Markka Laitinen

Tapaus Jari Aarnio - kun valvontaa ei ole, karkaa mopo käsistä

Tällä hetkellä helsingin huumepoliisin entistä pomoa Jari Aarniota epäillään noin 30:stä eri rikoksesta. Viimeisimmät epäilyt ovat siitä että Aarnio on yrittänyt lavastaa syyttömän rikokseen syylliseksi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288720204776.html

Jos epäilyt pitävät paikkansa ja Aarnion todetaan yrittäneen lavastaa syyttömän rikokseen syylliseksi, niin pitäisikö kaikki Aarnion tutkimat ja tuomioon johtaneet aiemmat rikostapaukset avata ja tutkia uudestaan? Onhan silloin olemassa perustavaa laatua oleva epäily siitä ettei teko olekaan ensimmäinen, vaan vastaavaa on voinut sattua jopa aikamoisessa mittakaavassa aikaisemmin. Eli vankiloissamme saattaa istua useita oikeusmurhan kohteeksi joutuneita, jotka poliisi on lavastanut syylliseksi!

Jos maamme oikeusvaltion uskottavuutta aiotaan ylläpitää edes vähänkin, niin Aarnion tutkittava olleet ja tuomioihin johtaneet tapaukset pitäisi ainakin edelliseltä kymmeneltä aikaisemmalta vuodelta avata ja tutkia uudestaan. Todellisissa oikeusvaltioissa ylin poliisijohtaja ja sisäministeri olisivat jo eronneet oma-aloitteisesti, koska sisäinen valvonta on ilmiselvästi pettänyt pahan kerran tai sitä ei ole ollut olemassakaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Valelääkäreidenkin jäljet tutkittiin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Aivan ja siksi Aarnionkin jäljet tulisi tutkia hyvin tarkkaan.

Valelääkäreistä puheenollen, facebookissa pyörii juttu jossa kysytään, mitä eroa on valelääkärillä ja kela lääkärillä? Valelääkäri on oikeasti tavannut potilaan!

Juha Hämäläinen

Valta pitää tuoda takaisin ihmisille ja lautamiehiä tulisi näemmä istua myös hallinnossa "vahtikoirana"!

Tässä oiva 9€ duuni ja työttömyyskin poistuu kerta heitolla...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Erittäin hyvä idea, kaikki työttömät voitaisiin palkata vaikka yhdeksän euron lisäpäiväpalkalla, eräänlaisiksi lautamiehiksi vahtimaan eliitin lakien noudattamista!

Mutta miten tämänkin toteuttaisi, koska lautamiehiähän ollaan vähentämässä ja lakkauttamassa, jotta oikeuslaitos ja kansalaiset saataisiin kokonaan eliitin hyväveli muurariveljien alistamaksi!

Juha Hämäläinen

Samalla, kun ovat sillä lakitehtaalla ja valvontahuoneessa kyyläämässä voisivat lakimiesten kanssa vääntää pykälät kansankin tajulla ymmärrettävään muotoon.

Muuten on pian vaara, ettei kansalainen voi pelastautua ilman lakimiestä lakimiehen kaivamasta kuopasta.....puhumattakaan poliisin kaivamista....

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #11

Pykäläviidakkoon jätetään sen verran tulkinnanvaraa, että niitä voidaan tulkita täysin mielivaltaisesti!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Tai laki kirjoitetaan viitteineen lakimieslatinaksi ja tarvitaan ehdottomasti tulkki kansalaisen ja esim. valtion väliin.... Puskuriksi, jonka maksaa kansalainen!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Noinhan se menee osapuilleen. Törkeintä on kuitenkin etteivät lait koske tasapuolisesti jokaista, vaan se eliitti joka lait säätää on lakien ulkopuolella, samoin kuin heidän etupiirinsä ja sidosryhmansä! Ja peli ei mene kuin koko ajan törkeämmäksi!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Onhan sitä tullut ajatelluksi että mitä sitten kun laki ja sen valvojat kääntyvätkin kansalaista vastaan. Jotenkin koko maailman meno alkaa tuntua sille, että isoveli valvoo. Eliitti niittää potin ja kun työt käyvät vähäiseksi virkamies koneisto yllytetään kyyläämään suurennuslinssin kanssa kansalaisia, sekä media aivopesee kansalaiset kyyläämään toinen toistaan, kuten nyt on tämä radiokamppanja jo ollut tästä harmaasta taloudesta. Median aivopesulla ei muutenkaan ole enää mitään rajaa!

