Markka Laitinen

Mihin me kansalaiset tarvitsemme puolueita ja niissä toimivia poliitikkoja?

Olen viime aikoina miettinyt, että mihin me kansalaiset tarvitsemme puolueita ja niissä toimivia poliitikkoja, jotka eivät tee mitään muuta kuin valehtelevat ja huijaavat meitä kansalaisia, sekä ajavat vain omia etujaan?

Puolueet ovat rikastuneet ja niissä toimivat poliitikot pulskistuneet, samaan aikaan kun valtio ylivelkaantuu ja kansalaisten elämää kurjistetaan ennennäkemättömällä tavalla. Tämäkö on puolueiden ja niissä toimivien poliitikkojen tarkoitus ja mitä hyötyä meilla kansalaisille on puolueista tai niissä toimivista poliitikoista? Tuovatko he mitään lisäarvoa yhteiskunnalle, vai olisivatko puolueet ja niissä toimivat poliitikot kansalaisille aivan tarpeettomia?

Meillähän voisi olla sitoutumattomia poliitikkoja ilman puolueita, joilla ei ole puoluekuria taakkanaan puolueen johdon taholta. Tällaiset puolueiden ulkopuoliset poliittiset toimijat ajaisivat paljon tehokkaammin demokraattista päätöksentekoa, koska he kykenisivät tekemään itsenäisiä ratkaisuja, ilman puoluejohdon ohjailemista.

Tai entäpä jos kaikki puolueet lopetettaisi ja meillä olisi suorat sitovat kansanäänestykset, joiden tulokset toteuttaisivat virkamiehet. Emme siis tarvitsisi puolueita tai niissä toimivia poliitikkoja lainkaan. Tämä poistaisi kaikki nykyiset haittatekijät, joita nykyisissä puolueissa ja niissä toimivissa poliitikoissa on nykyään.

Nyt kuntavaaleissa äänestäjän kannattaa ehdottomasti äänestää puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita, heillä ei ole taakkanaan puoluekuria.

Markku Laitinen Nro: 1080

Sitoutumaton ehdokas helsingistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Puolueitakin tarvitaan, koska puoluekurin takia äänestäjä suunnilleen tietää miten annettua ääntä tullaan käyttämään. Jotkut äänestävät enemmän puoluetta kuin henkilöä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minulla on asiasta vastakkainen näkemys, juuri puoluekurin takia äänestäjä ei voi luottaa puolueen ehdokkaan vaalilupauksiin. Siksi äänestäjän kannattaa äänestää riippumattomia ja puoluekurin ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä varmana en äänestä ketään istuvista puolueista ryhmäkurin / puoluekurin takia.

Minä äänestän varmasti Piraattipuoluetta, koska avoimuus ja läpinäkyvyys sekä muut asiat tärkeimmät.

Onko yhtään puoluetta kuin Piraattipuolue, joka avoimesti näyttää kaikki päätökset ja budjetit kaikkien nähtäville? Kansa on lähinnä sydäntä, valta ei kiinnosta. Liiallinen valta turmelee.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hyvä vaihtoehto ovat tietenkin eduskunnan ulkopuoliset puolueet, mutta mielestäni kansalaisten tulisi muuttaa systeemiä äänestämällä sitoutumattomia ehdokkaita ja päästä näin eroon koko puolueista, joiden syytä maamme tilanne on kokonaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Olisi se hieno ajatus. Sitoutumattoman päästettyä valtuustoon on yhdellä äänellä vaikeaa vaikuttaa asioiden päätöksiin ja hyvällä tuurilla tasa-äänissä voi vaikuttaa.

Minä toivon enemmän sitä, että ihmisten täytyisi ymmärtää olla antamatta istuville puolueille ääniä ja äänestää enemmän ulkopuolisia. Kun tuollainen ulkopuolisten nousu kasvaa kohisten, niin sillä on myös vaikutus seuraaviin eduskuntavaaleihin. Haluan kovasti sitä tilannetta, että istuvat puolueet ovat hätää kärsimässä vallan luisumista toisten käsiin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #7

Juuri noin, kansalaisten tulisi laittaa puolueiden poliitikot kuriin, äänestämällä laajalti sitoutumattomia ehdokkaita, joilla ei ole puoluekoneistoa ja puoluekuria taakkanaan.

Onhan tämä nyt käsittämätöntä että puolueet rikastuvat, niin että rahaa riittää säätiöitettäväksikin, samaan aikaan kun valtio ylivelkaantuu ja kansalaiset köyhtyvät. Tämä todettavissa oleva tosiasia, kertoo kenen asioita puolueet ja niiden ehdokkaat ajavat.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Puolueiden tarkoitus lienee kerätä samanmieliset yhteen ?

Kai tuo joskus toimikin, vaan kun ei toimi enää. Ennen tietoakin siirreltiin kirjekyyhkyillä ja tulevia toimia oli aikaa vatuloida ja hinkata kuukausitolkulla erilaisissa tilaisuuksissa. Tiedonkulun nopeutuminen päätöksenteossa ja informaation realiaikaistuminen vie samalla vanhakantaiset ja muumioituneet möhömahapuoluekoneistot laskiämpärissä tunkiolle, minne ne myös kuuluvatkin.

