Markka Laitinen

Turre eduskuntaan


 

Mietin tässä sellaista asiaa kuin, että meillä alkaa olla eduskunnassa jo kaikkien vähemmistöjen ja pienten piirien edustajia, niin asiat alkavat siltä osin olla kunnossa. Mutta yhtään eläinkunnan edustajaa ei parlamentistä vielä löydy ja mielestäni tämä asia tulisi korjata jo seuraavissa vaaleissa.

Tuossa meidän naapurintädillä on oikein mukava ja kiltti koira, nimeltään Turre, ja mielestäni hän olisi oikein mallikas eläinten edustajaksi eduskuntaan, pitämään huolta eläinten eduista ja oikeuksista. Tässä olisi siis aivan loistava eläinkunnan yksilö, edustamaan pahassa alistusasemassa olevia eläimiä ja suojelemaan heitä ihmisten hyväksikäytöltä.

Jos joku epäilee, ettei naapurintädin Turre suoriutuisi parlamentaarisesta edustajan tehtävästään kunnolla, niin uskoisin, että kyllä Turre äkkiä oppii painamaan sitä oikeaa nappia ryhmäkurin mukaisesti ja vieläpä paljon pienemmällä makupalalla, kuin nykyiset edustajat. Osaahan Turre oikein mallikkaasti antaa tassuakin, vaikka ventovieraallekin.

Turre ei myöskään ajelisi taksilla yökausia kennelistä kenneliin, etsimässä itselleen vastakkaisen sukupuolen edustajia, vaan pysyisi kiltistä naapurintädin luona kaikki illat ja viikonloput.

Turre herättäisi myös varmaan mielenkiintoa ulkomailla asti, maailman ensimmäisenä parlamentaarisena eläinkunnan edustajana maailmassa. Edellinen eläinkunnan parlamentaarinen edustaja maapallolla, on varmaan ollut Caliculan senaattoriksi nimeämä hevonen ja siitä on jo niin pitkä aika, että jo viimein myös eläimillä tulisi olla edustaja eduskunnassa.

Eli olkaamme edistyksellisia ja äänestäkäämme Turre eduskuntaan, minun ääneni menee taatusti Turrelle.

Kun tätä asiaa alkaa miettimään hiukan pidemmälle, niin entäpä jos kaikki rivikansanedustajat valittaisiinkin näistä eläinkunnan edustajista? Eikö se tulisi veronmaksajille paljon halvemmaksi, kouluttaa näitä ryhmäkurilla toimivia oikean napin painajia näistä eläinkunnan edustajista? Nykyiset kansanedustajathan tulevat veronmaksajille, aivan valtavan kalliiksi, verrattuna näihin eläinkunnan edustajiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Luulin ensin, että tarkoitit ilmastointiasentaja Turja Lehtosta. Tämä Teollisuusliiton 1. varamannekiini on uusi 'Oiva Lohtander' -look-a-like.

https://turja.net/

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ei, kyllä minä tarkoitin tuota meidän naapurintädin Turre nimistä koiraa, josta mielestäni tulisi aivan loistava eläinten ensimmäinen parlamentaarinen edustaja maassamme.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ilmastointiasentajan hommat on kyllä rankkoja.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Joo, näitä raskaan työn raatajia, tulisi olla eduskunnassa enemmän. Monet nykyiset edustajat tuskin tietävät työnteosta yhtään mitään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä Orwellin mukaan siat sopivat parhaiten johtajiksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Taitaisi muistuttaa aivan liikaa nykyisiä edustajia, nyt pitäisi keksiä jotain uutta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kerrankin voin kannattaa Markku Laitista! Meidän pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Hipsu asettuisi mielellään ehdokkaakksi. Edustajanpalkkioksi vuoden muonat ja rajaton taksinkäyttöoikeus, isäntä saattajana. Haukkuu puheenvuoron saatuaan sujuvasti muut edustajat, vihdoinkin saataisiin rotia tuohon eduskuntaan!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos, minullakin on hyvät hetkeni.

Ja, kyllä näitä eläinkunnan edustajia olisi jo syytä saada sinne eduskuntaankin, paljon halvemmalla ne sitä oikeaa nappia ryhmäkurin mukaisesti oppivat painamaan, kuin nykyiset edustajat.

