisemman selvityksen tilanteesta ja täytyy sanoa, että kyllä harmittaa käyttää aikaansa kaikenlaisten mielivaltaisten viranomaisten mielivallan korjaamisyrityksille, sen sijaan, että käyttäisin aikani johonkin hyödylliseen.

Olen aikaisemmin käynyt myymässä Helsinki aiheisia postikortteja, mutta muutama kuukausi sitten tilasin näistä minun maapallo kuvistani postikortteja ja mikään ei ole ajankohtaisempi aihe tällä hetkellä ja kyllä harmittaa tämä mielivalta, jolla kaikki mahdollinen omatoiminen lisätulojen hankkiminen kielletään tavalliselta kansalaiselta.

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=32

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=36

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=46

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=38

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=39

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=33

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=31

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=37

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=34

Ja koska nämä tuotteet joita myyn, ovat omilla kuvillani varustettuja, ne eivät kilpaile muiden myyjien tuotteiden kanssa, eli minun myyntini ei olisi keneltäkään pois, vaan olisivat lisänä torivalikoimissa ja näin pidän toimintaa hyvin erikoisena kiusaamisena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Erikoista toimintaa virkamiehiltä. Sinun kannattaa etsiä muita myyntipaikkoja, koska tuota kamppailua et voi voittaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Noita minun tuotteitani voi ostaa netin kautta useammastakin paikasta, Deviantartista voi tilata printtejä ja Redbubblesta saa kuvillani varustettuja lähes mitä tahansa tuotteita, tyynyistä ja laukuista lähtien.

https://www.redbubble.com/people/ukkram09/works/85...

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Kirjoituksesta ei käy ilmi haitko päätökseen muutosta hallinto-oikeudelta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En ole hakenut ja olisikohan se oikea paikka yrittää hakea muutosta?

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Kyllä. Viranomaispäätöksestä voi valittaa sinne.

Ei oikeuskanslerin päätöksestä, mutta siitä alkuperäisestä estosta.

Toivottavasti olet keskustellut asiasta joko paperisesti tai sähköpostitse.

Tuossa on rikottu yhdenvertaisuutta vahvasti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #8

Kyse oli oikeusasiamiehestä, ei oikeuskanslerista ja koska oikeusasiamies ei päätöksessään kertonut oikeaa valitusosoitetta, ajattelin kirjoittaa kaikille kansanedustajille.

Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta on ilman muuta rikottu, mutta maassa missä me tällä hetkellä elämme, nämä edellä mainitut ovat vain kuolleita lainkirjaimia.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen Vastaus kommenttiin #12

Hallinto-oikeus on oikea kohde. Kansanedustaja ei tee viranomaispäätöksiä.

Voihan heitä informoida, mutta se johda luultavimmin mihinkään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #14

Kuten blogissa kerroin, aikaisemmin asia hoitui kuntoon oikeusasiamiehen kautta ja ihmettelen miksi asia ei nyt kuuluisi oikeusasiamiehelle?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pyydä kirjallinen päätös, siinä pitää olla valitusosoite, luultavimmin hallinto-oikeus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vein asian oikeusasiamiehelle, koska asia aiemminkin hoitui kuntoon oikeusasiamiehen kautta. Mutta ilmeisesti kymmenisen vuotta sitten oikeusasiamies hoiti työnsä paremmin kuin nykyinen. Käsitykseni mukaan oikeusasiamiehen velvollisuutena on myös osoittaa viranomainen jolle asia kuuluu, jos se ei hänelle kuulu, mutta tällaista ei ole osoitettu.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Suomessa on tolkuton määrä virkamiehiä, joilla ei ole mitään järjellistä tekemistä. Seurauksena on se, että he keksivät itselleen tekemistä. Hyvin usein se on silkkaa muiden kansalaisten kiusaamista.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Aivan, meillä kansalaisillakin tulisi olla jonkinlainen vapaakauppasopimus, että kun tällainen viranomainen mielivaltaisesti, ilman minkäänlaisia asianmukaisia perusteluita kieltää kansalaisilta ansaintamahdollisuudet, niin kansalaisella tulisi olla oikeus ihan kylmästi viedä kyseinen viranomainen oikeuteen ja saada häneltä korvaukset.

Onhan ihan käsittämätöntä, että tällainen oikeus ollaan antamassa ulkomaisille yrityksille, mutta oman maan kansalaisille ei ole vastaavaa oikeutta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tämä on sitä kansallista itsemääräämisoikeutta jota jotkut kovasti peräänkuuluttavat; tästä ei EU päättänyt. Sitten kun se itsemääräämisoikeus osuu omalle kohdalle alkaa valitus.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

EU on silti tuonut huikeasti lisää byrokratiaa Suomeen. Suomalaiset virkamiehet tutkivat useimmat EU-direktiivit suurennuslasilla ja panevat ne vähintään täysimääräisinä käytäntöön. Poikkeuksen muodostavat sellaiset lähinnä alkoholiin ja autoverotukseen liittyvät direktiivit, jotka olisivat kansalaisten kannalta edullisia.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Direktiivejä ei laiteta täysimääräisenä käytäntöön. Asetukset kylläkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

7#
En kyllä näe tapauksessa kansallista itsemääräämisoikeutta, vaan mielivaltaa ja kiusaamista.

