Markka Laitinen

Ihottumat ja kortisonivoiteiden teho!

Kerronpa teille uskomattoman tarinan kekseliäisyydestä ja toivoisin samalla voivani auttaa niitä henkilöitä joilla on pahoja ihottumia, jotka kutisevat niin ettei saa nukuttua ja että se häiritsee kohtuuttomasti normaalielämää.

 

Sain noin vuosi sitten 49- vuotiaana elämäni ensimmäisen kerran syyhypunkki tartunnan, joka lähti pois Nix syyhylääkkeellä, mutta joka jätti sitkeän ihotulehduksen iholleni. Kutina oli valtava, enkä saanut nukuttua kuin korkeintaan nejä-viisi tuntia yössä ja ainoa voide joka auttoi kutinaan oli Sibicort, jota käytinkin noin kahdeksan kuukautta neljästä kahdeksaan kertaan päivässä. Olin ihotautilääkäriltä saanut myös pitkän antibioottikuurin ja Fusicort voiteeseen reseptin, joka hieman hellitti ihottumaa, muttei poistanut sitä. Kokeilin ihotautilääkärin pyynnöstä myös Protopic voidetta, josta ei kuitenkaan ollut apua.

 

Ihotautilääkäri pyysi minua lopettamaan kortisonivoiteiden - Sibicortin ja Fusicortin - käytön, koska olin käyttänyt niitä todellakin kahdeksan kuukauden aikana jo ylisuuria määriä. Mutta kun ainoa joka auttoi kutinaan ja jolla sain nukuttua oli Sibicort, niin epätoivoisena mietin mitä voisin tehdä, kun mitkään ihotautilääkärin määräämät voiteet eivät tehonneet ja niiden käyttö piti lopettaa.

 

Silmiini osui olikohan se nyt – Magneettimedian – sivuilta artikkeli Ruokasoodasta jota väitettiin joksikin ihmelääkkeeksi suolistosyöpiä vastaan ja kiinnostuin asiasta ja enemmän nettiä selatessani huomasin jossain kerrottavan että samainen Ruokasooda voisi auttaa iho-ongelmiinkin. Siten että sitä laitettaisiin kylpyveden sekaan ja siellä pitäisi olla useampi tunti.

 

Koska minulla ei ole kylpyammetta, se poistettiin useita vuosia sitten kylpyhuoneen remontin yhteydessä. Niin ajattelin kokeilla sekoittaa Ruokasoodaa Aqualanin perusvoiteeseen ja sivellä sitä iholleni. Olin meinaan valmis kokeilemaan melkein ihan mitä tahansa, niin hankalasta ihottumasta oli kyse. Ihottumasta joka haittasi päivittäistä elämää kohtuuttomasti ja olin jopa varma sen vievän minun henkeni. Ei suoraan, mutta juuri uniongelmien ja niiden aiheuttamien pitkäaikaisvaikutusten seurauksena.

 

No sivelin voiteen iholle ja annoin olla muutaman tunnin, enkä huomannut mitään tehoa voiteella ja koska oli ilta ja jotta saisin nukuttua, pyyhin voiteen pois ja sivelin ohuen kerroksen Fusicorttia ja sen päälle paksummalti Sibicorttia, kuten olin tehnyt usean kuukauden ajan. Ihmeissäni heräsin aamulla ensimmäisen kerran kahdeksaan kuukauteen niin etten herännyt kutinaan ja kun katsoin kelloa, huomasin nukkuneeni yli kymmenen tunnin yöunet.

 

Seuraavaan kahteen päivään ei tarvinnut rasvata ihoa ollenkaan, vasta kolmannen päivän iltana alkoi iho taas hieman kutista ja nyt voitelin ihoni taas Ruokasoodan ja Aqualanin perusvoiteen sekoituksella ja nyt kutina lähti hetken päästä ja sen jälkeen olen käyttänyt vain ja ainoastaan tätä itse sekoittamaani voidetta. Ja nyt noin vuosi sitten saamani ihottuma on lähes kokonaan pois, iho on pinnalta ehjä ja vaikka ajoittain ihon alla vielä hieman kutisee, niin se häviää hetken päästä itsestään tai voiteen avulla.