Suomessa on vainoharhaisia päättäjiä, jotka haluavat kieltää kaiken ja rikkoa luottamuksen suomalaisiin aikuisiin ihmisiin. Byrokratian mielivaltaisuus ja sen luoma rautahäkki ajavat ihmisiä yhä ahtaampaan kurjuuteen. Mitään ei voi tehdä tai yrittää, ettei joku virkamies tarkistaisi jotain pätevyyttäsi. Yrittäminen on ajettu ahtaalle monin tavoin verotuksen ja kaikenmaailman lupien osalta.

Tähänkö tämä korkeakoulutus on sitten johtanut? Kohta ei jää jäljelle kuin suurien yritysten pomot, virkamieskoneisto ja orjana käytetty työvoima suurissa yrityksissä? Niin ja tietysti suolana pohjalle viimeinen jäljelle jäävä yrittäjyys, joka ei kysy koulutusta; Rikollisuus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mainitsemasi asiat ovat jo tapahtuneet ja peli menee koko ajan härkimmäksi ja törkeämmäksi. Tavallinen kansalainen on alistettu totalitarisen valvonnan ja mielivaltaisten lakien alle ja samaan aikaan eliitti varastaa kansallisvarallisuuden eikä noudata mitään lakeja!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

No, eihän sitä voi noin suoraan sanoa tai akateeminen naamari kärsii ja saa fanaatikon amis- tai suomalaisjunttileiman. Juntti persu on varmasti pahin täällä nettimaailmassa :D Tosin viisveisaan ja mielellään vaikkapa sen kuudennenkin kyseisille leimoille! Ollaan menty jokatapauksessa liian pitkälle monessakin suhteessa.

Jenkilöillä kun ei enää ole sellaista historiaansa leimaavaa kommunismin pelkoa on se alkanut kylvää terroristi pelkoa. Toisaalta terroristi pelon kylväminen legitimoi tiukentuneen valvonnan. Kylmänsodan aikana kilpaili maailman herruudesta asevarustelujen osalta kommunismi vs kapitalismi. Kommunismin uhan hävitessä jenkkilöillä on tarve tai sairaanloinen paranoija ylläpitää jotain pelkoa jolla hallita. Heidän hallinta-aseenaan on terrorismilla peloittelu. Peloittelu lisää mahdollisuutta NATO-jäsenyyden osalta ja lisää heidän näennäistä maailmanpoliisi valtaa. Toisaalta voisin laittaa foliohatun päähäni, koska en epäilisi heidän jollain tavalla rahoittavan/mahdollistavan/tukevan terroristien riemulaulua. Vähintäänkin otollista heille on terroristien toimet.

Kaikki tämä jenkkilöitten hulluus on sitten rantautunut meidänkin mieliimme. Uusliberalismi rahan ahneine eliittineen, hyvinvointivaltion alas ajaminen, arvojen joiden perustana on raha (kaikki on myytävänä). Isänmaallisuus on kamalaa junttiutta, koska on oltava maailman kansalainen. Millaisen maailman? Sellaisen maailman, jota johtaa jokin muu suurempi taho, kuin se pieni "umpiossa" kasvava ja ajatteleva yhteisö, yhteiskunta tai valtio. Näillä aivopesuilla meitä sitten johdetaan suurempaan kuvioon ja kaikista typerimmille on saatu uskoteltua suureellisen ja mahtavan länsimaalaisen onnellisuuden maihin nousu tai no vähintäänkin eurooppalaisen. Muu on junttia!

Junttileimaa eniten pelkäävät leikkivät tässä aivopesulassa suurimmalla äänellä maailman kansalaista. Tajuamatta että meillä kaikilla on nykyaikana mahdollisuus olla osa mitä maailmaa itse haluamme netin kautta. Jotenkin kaikki alkaa vaikuttamaan entistäkin hullummalle, jopa niin hullulle, että olen jättänyt uutistenkin katsomisen viime aikoina väliin.

