Markka Laitinen

Älä äänestä kuntavaaleissa istuvaa kansanedustajaa

Historian valossa paikallishallinto on aina ollut kansalaisten suojana keskushallinnon sortoa vastaan ja päinvastoin, eli keskushallinto on suojannut kansalaisia paikallishallinnon sorrolta. Nyt kun meillä kansanedustajat ja kunnallispoliitikot koostuvat samoista henkilöistä, ei kansalaisilla ole mitään turvaa hallinnon sortoa vastaan. Tämä näkyy myös kansalaisten kohtelussa, tällä hetkellä kansalaista sorretaan niin paikallishallinnon puolelta, kuin keskushallinnonkin puoleltakin, eikä kansalaisella ole mitään mahdollisuuksia puuttua tähän hallinnon taholta tulevaa sortoa vastaan.

Joten kansalaisen ei tule äänestää istuvaa kansanedustajaa kunnallisvaaleissa, vaan eriyttää paikallishallinto ja keskushallinto toisistaan, kansalaisen omaksi turvaksi ja oikean demokratian edistämiseksi.

Sitoutumaton ehdokas Helsingistä

Markku Laitinen Nro: 1080

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olen samaa mieltä. Vanhat puolueet eivät halua muutoksia ja siksi pitäisi opettaa ihmisille, että lopettaisivat vanhojen puolueiden äänestämisiä.

Montako kertaa nämä vanhat puolueet ovat pettäneet äänestäjiäänsä? Hyväveli- ja hyväsisarjärjestelmä on suistettava kokonaan pois ja otettava vakavasti vastuukysymys, missä joutuu eroamaan välittömästi kun hölmöilee jossakin suuressa asiassa.

Olisi korkea aika antaa uuden puolueen tai henkilön opettaa vanhoille jääräpäisille puolueille uutta politiikkaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kaikki puolueet tulisi purkaa ja niiden sekä niitä lähellä olevien säätiöiden ja yhdistysten varat pitäisi takavarikoida valtiolle. Samoin kaikille nykyisille ja entisille kansanedustajille, tulisi asettaa politiikkakielto.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Äänesti henkilöä, joka ei ole kansanedustaja. Kunpa äänestäjät tuon sanomasi sisäistäisivät.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Äänestäjät kyllä tajuavat asian, kun se heille kerrotaan, siksi tätä tulisi jakaa mahdollisimman paljon, koska on äänestäjän etu olla äänestämättä istuvaa kansanedustajaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kannatan blogin ajatusta ja jaoin.

Henry

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suuret kiitokset Henry, samoin kiitokset kaikille muille jutun jakaneille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En muista montaa kertaa olleeni blogistin kanssa samaa mieltä. Nytkin asia on esitetty jonkinlaisen katkeran eliittivihan sävyttämänä. Perusviesti on kuitenkin oikea ja kannatettava, siitä suosittelu. Sen lisäksi että istuvaa kansanedustajaa ei pitäisi äänestää, en myöskään äänestäisi kunnan työntekijää. Päättävät ja toimeenpanevat tahot on hyvä eriyttää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Se että viesti tuntuu sinusta katkeralta, johtuu varmaan omasta ajattelutavastasi, kun et yleisesti ole samaa mieltä kanssani, on vaikea olla tässäkään asiassa suoraan samaa mieltä, vaan pitää ottaa omat kuvitelmat mukaan? Näin se aatemaailma ohjaa ajatuksia alitajuisesti.

Toki kiitos samaa mieltä olemisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten "kansalaisia sorretaan"?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Kansalaisia sorretaan hyvin monella tavalla. Itse olen joutunut 15-vuotta kestäneen viranomaisvainon kohteeksi, sen takia että lähdin hakemaan oikeutta asiassa mistä oli kaikki todisteet olemassa. Koska minua vastaan törkeitä rikoksia tehneellä oli korkean tason poliittisia suhteita, ei asioita tutkittu asianmukaisesti, todisteista huolimatta. Asiani on liian monimuutkainen kerrottavaksi tässä, mutta minulla on asiasta kirjoitettuna 610-sivuinen kirja, josta olen ottanut omakustanteen.

Samoin ammatillinen järjestäytyminen, joka on ihmis- ja perusoikeus ja joka mainitaa YK:n yleismaailmallisessa ihmisoikeusjulistuksessa, Euroopan unionin perusoikeuskirjassa, maamme solmimissa ihmisoikeussopimuksissa, maamme Perustuslaissa ja Yhdenvertaisuuslaissa, on estetty minulta yli 11-vuoden ajan.