Ja voitaisiinhan ne sitten sopivalla hetkellä, laittaa eduskunnan portaille haukkumaan kansalaisia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hollannissa on jo ajat sitten perustettu Eläinten Puolue (Partij voor de dieren), jolla on nyt 5 edustajaa parlamentissa sekä jo yksi meppi Brysselissä...:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Party_for_the_Animals

Sen ihmeellinen suosio perustuu yhtä paljon eläinrakkauteen kuin pettymykseen ihmisiin ja politikointiin...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hollannissa, vanhassa sivistysmaassa ollaan siis meitä edellä, näissä eläinten asioissa. Tämän takia meidän tulisikin nyt ensimmäisenä maana maailmassa ottaa johtoasema tässäkin asiassa ja valita suoraan eduskuntaan, näitä eläinkunnan edustajia.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Mitäs, jos valittaisi Joulupukki Eduskuntaan. Pukkihan tunnetusti tuo kaikille lahjoja, niin demareille kuin "porvarin p``keleilekin" ja silloin jokainen tietäisi jo ennakkoon, että pukki on täyttä humpuukia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Joulupukki olisi kyllä todella tarpeellinen edustaja myös eduskunnassa, kansalaiset voisivat toivoa aina lahjoja jouluisin ja joulupukki selkä vääränä niitä kantaisi kansalaisille. Nykyiset edustajathan lupaavat mitä tahansa, aikomattakaan pitää lupauksiaan, mutta joulupukki tuo aina toivotut lahjat ja näin kansa olisi tyytyväistä kansaa.

Nuorempi tyttäreni sai joskus vuosia sitten tietää, ettei joulupukkia ole olemassa ja kysyi hiukan sen jälkeen minulta, onko jumalaa olemassa? Vastasin etten tiedä, saattaa olla tai sitten ei. Johon tyttö totesi, että jumala on varmaan samanlainen huijaus kuin joulupukkikin.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"....jumala on varmaan samanlainen huijaus kuin joulupukkikin." Hän ei varmaan tiennyt vielä kansanedustajista.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #13

Kansanedustajat ovat olemassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Joo, ei tyttö vielä tiennyt niistä pahimmista huijareista yhtään mitään. Mutta kyllä lapsilla on hyvät jutut, jotka joskus osuvat niin kohdalleen kuin olla voi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Joulupukki on muuten tasan neljä kertaa parempi kuin kansanedustaja. Joulupukki välittää sinusta kerran vuodessa, kansanedustaja vain kerran neljässä vuodessa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Siinä tuli niitä todellisia elämänviisauksia. Ja joulupukkihan tuo lahjoja oikeasti, kun taas kansanedustajat vain lupaavat tuoda.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Niin, joulupukki jakaa jonkun toisen valmistamia ja maksamia lahjoja ominaan ja usein perii siitä maksun kaiken lisäksi. Pahimmillaan on humalassa eikä pysty hoitamaan hommiaan kunnolla. Aika lailla siis samaa porukkaa kuitenkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Joulupukin hommat on kivoja, olen itsekin joskus tehnyt niitä. Mukavaa saada leikkiä reilua, toisten ostamia lahjoja jaellen ja saa siitä vielä rahallisen korvauksenkin. Parasta siinä on kuitenkin lapset ja heidän reaktionsa.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #18

Sehän on (joulupukki meinaan) sitten kuin vassut. Nekin jakavat mieluiten toisen omaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

No ei kai tuo nyt pelkkä vasemmiston ongelma ole, jakaahan oikeistokin muiden omaa, mutta vain yrityksille? Poliitikkoja voisi kyllä verrata joulupukkiin, siinä mielessä, että jakavat toisen omaa muille ja vetävät omat liksansa siitä välistä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Maalaisliittolainen ja kommunisti istuivat saunan lauteilla.

Maalaisliittolainen kysyi. Jos siul ois kaks talloo, ni antasit sie toise valtiole?

Kommunisiti siihen, no tietyst antasi.

Ml jatkoi. Jos siul ois kaks autoo, ni ansit sie niis toise?

K vastasi kipakassti, no teityst.

Ml viel. No mut jos siul ois kaks hevosta, ni antasit sie niist toise?

Tähä K. En helvetis.

Ml ihmeissää. Minkä tähe?

K. No ko miul on kaks hevosta.

Tässä Markku on se kommunistin ja rahamiehen ero. Kommunisti antaa sellaista, mitä ei omista ja rahamies antaa omistaan.

Toimituksen poiminnat