Uutisetkin ovat monella tapaa kieroutuneet. Ne antavat sellaisen vaikutelman että koko maailma on kohta sodassa, mutta toisaalta eipä ihme kun on tälle linjalle lähdetty ja mikä mahtaisikaan olla median vaikutus jos WW III tulisikin? Uutisointi ei ole puolueetonta selontekoa tänä päivänä. Uutisoinillakin tuntuu olevan jokin käsittämätön agenda.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Tämän päivän uutiset ovat mielipiteiden muokkausta parhaimmillaan, propagandaa josta tärkeät ja oleelliset asiat on jätetty kertomatta. Vain eliitin oma näkökanta kerrotaan ja sitä vahvistetaan tunnustuksellisesti kaikilla mahdollisilla tavoilla. Suuntaus ei tiedä hyvää jälkipolville ja heillä tulee olemaan todella vaikeat ajat!

Juhani Pyykkö

Aivan samaa mieltä jo pitkään. Kansa ei päätä, yksilö voi päättää joitain asioita, voi vaikka kadota maasta jossei jaksa moista touhua.

Tuohon eliittiin sanoisin vielä että eliittihän on sitä anarkismia, emme me tavalliset pulliaiset. Olemme vain harmittomia muurahaisia liian isossa keossa ja emme edes saa tehdä töitä tilanteen parantamiseksi, ainoastaan voimme syyttää ja laittaa aloitteita joista melko harva menee läpi kuitenkaan.

Tätä myöten luulisin jos ei ala tapahtumaan jotain todella konkreettista kansa nousee eliittiä vastaan ja sitten asiat vasta sekaisin ovatkin, nyt asiat ovat puheasteella, mutta kun puheesta tekoihin (tarkoitan jotain järkevämpää kuin mielipuoliset mielenosoitukset jotka sotivat itseään vastaan yleensä) niin ainakin muutosta tapahtuu, jos näin käy.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Ei kellään ole tullut mieleen sana "lavastus". Tässä case Aarniossa on niin paljon ristiriitaisuuksia, että alkaa jo vaikuttamaan lavastukselta. Kaikkihan tietää, että KRP ja Helsingin huumepoliisi porukka ei ole tullut toimeen keskenään. Aina, kun pitäisi päättää syytteistä niin kaskummaa kun löytyi taas uusi syyte ja pidätysaika senkun jatkuu. Miettikää ihan tosissanne, kätkisittekö te rahanne tontillenne jonkin kiven alle, en minä ainakaan.

Tässä case Aarniossa on mielestäni suuremmat asiat takana kuin nämä esille tuodut 30 rikosnimikettä, se on poliittinen !!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Varmasti Aarnion tapauksessa on myös poliittinen aspekti mukana, mutta sitä totuutta että Aarniota on aikaisemmin epäilty useiden kilojen heroiinikaupoista ei poista mikään. Silloin asiat jätettiin tutkimatta kunnolla ja mielestäni on hyvä että asiat nyt tutkitaan kunnolla.

Se että Aarnion tai hänen poikansa tontilta löytyy rahaa, voi tarkoittaa sitä että Aarnio on tuntenut asemansa olevan niin vahva, ettei hänen asioitaan tutkita millään eikä koskaan. Onhan tämä nyt tehty tutkinta, hyvin poikkeuksellista maassamme!

Hannu Töyri

On tuo juttu minuakin mietityttänyt alusta alkaen ja monia muita myöskin, sillä monet kommentit alkavat "Joa Aarnio on todella syyllinen..." ja onhan se tietysti erittäin erikoinen ja harvinainen tapaus, ainakin Suomessa. Toisaalta jos Aarnio todetaan syyttömäksi ja syytteet tekaistuiksi, niin ei sekään ole poliisin kannalta muuta kuin katastrofi.

Rahakätkön löytyminen kuulostaa aika löperöltä.

Mutta kertokaas miten tämä on poliittinen?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Uskoisin että poliittinen aspekti löytyy siitä että Aarnio on ollut mielipiteineen virallista totuutta vastaan. Hänhän on ollut järjestäytyneestä rikollisuudesta eri mieltä KRP:n kanssa, jonka mielipide on rikollisuuskysymyksissä ylin mielipide tässä maassa.