Ja ajatteleppa että olen ottanut asiassa yhteyttä kaikkiin nykyisiin kansanedustajiin ja silti asiaa ei ole korjattu. Eli koko nykyinen eduskunta on ihmisoikeusrikollista porukkaa ja asiasta on täydet todisteet olemassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

En osaa ottaa esittämääsi mitenkään kantaa. Et antanut kummassakaan esimerkissäsi pienintäkään faktaa jonka perusteella asian voisi arvioida.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Ammatilliseen järjestäytymisen liittyvät asiat ovat hyvin helposti tarkastettavissa kaikista niistä lähteistä jotka ilmoitin. Omakohtainen viranomaisvaino on taas niin monimutkainen asia, jota ei näillä alustoilla voi asianmukaisesti kertoa, mutta kuten sanoin, minulla on asiasta kirjoitettuna 610-sivuinen kirja, jossa hyvin monet asiat ovat tarkastettavissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

En muista yhdessäkään mainitsemassasi lähteessä mainitun Markku Laitista, joten asia ei ole suinkaan tarkistettavissa. Minulla ei ole pienintäkään aavistusta mihin viittaat, kun en tapaustasi mitenkään tunne etkä itse viranomaisen tapaa ja perustetta järjestäytymisen estämiselle kertonut.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

"En muista yhdessäkään mainitsemassasi lähteessä mainitun Markku Laitista, joten asia ei ole suinkaan tarkistettavissa."

No nythän tämä hassuksi meni, kun väitän että edellämainitsemani lait ja sopimukset takaavat ammatillisen järjestäytymisen ihmis- ja perusoikeutena, niin sinun mielestäsi siellä pitäisi siis mainita erikseen nimi markku Laitinen? Jotta nämä lait ja sopimukset takaisivat myös Markku Laitisen oikeudet.

Mitäpä jos lopettaisit trollaamisesi, jos et keksi mitään parempaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Anteeksi kyvyttömyyteni muotoilla ymmärrettävää tekstiä. Yritin siis kysyä miten ja millä perusteella mainitsemiesi asiakirjojen sisältöä on rikottu? Näiden johdannaisena toki myös sitä mikä viranomaistaho tuon rikkomisen on suorittanut, vaikka en sitä suoraan kysymyksenä muotoillut. Pointtini aiemmassa muotoilussa oli että asia, eli sinuun kohdistunut rikkomus, ei suinkaan ole noista asiakirjoista tarkistettavissa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Kuten sanoin, asiani on äärimmäisen monimutkainen tämän viranomaisvainon kohdalla, siksi minulla on asiasta kirjoitettuna 610-sivuinen kirja. Toki varmaan ymmärrät ettei 610-sivuista kirjaa pysty laittamaan sinulle vastaukseksi tälle alustalle? Mutta jos olet asiasta noin kiinnostunut, kirjaa saa tilata minulta?

Mainitsemieni lakien ja sopimusten rikkominen on tapahtunut estämällä minulta ammatillinen järjestäytyminen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Jos mielestäsi viittaus 610-sivuiseen kirjaan kertomatta mitenkään mistä on kyse on asiallinen tapa argumentoida, en usko että saamme mitään hedelmällistä aikaiseksi. En pidä relevanttina esimerkkinä kansan sorrosta kahta epämääräiseksi jäävää viittausta henkilökohtaisista kokemuksista. Olkoon koko asia, minua ei tilanteesi kiinnosta ollenkaan, minua kiinnosti miten mielestäsi kansaa sorretaan. Sitä muistaakseni kysyin.

Onnea vaaleihin! Toivottavasti perustelet asiasi valtuustossa muutenkin kuin että "voitte tilata kirjani, jos asia kiinnostaa".

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Asiani kiinnosti siis niin kauan, ennenkuin sinulle tuli mahdollisuus tutustua asiaani, sitten kiinnostus lopahti. Hauskoja ovat palstan trollit, samoin kuin sekin, mikälaisen nettihäiriköinnin kohteeksi joudunkaan, joka kerta kun vastaan viesteihisi.

Kiitän kuitenkin onnentoivotuksistasi vaaleihin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Voi kumpa juttu osuisi ja uppoaisi kaikille kansalaisille, se parantaisi demokratian tilaa ja estäisi valtion jatkuvan kansalaisten sortamisen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kas, asia josta olemme samaa mieltä, tosin hieman eri syistä. Mielestäni kahdella pallilla, tai jatkossa kolmella jos maakuntavaltuusto huomioidaan, istuminen tarkoittaa usein sitä, että valta joko keskittyy liikaa tai sitä, että osa valtuustossa istuvista on sielä lähinnä nimenä ja täytteenä - riippuen valitun ahkeruudesta ja halusta pysyä perillä päätettävistä asioista. Tuon voisi jatkossa rajata niin, että edustaja voi olla vain kahdessa seuraavista tehtävistä yhtä aikaa, kansaedustaja, maakuntavaltuutettu, kunnanvaltuutettu. Ja europarlamentaarikon voisi erottaa noista sillä hetkellä kun hän pestiinsä astuu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jotta valta ei liikaa keskittyisi samoille ihmisille, tulisi jokaisella olla vain yksi tehtävä päättävissä elimissä.

Toimituksen poiminnat