Markka Laitinen

Käytetyt huumeruiskut lapsien leikkipaikoilla

Asuinalueeltamme aivan lasten leikkipaikan läheltä löytyi taas käytettyjä huumeruiskuja. Sama ongelma tuntuu olevan useissa kaupunginosissa ja ongelmat ovat jatkuneet pitkään. Mielestäni kaupungin tulisi järjestää piste johon kansalaiset voisivat viedä löytämänsä ruiskut ja niistä pitäisi ottaa DNA-näytteet, ja kaikki piikkihuumeiden käyttäjät jotka jättävät käyttämänsä ruiskut lasten leikkipaikkojen tai vastaavien lähelle, tulisi viedä pakkohoitoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mistäs löydetään ne kaikki vieroitushoitopaikat?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kysymys on mielestäni outo, kun ajattelee että viime vuonna maahamme tuli laittomia maahanmuuttajia yli 30 000 ja heille löytyi kyllä niin asuinpaikat, tulkit, lääkärit, hammaslääkärit, suomenkielenopettajat ja mitä kaikkea niitä onkaan. Joten miksei muka lasten turvallisuuteen voisi panostaa sen verran, että muutamat narkkarit saataisiin pakkkohoitoon? Ja kun viesti tästä kulkisi piikkihuumeiden käyttäjien joukossa, uskoisin jo sen vähentävän piikkien löytymistä lasten leikkipaikoilta suurimmaksi osaksi, jos ei kokonaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Huoli on ehdottomasti aiheellinen ja ongelma aito. Jonkilaista osittaista ratkaisua tarjoavat ne vihreät yleiset vessat, joissa näyttää olevan lokero noita neuloja varten. Pakkohoito voisi olla periaatteessa hyvä ratkaisu, mutta siitä ei taida olla juurikaan hyötyä, jos hoidettavan motivaatio puuttuu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tarkoitukseni ei suinkaan ole laittaa narkomaaneja pakkohoitoon, vaan lopettaa piikkien löytyminen lasten leikkipaikoilta. Uskoisin että jos näillä piikkihuumeiden käyttäjillä olisi uhkana joutua pakkohoitoon jos heidän käyttämänsä piikki löytyisi lasten leikkipaikalta, jo se ehkäisisi niiden löytymistä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Ehdottomasti sitä mieltä että käytetyt ruiskut pitäisi hävittää asianmukaisesti..mietin kuitenkin sitä että miten tuo dnanäyte oikein toimisi. Jos otetaan näyte jostain leikkipuistosta otetusta ruiskusta, niin mihin sitä verrataan?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Eikös poliisilla ole DNA rekisteri, ihmisistä jotka ovat syyllistyneet rikoksiin? Ja kuvittelisi näillä piikkinarkomaaneilla olevan jonkunlaisia rikoksia tunnoillaan ainakin suurimmalla osalla. Eli kun rekisteri on valmiina, kai sitä voisi johonkin todella hyödylliseen myös käyttää?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miten sen DNA:n perusteella löydetään ränniin tykittäjät? Ei useimmista kansalaisista ole DNA-rekisteriä olemassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toimituksen poiminnat