Funtsikaa nyt puolueiden johtohenkilöitä ? Ei muuten vakuuta. Ihan oikeasti.

Huolimatta poliitikkojen jumittammisesta ja muutosvastarinnasta, niin kehityksessä on pysyttävä mukana. On aika siirtyä politiikassakin kohti oikeaa demokratiaa, jossa asiat ratkaisevat. Ei jonkun puolueen etu ja hidden agenda.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Juuri noin, on aika muuttaa näennäisdemokratia oikeaksi demokratiaksi ja äänestää puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita. Sitovat kansanäänestykset voimaan valtiota ja kansalaisia koskevissa asioissa, joiden tulokset puolueiden ulkopuoliset sitoutumattomat poliitikot vain toteuttavat.

Nyt jos koskaan on aika toimia, ennenkuin on myöhäistä ja puolueet ja niiden ehdokkaat ovat tuhonneet koko valtion. Muutos lähtee kansalaisista ja äänestyskäyttäytymisestä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Yhteiskunnan hoitamiseen tarvitaan ammattitaitoa jossa kokemus on yksi tekijä.
Suomen Kuvalehden kuntavertailussa näkyy osaamisen merkitys vertailtavissa kunnissa.
Köyhissä kunnissa ei ole virheille varaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos katsotaan valtion tilannetta, niin se nykypuolueiden ammattitaito näkyy erinomaisesti. Puolueet ovat rikastuneet ja poliitikot pulskistuneet, samaan aikaan kun valtio ylivelkaantuu ja kansalaiset köyhtyvät. Eli kyllä puolueet ovat omat asiansa hoitaneet kuntoon, mutta valtion ja kansalaisten asiat ovat jääneet hoitamatta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Puolueet rikastuneet.
Jos tarkoitat persuja niin pitää paikkansa mutta puoluetuki hävinneiltä puolueilta on vastaavasti poissa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #14

Eiköhän tuo rikastuminen ole tapahtunut kaikkien puolueiden kohdalla, mutta ilmeisesti aatemaailmasta johtuen otit esille vain yhden puolueen?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #15

Aatemaailmasta en tiedä mutta arvostan suoraselkäisyyttä kun pysyvät hallituksessa tappioista huolimatta.
Normaalipuolueen olisi kuulunut lähteä hallituksesta.
Oikein tai väärin hallitus on koottu kuin kansa on äänestänyt.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Suoraselkäisyyttä on siis pysyä hallituksessa, vaikka on pettänyt äänestäjänsä? Minusta paljon suoraselkäisempää olisi ollut pitää vaalilupauksensa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #18

Ei millään puolueella niin paljon valtaa ole.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Jos puolueilla ei ole valtaa pitää vaalilupauksiaan, on koko politiikka huijausta.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Hallituksessa puolueet kykenevät aiheuttamaan eniten hallaa kansalle. Hallitukset tehtailevat puolue- ja hyvävelieliitille mieluisia, mutta kansaa kohtaan suorastaan vihamielisiä päätöksiä. Esim. jatkuvasti estetään kansalaisia tilaamasta tai ostamasta tuotteita halvemmalla muista maista. Näin esim. EU-jäsenyydestä ei saisi olla vahingossakaan mitään hyötyä tavalliselle kansalle.
Ehdotankin, että kielletään ministereiltä sitoutuminen mihinkään puolueeseen! Ministerit valittakoon faktapohjaisen pätevyyden ja puoluepolitiikan ulkopuolisessa elämässä saavutettujen todellisten meriittien perusteella. Muutoin sama meno jatkuu ikuisesti, kähmitään vain etuuksia itselle ja omalle puolue-eliitille, kansasta viis veisaten.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Sitovat kansanäänestykset valtiota ja kansalaisia koskevissa asioissa, joiden tulokset valitut poliitikot vain toteuttavat, on parasta ja oikeinta demokratiaa.

Kaikki nykypuolueet ja niitä lähellä olevat säätiöt ja yhdistykset tulisi lakkauttaa, ja niiden omaisuudet tulisi takavarikoida valtiolle. Samoin kaikille nykyisten puolueiden poliitikoille politiikkakielto, koska valtion asiat ovat täysin rempallaan ja on turha kuvitella että se porukka joka valtion alennustilan on saanut aikaan, pystyisi sen korjaamaan.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Erittäin oleellista ja hyvää pohdintaa, Markku- kiitos. Juuri tällainen suora demokratia edustaa tulevaisuutta, suljettujen puoluekuripuolueiden edustaessa menneisyyttä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä Timo ja suoraan demokratiaan tulisi siirtyä välittömästi. Tosin nykypuolueet ja niissä toimivat poliitikot jarruttavat suoraan demokratiaan siirtymistä kaikin keinoin, koska se ei ajaisi heidän etujaan. Näin puolueiden ja niissä toimivien edut menevät valtion ja kansalaisten etujen edelle.

Jos kansalaiset eivät tajua tehdä muutosta äänestämällä, niin muutos tulee nykysysteemin romahtamisen jälkeen ja siihen tuskin on pitkä aika?

Toimituksen poiminnat