 

Eräs ystäväni sai saksalaisesta erittäin myrkyllisestä kuitulaastista erittäin pahan ihottuman ja on juossut ihotautilääkärillä ja -sairaalassa jo pitkälti toista vuotta. Eikä hänenkään erittäin paha ihottumansa ole parantunut millään ihotautilääkäreiden määräämillä voiteilla, vaikka hän on ollut ihotautisairaalassa sisälläkin hoidettavana. Eikä hänkään ole saanut nukuttua ihotautiongelmiensa kanssa kunnolla.

 

Olin hänen kanssaan muutama viikko sitten puhelinyhteydessä erään toisen asian tiimoilta ja juttu kääntyi sattumalta ihottumiin. Kerroin oman tarinani hänelle ja voiteen reseptin, ja ystäväni lähti samantien ostamaan Ruokasoodaa ja Abobasen perusvoidetta – hän osti siis eri perusvoidetta kuin minulla oli - sekoitti niitä keskenään ja siveli iholleen.

 

Seuraavana päivänä hän soitti minulle ja kiitti minua maasta taivaaseen, hän oli pitkästä aikaa nukkunut yli yhdentoista tunnin yöunet. Eikä hänen ihottumansa ollut vuotanut yön aikana verta lakanoille, kuten joka yö aikaisemmin. Hänen ihottumansa ei kiristänyt ja ihon halkeamat olivat oudon normaalin tuntuiset ja alkaneet ikäänkuin hiukan kadota. Ystäväni oli aivan ihmeissään.

 

Tämän jälkeen ystäväni ei ole käyttänyt mitään ihotautilääkärien määräämiä kalliita voiteita, vain Ruokasoodan ja Abobasen perusvoiteen sekoitusta ja ihottuma on alkanut parantua, eikä hänellä ole enää uniongelmia kutinan takia.

 

Ystäväni pitää voidetta miljoonien arvoisena ja varmasti jos miettii esimerkiksi kalliiden, huonosti toimivien ja haitallisten kortisonivoiteiden myyntiä vuositasolla, sekä niiden – ehkäpä – korvattavuutta suhteellisen halvalla voidesekoituksella ainakin osittain jos ei kokonaankin, olisi varmaan myös miljoonabisnes.

 

Olenkin ollut yhteydessä asian tiimoilta Sosiaali- ja terveysministeriöön, Tukesiin, Valviraan, Fimeaan ja joihinkin muihin instansseihin asian tiimoilta. Mutta asia on niin monen mutkan ja byrokratian takana, ettei minulla ole resursseja ja voimia tällä hetkellä alkaa saattamaan tuotetta markkinoille. Olen ollut myös lääketehdas Orioniin yhteydessä puhelimen ja sähköpostien välityksellä ja asia on luvattu viedä oikeille tahoille.

 

Mutta mietin asiaa toiseltakin kannalta, jospa toimisinkin toisin kuin nykyaikana on tapana toimia tänä ahneuden kulttuurin kammottavana aikana ja julkaisisin tarinani kokonaisuudessaan reseptiä myöten tällä kirjoituksella netissä ja voisin sillä tavalla auttaa omalla onnekkaalla kokeilullani niitä joilla on pahoja ihotautiongelmia. Niitä joiden normaalia elämää ihottumat ja kutinat vaivaavat kohtuuttomasti.

 

Toinen syy miksi ajattelin laittaa tarinani ja voiteen reseptin kaikkien tietoisuuteen, on se että olen viimeisen kymmenen vuoden aikana joutunut niin törkeän systemaattisen ja järjestelmällisen viranomaisrikollisuuden kohteeksi, ettei minulla ole mitään haluja alkaa rahoittamaan omilla ideoillani tällaista näennäisdemokraattista roskavaltiota, vaikka kyseessä olisi sitten miljoonabisnes joka saattaisi hyödyttää minuakin aikalailla.

 

En tosin voi taata Ruokasoodan ja perusvoiteen sekoituksen auttavan kaikkiin ihottumiin, mutta niin minut kuin ystävänikin on Iho- ja allergiasairaalassa dokumentoitu ja ystäväni on luvannut kuvata oman ihottumansa aika-ajoin ja seurata sen paranemista. Minun tapauksessani syyhypunkkitartuntaa ei ole todettu virallisesti, mutta todellisuudessa minulla oli syyhypunkkitartunta josta ihottuma alkoi ja virallista toteamista ei ole tehty siksi koska syyhypunkki lähti jo viime vuoden toukokuussa ja ihonäyte otettiin vasta marraskuussa. Mutta muuten ihotulehdus on dokumentoitu tarkasti.

