Markka Laitinen

Kävinpä baarissa


 

Olin tässä eräänä päivänä yhdellä kaverillani kylässä ja kävimme seikkailemassa Google earth:lla ympäri Helsinkiä. Kun vaasankadun kohdalla yhtäkkiä jouduimme Solmu pubin sisälle virtuaalisesti, siis aivan vahingossa, ilmeisesti vahinkoklikkauksella. Olen ennenkin käynyt virtuaalisesti muutamassa kaupassa, joten tiesin, että tällainen toiminto on olemassa, mutten tiennyt, että sillä pääsee kapakoihinkin sisään. Tosin mitään emme pystyneet tilaamaan ja jäimme näin kuivin suin, koska olimme siellä virtuaalisesti. Mutta tulihan tutustuttua Solmu pubiinkin. Ilman tätä tapausta, siihen tuskin olisi tullut tutustuttua.

Mietimme kuitenkin, että mitäs jos vastaava palvelu olisi saatavana reaaliaikaisesti? Voisi viikonloppuiltoina käydä katsomassa, että missähän kapakassa ne kaverit oikein ovat ja ennenkaikkea missä kunnossa, että voiko mennä samaan kapakkaan, vai pitääkö valita paikka, josta ei tunne ketään?

Veimme ajatusta hieman pidemmälle ja mietimme, että mitähän jos tällainen reaaliaikainen tositv olisi jokaisessa kapakassa, pikkupubista yökerhoihin? Näin kansalaiset voisivat seurata missä ravintoloissa nuo meidän päättäjämme arki-iltoina ja viikonloppuina viettävät aikaa, missä kunnossa ja missä seurassa, ja ennenkaikkea kuka maksaa laskun? Tämä reality tv löisi laudalta kaikki muut realitysarjat ja ne voitaisiin lopettaa kertaheitolla. Ja mielestäni tällainen tulisi toteuttaa mahdollisimman nopeasti. Koska kansalaisillakin on totalitarinen valvonta tällä hetkellä, tulee kansalaisilla olla mahdollisuus valvoa myös päättäjiään. Myös eduskuntatalossa tulisi olla reaaliaikainen kameravalvonta, jonka kautta kansalaiset voisivat valvoa, mitä ne meidän kansalaisten edustajat siellä työaikana touhuavat, vai ovatko paikalla lainkaan?

Kun vain joka kymmenes onnistuu saamaan aktiivimallin mukaisen aktivointipaikan itselleen, niin voisiko tämän liittää myös aktiivimalliin? Vaikkapa siten, että jos kansalainen seuraa vaikkapa kaksi tuntia päivässä politiikan tosi tv:tä, niin aktiivimalli täyttyisi. Viikonloppuilloista ja juhlapyhistä sovittaisiin sitten erikseen jonkinlainen lisäkorotus peruspäivärahaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Minä olen katsellut lomakohteita etukäteen virtuaalisesti.

Monessa paikassa on kamera reaaliajassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Monessa paikassa on kamera reaaliajassa."

Niin tulisi olla Eduskunnassakin, niin me kansalaiset voisimme seurata edunvalvojiemme toimia reaaliaikaisena.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Lieneekö lomakohteet olleet ulkomailla?

Vai joko suomalainen lainsäädäntö sallisi realiaikaisen seuraamisen kyseisissä paikoissa?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Onhan kansalaisillakin totalitarinen valvonta, niin ilman muuta valvonta tulisi ulottaa myös eduskuntaan ja nimenomaan kansalaisilla tulee olla oikeus seurata edustajiemme tekemisiä, koska ovathan he meillä kansalaisilla töissä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Todella hyvä ja kannatettava idea!:)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tämä ehdotus kyllä parantaisi demokratiaa ja kaikki tosi tv:t voisi lopettaa, kun kansalaiset seuraisivat niitä oikeita kauniita ja rohkeita, eli edustajiamme.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Poliitikot alkaisivat vain ryyppäämään kellarikopeissa ja piilosaunoissa baarien sijaan. Toisaalta kameralla näkisi pikkujoulujen känniääliöiden riehumiset reaaliaikaisesti, joten niitä ei tarvitsisi sitten jälkikäteen arvailla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olisihan se mukavaa saada seurata edustajiemme "työtä", ihan live lähetyksenä eduskunnasta. Tässä olisi YLE:lle loistava tosi-tv formaatti, joka löisi kaikki muut tosi- tv:t ja realitysarjat laudalta.

Joten ei muuta kuin reaaliaikainen kameravalvonta koko eduskunnalle. Kun kansalaisillakin on totalitarinen valvonta, niin tokihan kansalaisillakin tulisi olla oikeus valvoa edustajiamme.

Toimituksen poiminnat