Samoin helsingin huumepoliisi ei ole suostunut rekisteröimään tietolähteitään asianmukaisesti, siten kuin ylin poliisijohto ja lait edellyttävät. Näissä molemmissa asioissa Aarnio on toiminut omavaltaisesti ja ehkäpä juuri sen takia, koska hänellä on ollut liian läheiset suhteet rikollisiin?

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #23

Nyt menee aika mielenkiintoiseksi.

Voidaanko jotain kansalaista kohdella näin syystä, että hänen mielipiteensä eivät ole "virallisen totuuden" mukaisia? Lainausmerkit siksi, että ihan oikeasti varmaan virallista totuutta ei ole, vaan se on juuri tuo KRP:n totuus.

Eräs asia on se, että jos kaikki mistä Aarniota syytetään pitää paikkansa eli hän on oikesti syyllistynyt niihin, niin onko hän erikoinen poikkeustapaus vai olisiko tuo "maan tapa" ja hänet vain jäteettiin kiinni polittisista syistä? Eihän noita kukaan tunnu valvovan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #24

Uskoisin kaikkien Aarniota kohtaan esitettyjen syytteiden pitävän paikkaansa ja tapojen olevan hyvin yleisiä maantapoja poliisitoimessa. Aarnio vain sattui astumaan liian isoille varpaille ja on siksi syytettynä. Jos asiat haluttaisiin tutkia kunnolla ja muuttaa poliisin toimintaa lainmukaisemmaksi, niin koko Aarnion ryhmän toiminta pitäisi tutkia perusteellisesti. Tai pikemminkin koko poliisin toimintatavat pitäisi laittaa tutkintaan, koska ne mitä ilmeisemmin ovat hyvin lainvastaisia!

Esimerkiksi juuri äskettäin entinen ministeri Rajamäki (sdp) on ollut huolissaan siitä, että poliisivoimat ovat nykyisin kokonaan yhden puolueen kokoomuksen hallinnassa. Aikaisemminhan poliisi on ollut demareiden hallinnassa. Joten poliisikin on alistettu vain valtapuolueiden pelinappulaksi ja se mikä siinä kärsii ja unohtuu, on oikeus ja rehellisyys!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Nyt kun tuosta blogikirjoituksesta on kulunut jo yli neljä kuukautta, on julkisuuteenkin vuotanut enemmän tietoja Aarnion rikollisuudesta, joka näyttäisi olevan todella törkeän luokan toimintaa!

Helsingin huumepoliisi on tietolähteidensä avulla vuosikymmeniä organisoinut huumeliigoja pystyyn, joita on johtanut taka-alalla ja jotka on sitten ottanut kiinni sopivan ajan kuluttua, päästäen tietolähteet joiden avulla onn liigat rakentanut, ilman tuomioita. Samaan aikaan poliisi on jatkuvasti vaatinut itselleen entistä enemmän valtuuksia ja määrärahoja, itse organisoimiensa huumeliigojen ylläpitoon ja käräyttämiseen.

2000-luvun puolenvälin jälkeen Aarniota ja hänen kumppaneitaan epäiltiin useiden heroiinikilojen kaupoista, mutta asiat jätettin tutkimatta kunnolla. Nyt tässä "tynnyrihuumeliigan" osalta asiaa ei voitu jättää tutkimatta, koska Hollannin poliisi oli tehnyt liigalle ansan, jonka Aarnion porukka ilmiantoi liigalle, jotta omat kuviot eivät olisi menneet sekaisin. Ilman Hollannin poliisia, tämäkin asia olisi jätetty tutkimatta, kuten Aarnion aikaisemmat heroiinikaupatkin!

Tietolähde joka Aarnion ja hänen joukkionsa toimista organisoi tämän "tynnyrihuumeliigan" on ollut poliisin tietolähteenä pari vuosikymmentä ja sinä aikana organisoinut useita vastaavia liigoja huumepoliisin avustamana. Joten on täysin selvää että Aarnon toimet tulisi tutkia usean vuosikymmenen ajalta huolellisesti! Tosin meidän maan kaltaisissa maissa tätä ei tehdä, koska poliisi suojelee rikollista poliittista eliittiä, joka taas suojelee ja jättää poliiisin tekemät rikokset tutkimatta!

Toimituksen poiminnat