 

En myöskään voi taata tuotteen ehdotonta turvallisuutta pitkäaikaiskäytössä, eikä minulla ole resursseja tehdä tarvittavia testejä ja kokeita. Mutta olen itse käyttänyt voidesekoitusta nyt yli neljä kuukautta, ensin kaksi - kolme kertaa päivässä muutaman kuukauden ja sitten vähentänyt pikkuhiljaa niin että nykyään rasvaan enää noin joka toinen päivä yhden kerran.

 

Ainoa haittavaikutus jonka olen huomannut oli voiteen käytön vähentämisen jälkeen sormenpäiden kuivuminen. Tosin olen rasvannut paljailla sormilla ihoani noin vuoden verran kortisoneilla ja muilla voiteilla, joten voi se johtua siitäkin, ja jopa kuiva tavi-ilmakin voi vaikuttaa osaltaan. Mutta mitään muita haittavaikutuksia minä en ole havainnut. Päinvastoin voide tuntuu aivan loistavalta ja ihottumani on parantunut lähes kokonaan ja sormenpäidenkin kuivuminen on alkanut helpottaa.

 

Itse olen sekoittanut voidetta niin että olen nuuskarasiaan laittanut isosta painalluspurkista Aquolanin keltaista perusvoidetta kymmenen painallusta ja sekoittanut sekaan teelusikallisen Ruokasoodaa huolellisesti ja sen jälkeen sivellyt voiteen iholle ja nykyään sekoitettu määrä voidetta riittää useaksi päiväksi, vaikka tosin alussa sitä meni enemmän. Enkä ole huomannut että isompi määrä Ruokasoodaa, suhteessa voiteen määrään auttaisi yhtään sen enempää.

 

Voidesekoitus on ollut aivan ylivoimainen verrattuna lääketehtaiden voiteisiin ja tehon niin minä kuin ystävänikin huomasimme ensimmäisestä päivästä lähtien ja jos jollakin on pahoja iho-ongelmia, niin ehkä kannattaisi kokeilla ja jos ei koe voidesekoitusta hyväksi niin lopettaa käytön, kokeilu ei ole kallis. Mutta jos taas kokee voiteesta olevan apua, niin olisin erittäin kiinnostunut ja haluaisin kuulla asiasta palautetta. Ajattelin levittää asiaa laajemmaltikin ja avasin oman sähköpostiosoitteen palautetta varten ja todellakin olisin erittäin, erittäin kiitollinen palautteesta!

 

Markku Laitinen

Taidemaalari

laitinen.art@gmail.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

42Suosittele

42 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (351 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Samat sanat. Olisiko niin, että ihotulehdusprosessi (viruksen tai myrkyn aiheuttama) ei toimi kuin happamassa ihossa ja ruokasooda neutraloi kasvualustan sopimattomaksi?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun luin Magneettimedian sivuilta ruokasoodan vaikutuksista suolistosyöpiin, siinä tuli esille ruokasoodan elimistön ph arvon normalisoituminen ja hapen kuljettaminen elimistöön.

Joten olen itse päätynyt siihen että tekemäni voide on palauttanut ihon ph arvon normaaliksi ja kuljettanut happea kortisonin tukkimiin ihohuokosiin. Tosin en ole alan ammattilainen, joten kyseessä on vain arvaus!

Susanna Kinnunen

"Joten olen itse päätynyt siihen että tekemäni voide on palauttanut ihon ph arvon normaaliksi."

Joko normaaliksi tai sitten ehkä pikemmin tehnyt sen tilapäisesti emäksiseksi. Sooda on hiilihapon natriumsuola. Kun sitä kastelee, syntyy natrium-ioneja ja hiilihappoa. Arvaan että hiilihappo (eli siis karbonaatti CO3--) hajoaa vedessä hiilidioksidiksi CO2 ja OH- -ioneiksi, mistä CO2 karkaa ilmaan ja jäljelle jää Na ja OH-ioneja. Kaavana Na2CO3 + H2O -> 2 Na+ + 2 OH- + CO2. Saadaan siis natriumhydroksidia, emästä, mutta toki aika laimeana.

