Markka Laitinen

Poliisin seuranta 24/7

Ensin haluaisin huomauttaa, ettei tämän blogikirjoituksen tarkoitus ole puolustaa rikollisuutta, vaan ihmis- ja perusoikeuksia.

Mutta asiaan, poliisi on julkisesti ilmoittanut seuraavansa näitä moottoripyöräkerhoja ja vastaavia, sekä niiden jäseniä 24/7, eli yötäpäivää. Samoin näiden kerhojen läheisiä ja heidän kanssaan muuten tekemisisssä olevilla on jatkuva seuranta. Poliisi on myös leimannut nämä rikollisjengeiksi.

Mutta millä oikeudella poliisi tekee ympärivuorokautista seurantaa ja millä oikeudella poliisi on leimannut nämä rikollisjengeiksi? Ihmettelen tätä koska korkein oikeus on katsonut etteivät nämä kerhot täytä rikollisjengien tunnusmerkkejä?!

Eli poliisi toimii laittomasti seuratessaan jatkuvasti näitä henkilöitä, jotka ovat osallisina näihin moottoripyöräkerhoihin ja vastaaviin. Poliisi siis rikkoo tietoisesti kaikkien näiden henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksia, ja on myös ilmoittanut asian julkisesti.

Eikö maan ylimpien laillisuusvalvojien tai oikeusministeriön pitäisi puuttua kovalla kädellä tällaiseen viranomaisrikollisuuteen, jota poliisi systemaattisesti ja järjestelmällisesti harjoittaa? Vai onko poliisin ihmis- ja perusoikeusrikollisuus valtion suojeluksessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tottakai rikollisepäiltyjä pitää tarkkailla, mutta miski tarkkailu ilmoitetaan julkisesti. 24/7 seurannan pitäisi tuottaa tulosta, eli poliisin pitäisi ilmoittaa kiinniotoista, ei seurannasta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Rikosepäiltyjä tottakai pitää tarkkailla, mutta mistä epäilyt johtuvat? Siitäkö että kuuluu johonkin moottoripyöräkerhoon tai jonkun niissä olevan lähipiiriin? Tämäkö on syy seurata yötäpäivää ihmisiä? Kuvittelisi että syy seurantaan löytyisi rikollisesta toiminnasta, eikä poliisin omista kuvitelmista ja luuloista!

Tämä poliisin täysin ihmis- ja perusoikeuksien vastainen seuranta kohdistuu varmasti tuhansiin syyttömiin ihmisiin, joita ei koskaan tulla seurannan perusteella syyttämään mistään, koska he eivät mitään laitonta ole tehneet! Samalla poliisi saa näiden seurattujen ihmisten elämistä sellaista tietoa, jota voivat joissain tapauksissa käyttää näitä ihmisiä vastaan, vaikka kyseessä ei ole rikollinen toiminta!

Miten se taho jonka pitäisi valvoa lakia, voi itse syyllistyä systemaattisen ja järjestelmälliseen ihmis- ja perusoikeusrikollisuuteen, jota tehdään loppupelissä valtion toimesta!

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä Markku puhut niin kuin asia on.
Samoilla viranomaisargumenteilla voitaisiin pistää tarkkailuun vaikka koko poliittisen puolueen jäsenistö, jos sen puolueesta löytyisi vaikka yksikin rikollinen.
Onko menossa kenraaliharjoitus?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #4

Aivan, osuit asian ytimeen! Jos esimerkiksi puolueessa tai missä tahansa järjestössä tai yhdistyksessä, on yksi tai useampi joka syyllistyy rikolliseen toimintaan, ei se oikeuta kaikkien näissä toiminnoissa mukana olevien jatkuvaa seurantaa. Eikä varsinkaan näiden kanssa tekemisissä olevien tai heidän perheenjäsentensä!

Matias Härkönen

Oletko samaa mieltä poliisin kanssa siitä että nämä on rikollisjengejä, vai oletko korkeimman oikeuden kannalla?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En ota kantaa siihen ovatko kyseessä rikollisjengit, mutta asiasta on korkeimman oikeuden päätös, joka on tässä maassa asiasta ylin päättävä taho. Ja korkein oikeus on päättänyt etteivät nämä moottoripyöräkerhot täytä rikollisjärjestöjen tunnusmerkkejä!

Minun tarkoitukseni kirjoituksellani on ottaa kantaa ihmis- ja perusoikeuksien toteutumiseen ja siihen miten valtio voi rikkoa näitä oikeuksia poliisien toimesta! Kyseessä on tuhansien ihmisten ihmis- ja perusoikeudet!

Matias Härkönen

Suosittelen tutustumaan vähän jengeihin ja niiden historiaan. Mistä ne on syntyneet ja miten ne toimii. Rikollisjärjestön tunnusmerkistökin on kuin veteen piirretty viiva. Se että KO ei tunnusta niitä rikollisjärjestöiksi, ei tarkoita sitä etteikö ne sitä olisi tai voisi olla. Näyttöä siitä vain ei ole tarpeeksi.