Valtiomme on velkaa yli 100-miljardia ja meidän viranomaisten tulisikin päivittää toimintatapansa, joka kerta kun kansalainen yrittää, tulisi viranomaisten tehdä kaikkensa jotta yrittäminen olisi mahdollista, eikä kieltää mielivaltaisesti kaikkea. Sen tuolilla päivänsä istuvan viranomaisenkin tulisi ymmärtää, että hänenkin työpaikkansa on olemassa vain siksi, että joku vielä jaksaa edes hieman yrittää tällaisessa maassa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Siellä ei joku nyt pidä sinusta,kuten ei suomessa pidetä missään ihmisistä jotka osaavat vaatia tasa-arvoista kohtelua ja oikeuksiaan.Jollei muu auta näitä itsensä ylentäneitä virkamiehiä/naisia jne.alkaa vaino ja mustamaalaaminen sitä ihmistä kohtaan joka on kehdannut häiritä näiden sisäpiiriläisten mielivaltaisia päätöksiä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #30

Aivan samaa Facebookissa epäili muutama kaveri, ilmeisesti olen joutunut jollekin eliitin mustalle listalle? Meriitti toki sekin, eikä ihan vähäpätöinen tänä aikana.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen tonttikaupoista tutkintapyyntö
Julkaistu: 1.8.2016 16:24

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin tonttikaupoista on tehty tutkintapyyntö poliisille.
Asiasta ensin uutisoineen Iltalehden mukaan Maija Sakslin oli ostanut tontin miehensä kanssa Sipoon saaristosta vuonna 2008. He olivat maksaneet lehden mukaan 4 000 neliömetrin tontista 1 000 euroa.

Tontin myyneen 92-vuotiaan vanhuksen sukulainen kertoo lehdelle, että rahakorvauksen lisäksi ostajat lupasivat leikata ruohon sukutilan päärakennuksen ympäriltä, kunnes vanhus luopuisi tilasta.

Poliisi kertoo STT:lle selvittävänsä, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Sakslin kertoo Iltalehdessä, että kommentoi asiaa poliisin selvityksen jälkeen.

Oikeusasiamies valvoo apulaisoikeusasiamiesten kanssa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
STT

ETTÄ tällainen tapaus..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vai tällaisesta apulaisoikeusasiamiehestä onkin kysymys, ilmankos jättää työnsä tekemättä asianmukaisesti? Ja tehtävä on valvoa, että viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jep.Siellähän on joka instansissa sama systeemi:pukki kaalimaan vartijana.Suomi onkin mielenkiintoinen demokratia kun nämä sisäsiittoi...sorry,sisäpiiriläiset eivät hyväksy perustuslakituomioistuinta suomeen eivätkä perhetutuomio-istuinta,kuten muissa sivistysvaltioissa.Johtuu sisäpiiriläisten itsesuojeluvaistosta ja juuri näistä suojatyöpaikoista joihin halutaan omat naiset ja miehet kukkoilemaan ja sopimaan siitä,kuka saa mitäkin "tuomioita" jne. Vallan menettämisen pelko ja muiden suhmurointien peittely vaikeutuisi.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2883

Luottamus oikeuslaitoksen kykyyn käsitellä huoltajuusriitoja on romahtanut pohjalukemiin. Oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja kohtuus ovat tallautuneet juridisen saivartelun, toimivaltarajankäynnin ja arvovaltakamppailun jalkoihin.

Siinä vain yksi syy perhetuomioistuimen tarpeellisuudelle suomessa.Siitäkin on kansalisaloite muistaakseni tehty jo aikaa sitten,mutta nehän eivät suomalaisessa arvoyhteisössä ja demokratiassa paina mitään..

SUOMI tarvitsee puolueettoman tahon,jolla ei ole mitään kytköksiä näiden korruptio/hyvä veli sisäpiiriläisten kanssa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Valtiota romutetaan ja väärin ajattelevilla ei ole minkäänlaista oikeusturvaa viranomaisten mielivaltaa vastaan. Mietityttää mihin oikein olemme menossa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

FAKTAT
Eduskunnan oikeusasiamiehen tehtävä on valvoa, että viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

Vastaa laillisuusvalvonnasta yhdessä kahden apulaisoikeusasia- miehen kanssa. Nämä toimivat samoin valtuuksin kuin oikeusasiamies ja ratkaisevat heille kuuluvat asiat itsenäisesti.

Oikeusasiamies on oikeustieteen tohtori, varatuomari Petri Jääskeläinen. Apulaisoikeusasia- miehet ovat oikeustieteen tohtori, dosentti Jussi Pajuoja ja oikeustieteen lisensiaatti Maija Sakslin. Sakslin on toiminut apulaisoikeusasia- miehenä vuodesta 2010.