"ja kuljettanut happea kortisonin tukkimiin ihohuokosiin"

Pikemmin sooda kuljettaa natriumhydroksidia (jota käytetään väkevänä viemärinavaajana) ja hiilidioksidia, ei siis happea. Hapen saa hengittämällä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #237

Kuten olen sanonut, en ole alan asiantuntija.

http://www.magneettimedia.com/vetykarbonaatti-hiil...

Mutta tämä sivusto laittoi minut kiinnostumaan ruokasoodan ominaisuuksista ja sitä tutkinut lääkäri sanoo että vaikka soodaa laittaisi miten paljon tahansa, se ei muutu emäksiseksi.

Sisäisesti soodan vaikutus perustuu hiilidioksiidin verisuonia laajentavaan vaikutukseen, joka saa aikaan lisääntyneen hapen kulkeutumisen suonistoon. Joku vastaava vaikutus saattaa olla myös ulkoisesti käytettynä?

Käyttäjän LissuRantanen kuva
Lissu Rantanen

Hei! Ruokasooda onkin todellinen ihmeaine!-varmaan perustuu juuri ph arvoon ja happeen. Minulla oli poikavauva -nyt jo 17- jonka iho alkoi oireilla pian muutaman kuukauden ikäisenä: maidon valkuais-ja laktoosi-allergiaa, kanamuna-allergiaa,kalaihottumaa, pähkinä-allergiaa, mustikka ja banaani ei käynyt -minullekaan saman päivänä imettäessäni lasta-ja vaikka mitkä aineet aiheuttivat jopa äidinmaidon mukana lapseen ihottumaa. Ihottuma paheni pahenemistaan, kunnes pojan päänahkakin oli jo aivan veriruvella pienen raapiessa, puhumattakaan kasvoista. Liottelin poikaa soodakylvyissä, iho alkoi parantua. Samaan aikaan annoin myös lapselle homeopaattista, en enää muista, mitä mahtoi olla: sulfuria? kenties? Eipä ole lapsen tarvinnut noiden kuurien jälkeen sairastaa ihottumaa, edes ruoka-aineista ei ole tullut muuta kuin laktoosivaivoja...siis hajuhaittoja.
Toisen kerran hoidin lapsia ruokasoodakylvyillä vesirokon ollessa pahimmillaan, kutina rauhoittui ja arvet paranivat, tai siis niitä ei jäänyt.
Itse olen viherpiipero ja maatönkiäinen, kastelen kukkia nokkosvedellä, laitan ruohonleikkuujätteet kasvihuonekatteeksi tomaateille ja muille.syön karpaloa ja puolukkaa jotta virtsatulehduksia ei tulisi, hoidan ihoa normaalisti kanervavoiteilla. Keittelen kaikenmaailman rikkaruohoja ja laitan niitä salaatteihin, kuivaan luonnonkukkia teeksi ja kuusenkerkkiä keitän hyytelöksi...jnejne. Luonnosta apu löytyy, lääkärit ovat lääketehtaiden myyntimiehiä. Tietysti täytyy pitää näissäkin asioissa järki päässä eikä heittäytyä fanaatikoksi. Kaikkea hyvää sinulle ja ihottumattomalle taiteilija-elämälle! Ps. Kunpa olisin itsekin älynnyt lukea biologiaa ja homeopatiaa...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos ja kyllä ihottumaton taiteilijaelämä taas maittaa huomattavasti paremmin kuin ihottumallinen viime vuonna!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Vaimoni vannoo ruokasoodan nimeen.
Jyrki Parkkisen tavoin ajattelen, että tässä on kyse ihon pH-tasapainosta, mitä ruokasooda kääntää vähän emäksiseen (esim. etikkavesi toimisi toisin päin).
Itsellänikin on jotain köhnää ja kuivumista, mihin voisi kokeilla.
Sormenpäitten halkeilua ja muita pikku vammoja olen joskus hoitanut kuusenpihkalla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos kokeilet reseptiä niin olisin kiitollinen palautteesta, varsinkin jos voiteesta on hyötyä!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hienoa, että jaoit reseptisi ja kokemuksesi. Äitini tapasi kerätä aikanaan kansanparantajien reseptejä ja olen nuorena saanut tällaisesta reseptistä apua ihon kutinaan. Teetin voiteen silloin apteekissa. Oli ihmeellistä päätä kiusallisesta kutinasta eroon. Kaikki keinot tuntuvat tukalassa tilanteessa pelastusköysiltä, joihin haluaa tarttua. Vien eteenpäin antamaasi tietoa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos että viet viestiä eteenpäin! Tiedän meinaan miltä tuntuu herätä keskellä yötä kutinaan, kun on niin väsynyt ettei jaksa mitenkään nousta rasvaamaan ihoa. Ja haluaisi vain nukkua, mutta kun ei kutinalta saa. Sitä hetken raapii joka helpottaa juuri siksi aikaa, kunnes kerkeää hetkeksi nukahtamaan ja sitten taas herää kutinaan, joka loppuu vasta kun nouset ja rasvaat ihon.