Satun jonkin verran tietämään aiheesta. Jokainen jengiin kuuluva ei välttämättä ole rikollinen, mutta poliisin kanssa olen samaa mieltä siitä, että nämä on rikollisjengejä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #9

No minä olen aika noviisi näissä asioissa ja minua ne lähinnä kiinnostavat ihmis- ja perusoikeuksien näkökulmasta! Eli onko valtioilla oikeus rikkoa solmimiaan ihmis- ja perusoikeussopimuksia näinkin räikeästi?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #11

No eiköhän tuo poliisi tiedä, mitä tekee näissä tapauksissa. Ei mihinkään Hells Angels kerhoihin liitytä täyttämällä jäsenhakemus ja maksamalla vuosimaksun tilille. Ne jotka noihin liittyy, tietävät kyllä mitä ovat tekemässä. Hyvä vaan että seuraavat. Ruotsissa tilanne on lähtenyt täysin lapasesta. Jengisodat on arkipäivää Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä. Viime vuonna yli 250 jengien välistä ampumistapausta. Melkein päivittäin siis.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Ruotsissa taitaa kyseessä olla maahanmuuttajien jengit ja niiden väliset sodat, vaikkei asiasta julkisesti saada kai puhuakaan!?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #14

Pitkälti näin, mutta mukana on myös nämä moottiripyöräjengit (joihin toki niihinkin kuuluu maahanmuuttajia).

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.L.>Mutta millä oikeudella poliisi tekee ympärivuorokautista seurantaa...

ooooo

Niiden on saatava harjoitella

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Poliisi voi tehdä itselleen vaikka ison hiekkalaatikon, jossa se leikkii ja harjoittelee rosvoa ja poliisia. Mutta ei se harjoittelukaan oikeuta joidenkin ihmisten seurantaan 24/7!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.L.> ...Mutta ei se harjoittelukaan oikeuta joidenkin ihmisten seurantaan 24/7!....

oooooo

Eihän sen tietenkään pitäisi.....mutta laki on niin kuin se luetaan, eikä korppi korpin silmään käy.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Niin poliisin tekemiä rikoksia ei varmaankaan tutkita, jos ne kohdistuvat yksityisiin ihmisiin. Mutta jos ne kohdistuvat järjestelmään, niin silloin ehkä tutkitaan!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Pitäähän poliisin harjoitella tulavaisuutta varten jossa meitä kaikkia valvotaan 24/7/365...

Toki tässä liikutaan kyllä niin harmaalla alueella ettei edes harmaa talous ole harmaampaa. Periaatteessa poliisilla on oikeus harjottaa seurantaa rikosepäilystä, mutta tuon epäilyn pitäisi olla käsittääkseni henkilöön kohdistuvaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Juuri tämähän on tässä pelkona että valvontaa kohdistetaan yhä enemmän tavallisiin ihmisiin ja kun annamme poliisin vapaasti tehdä tätä seurantaa laittomasti näihin kerhoihin kuuluviin, niin kohta se ulottuu meihin kaikkiin. Ja sitä ketä tätä valvontaa suorittaa, ei valvo kukaan. Poliisillahan ei ole ulkopuolista ja riippumatonta valvontaelintä meidän maassamme, kuten demokraattisissa oikeusvaltioissa!

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Poliisilla on ikiomat perusteet valvoa ketä se haluaa, eikä sen tarvitse tehdä tästä tiliä tai esittää perusteita kenellekään. Tietysti jos lain mukaan mennään, poliisin täytyy saada oikeudelta lupa tekniseen seurantaan, kuunteluun, tarkkailuun tai nykyään myös esim. tietokoneen tai älypuhelimen kaappaamiseen. Nykytekniikalla tällainen urkinta ja tarkkailu onnistuu keneltä tahansa, ja tiedossa on, että poliisi tekee samaa myös laittomin keinoin. Edellämainitun lisäksi etenkin huumepoliisissa on harrastettu laittomia kotietsintöjä, tekaistuja todisteita sekä ongelmakäyttäjiin on pääkaupunkiseudulla, nimenomaisesti Espoossa, kohdistettu suoranaista vainoa, kiusaa ja piinamista laittomilla pidätyksillä, yöllisillä kotiintunkeutumisilla, väkivallalla uhkailulla ja myös sen käyttämisellä.

Jos jonkun sivistyneen aviisin toimittaja, tai siksi opiskeleva, haluaisi tehdä poliisin harrastamista laittomista keinoista tutkivaa journalismia kunnioittavan artikkelin, annan hänelle aiheesta hyvää lähtömateriaalia ja liäksi lupaan ohjata hänet haastattelemaan poliisin laittoman toiminnan kohteita ja uhreja.

Suomalaisten usko poliisiin on vankka, Mutta onko poliisi tuon luottamuksensa ansainnut? Nuo ovat kaksi eri asiaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vastaavanlaisia juttuja olen itsekin kuullut ja näitä esiintyy kuulemma aikamoisia määriä. Poliisin valvonta ei ole ajantasalla ja osittain siksipä tämän kirjoitukseni teinkin!

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Ehkä kyse on vain mummojen rauhoittelusta?

Toimituksen poiminnat