Markka Laitinen

Poliitikkojen ansioluettelot

Näin Taidemaalarina sitä usein tulee ihmeteltyä joidenkin taidemaailman toimijoiden CV:itä, varsinkin kun tarkastelee samalla Portfoliota, josta näkee minkälaisilla teoksilla CV on tehty. Eikä voi olla ihmettelemättä, miten monilla lähes käsittämättömän huonoilla maalareilla, on mitä ihmeellisimpiä ansioita ansioluettelossaan.

Sama tuntuu olevan maamme poliitikkojen ansioluetteloiden kanssa. Sieltäkin löytyy mitä ihmeellisimpiä titteleitä ja vakansseja joita on hoidettu. Poliitikoilta ei kuitenkaan löydy Portfoliota, kuten taidemaalareilta, joten on vaikea hahmottaa miten mitäkin virkaa tai luottamusasemaa on hoidettu.

Joten ehdottaisinkin että myös poliitikoilla tulisi olla CV:n lisäksi jonkinlainen Portfolio, josta näkisi kuinka paljon valtio on esimerkiksi velkaantunut tai myynyt alihintaan valtion omaisuutta, sinä aikana kun poliitikko on ollut kansanedustajana. Kuinka paljon työttömyys on lisääntynyt, paljonko ruokajonot ovat kasvaneet ja kaikki tällaiset vastaavat asiat voitaisiin merkitä näihin poliitikkojen portfolioihin.

Tällainen portfolio antaisi paljon rehellisemmmän kuvan poliitikkojen oikeista ansioista, kuin pelkkä CV, johon merkitään vain mitä vakansseja ja luottamustoimia on hoitanut ja miten kauan. Eli todellisesta työstä ja miten työ on hoidettu, ei CV kerro mitään. Tällainen Portfolio antaisi äänestäjälle myöskin mahdollisuuden arvioida kannattaako esimerkiksi äänestää 20-30 vuotta eduskunnassa ollutta kansanedustajaa, jolla on kyllä valtavan hieno CV, mitä ihmeellisimpine titteleineen ja ansioineen, vaikka todellisuudessa maan asiat ovat menneet aivan katastrofaaliseen tilaan samaan aikaan.

Sama tulisi olla myös korkeilla virkamiehillä ja varsinkin ylimmillä laillisuusvalvojilla. Olisihan se hauska lukea vaikkapa jonkun eduskunnan oikeusasiamiehen tai oikeuskanslerin Portfoliota, joo olimme virassa kymmenen vuotta ja estimme kaiken viranomaisrikollisuuden tutkinnan, vaikka kansalaiset niitä tutkintapyyntöjä lähettelivät kymmeniä tuhansia todisteiden kanssa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Arvaas muuten suostuvatko poliitikot portfolion luomiseen:)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Varmaan monikaan poliitikko ei haluaisi CV:nsä rinnalle Portfoliota, josta näkyisi ne todellidet ansiot ja valtion nykytilasta johtuen, mitä kauemmin on politiikassa ollut, sen varmemmin vastustaisi todellisten ansioiden julkituomista. Virallisestihan nämä poliitikot on palkittu lähes kaikesta, joskus jopa tuntuu että mitä enemmän epäonnistuu, sitä paremmin palkitaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei taiteilijakaan kaikkia töitään esittele portfoliossaan. Vain ne, joiden arvelee parhaiten kuvaavan omaa toimintaansa. Jos ne sitten näyttävät sinusta huonoilta, niin silloin ne ovat sinusta huonoja.

Jos siitä huolimatta taiteilija itse haluaa esittää nimenomaan niitä töitä, se on hänen oikeutensa. Jos lisäksi jotkut pitävät niistä, niin silloinhan hän on myös löytänyt kohderyhmänsä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Eihän siinä mitään, että taiteilija haluaa esitellä tuotantoaan, kysehän oli teosten tasosta suhteessa CV:hen. Jos taiteilijalla on valtavan hieno CV ja teokset taas ovat kuin pikkulasten maalaamia, voi vain ihmetellä miten CV on saatu tehtyä.

Samoin poliitikkojen kohdalla, CV:t ovat mitä hienoimmat, samaan aikaan kun valtio alkaa olla katastrofin partaalla ja tuntuukin että kaikki viralliset ansiot annetaan aivan muiden seikkojen perusteella, kuin osaamisen tai ammattitaidon perusteella. Ja kun taiteilijan teosten laadun voi tarkastaa Portfoliosta, sama tulisi olla poliitikoilla.

Toimituksen poiminnat