Markka Laitinen

Poliittisen väkivallan uhrit?

Eilisessä Iltalehden paperiversiossa oli koko aukeaman juttu tästä tapaturmaisesti kuolleesta Jim Karttusesta ja jutussa esitettiin että hän olisi sisällissodan jälkeen ensimmäinen poliittisen väkivallan uhri.

Tämähän ei pidä paikkaansa, koska poliittisen väkivallan uhreja meillä on kymmeniä tuhansia ja nimenomaan rikollisen valtion tahallaan laittomilla toimilla aiheuttamia väkivaltaisia kuolemia. 90-luvun lamassa silloinen presidentti Mauno Koivisto ohjeisti oikeuslaitosta käymään pankkioikeudenkäynnit pankkien hyväksi, joka johti tuhansiin, jossei kymmeniin tuhansiin itsemurhiin. Mitäpä muutakaan tällainen toiminta on kuin poliittista väkivaltaa, jossa valtiovalta aiheuttaa laittomilla toimillaan lukemattomia kuolemia.

Myös tällä hetkellä taloudellisista ahdingoista johtuvat itsemurhat, voidaan suoraan luokitalla poliittisiksi väkivallanteoiksi, koska Euroopan unionin sosiaalisten oikeuksien komitea on moittinut maatamme liian alhaisesta sosiaaliturvasta.

Voidaankin todeta että maassamme on harjoitettu poliittista väkivaltaa ainakin 90-luvun lamasta lähtien ja tämän poliittisen väkivallan seurauksena on kuollut valtava määrä ihmisiä ja kuolee vielä tänäkin päivänä, niin kauan kunnes sosiaaliturva on Euroopan unionin sosiaalisten oikeuksien komitean määrittelemällä tasolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Muistaakseni Ritavuori ammuttiin.

Toimituksen poiminnat