Sakslin ratkaisee sosiaalihuoltoa, alue- ja paikallishallintoa, ulosottoa, konkurssia ja maksukyvyttömyys- menettelyä, lapsen oikeuksia ja varhaiskasvatusta, verotusta, ympäristöä, maa- ja metsätaloutta, saamelaisasioita, sotilasasioita, puolustushallintoa ja Rajavartiolaitosta, Tullia, liikennettä ja viestintää sekä kirkkoa koskevat asiat.

Lähde: Oikeusasiamies.fi

Poliisi tutkii laillisuusvalvojan tonttikaupat
01.08.2016 klo 6:07

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016080121983838

Se oli suomessa ns."lama"joka vei uskottavuuden näiden ns.oikeudenvalvojien ja kaikenkarvaisten juristien ynm.sisäpiiriläisten tutkimisista tai valvomisista.On suomessa niin että NÄITÄ pitää valvoa itseään.Ei ihme että suomi on tässä jamassa,kun sisäpiirien korkeimman oikeuden tuomaritkin jättävät taximaksunsa maksamatta ja suomi on saanut YK:lta ja ent.EIO:lta eniten pohjoismaista valituksia toiminnastaan mm.lasten ja perheiden oikeuksien törkeästä polkemisesta jne.

Siinä on ollut tämänkin henkilön valvomiset jo yli 20 vuotta!!Ei tikkua ristiin ole laitettu.

Kun puoluekirja ja suhteet ovat kriteerit näihin suojatyöpaikkoihin,kuten on nähty.Tuskin tuli mitään tuomiota tai muutakaan,kun oli sopiva tutkija asialla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun tilastojen mukaan noin miljoona ihmistä syö kelakorvattavia psyykelääkkeitä, tulisi jonkun pikaisesti tutkia, kuinka paljon viranomaistoimintamme ajaa ihmisiä näihin ongelmiin, jotta joutuvat noita lääkkeitä syömään? Onneksi itse ei vielä ole joutunut siihen tilaan.

Yhteiskuntamme viranomaistoiminta alkaa olla todella sairasta ja jotakin tulisi tehdä tilanteen korjaamiseksi. Mutta ainakin tällä kansalaisella alkaa olla voimat vähissä, tuntuu niin turhalta käyttää aikaansa siihen, että yrittää mitä tahansa, joutuu aina ensin tappelemaan viranomaisten kanssa siitä, että jotakin saisi tehdä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Onhan suomessa hyvin ennalta ehkäisty valituksetkin kun maksaa yksityishenkilölle 250 euroa!!Oikeusvaltiossa ja demokratiassa,huh huijaa.EU ansiosta ei ihmisoikeustuomioistuimeenkaan enää pääse ilman ennakkosensuuria jolla karsitaan ikävät valitukset pois ETUKÄTEEN.Että kyllä sisäpiirien kerma osaa,kun eu vielä avittaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #28

Vain rahalla ja suhteilla saa oikeutta tänä päivänä, tähän tilanteeseen ollaan tultu ja ihmetyttää miten kansalaiset ovat päästäneet asiat tähän tilaan?

Suora demokratia tulisi ottaa välittömästi käyttöön. Poliitikkojen tulisi toteuttaa sitovien kansanäänestysten tulokset, eikä ajaa omia agendojaan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Mitä enemmän byrokratiaa sitä enemmän homma kääntyy päälaelleen. Siis virkamiehet alkavat olla kohta asiakkaita, joita kansalaisten pitää palvella, eikä toisinpäin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mielestäni asia on ollut noin kun sanot jo vuosia, viranomaiset eivät ole enää kansalaisia varten, vaan kansalaiset viranomaisia varten. Viranomaistoimintaa tulisi vähentää huomattavasti ja jäljelle jääneitä tulisi opastaa palvelemaan kansalaisia, eikä kiusaamaan heitä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Näin käy, kun yrittää tienata elantoaan ilman tarvittavia lupia Suomessa.

https://www.riemurasia.net/video/Virolainen-torimy...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En päässyt katsomaan videota, mutta kyseessä oli varmaan se virolainen myyjä, joka myi sieniä torilla ja alkoi painimaan poliisien kanssa, kun myyntilupia ei ollut?

Elintarvikkeiden myyntiä ei mielestäni voi verrata omiin tuotteisiini, mutta oman elannon tienaaminen itse, on kyllä tehty huomattavan vaikeaksi meidän maassamme. Viranomaisilla ei tätä ongelmaa ole, vaikka teet kuinka huonosti työsi, palkka tulee joka kuukausi täysimääräisenä, eikä vastuuta ole lainkaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos torilla vapaa paikka, mikset käytä sitä ? Kyllä kai myynnin pitäisi onnistua ilman torikorttiakin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vapaita paikkoja torilla on mielin määrin, mutta ilman torikorttia sinne ei saa mennä myymään, ikävä kyllä.

Toimituksen poiminnat