Rassaa hermoja ihan kammottavasti!

Seppo Kolm

Vanha konsti on sekoittaa merisuolaa veteen ja upottaa ihottumakohta (esim. kädet) veteen noin kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Isommille ihottumakohdille voidaan käyttää suolavedessä kasteltua kangasta. Konsti on ikivanha, niin vanhanaikainen, ettei useimmat ihotautilääkärit, peruslääkäreistä puhumattakaan, osaa moista aataminaikuista hoitomuotoa ehdottaa.

Samoin ihottumaa pitää pestä! Vesi ja pesuaineet huuhtovat bakteereja pois iholta, varsinkin ihottumakohdissa bakteerit viihtyvät mainiosti. Suihkussa voi joskus viruttaa itseään vähän pitemmänkin ajan juoksevan veden alla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minulta ihotautilääkäri kielsi liiallisen vesipesun ja kehoitti pesemään perusvoiteella ihon, mutta en kokenut tätä hyväksi ja kävin kuten normaalistikin joka päivä suihkussa.

Leksa Kontio

Kummia hoitokonsteja :-):

Ruokasooda, natriumbikarbonaatti (E 500) kaiketi toimii niin ulkoisesti kuin sisäisesti käytettynä. Ruokasoodaa ei kannata sotkea leivinjauheeseen, kaupoissa ne on yleensä samoilla hyllyillä ja vieläpä pakattu hyvin samannäköisiin pakkauksiin.

Löytyi tällainen linkki ruokasoodasta ja ihosta:

http://www.livestrong.com/article/195381-baking-so...

Ruokasooda sisäsesti käytettynä esim syöpälääkkeenä:

http://www.cancertutor.com/Cancer02/Simoncini.html

http://www.youtube.com/watch?v=Yl8Y8I_TsjI

Toinen mielenkiintoinen lääkeaine on C vitamiini, tai paremminkin liposomal C, joka imeytyy pillereitä tehokkaammin, liposomal C vitamiinin valmistukseen tarvitaan luomua soijalesitiinijauhetta, askorbiinijauhetta ja vielä ultraäänipesuri, seuraava video kertoo mistä on kysymys liposomal C vitamiinin valmistuksessa:

http://www.youtube.com/watch?v=1cBp879mfgI

Miten liposomal C parantaa, tässä mielenkiintoinen video valtamediasta, Uuden Seelannin 60 -minuuttia ohjelmasta:

http://www.youtube.com/watch?v=VrhkoFcOMII

Niin ruokasooda kuin C-vitamiini vaikuttavat elimistön ph-arvoon, ruokasooda tekee emäksiseksi ja liposomal C-vitamiini happamaksi. Ja molemmat toimivat niin syöpä- kuin iholääkkeinä.
Ruokasoodan avulla voi diabeetikko toipua ketoasidoosista, happomyrkytyksestä.

Merisuola erityisesti karkea merisuola on erittäin hyvää hampaiden hoitoon, liuottaa hammaskiveä. Tee vahva merisuolaliuos ja purskuttele aina hampaiden pesun jälkeen suussasi 5-10 minuuttia. Parin viikon käytön jälkeen hammaskivi on vex eikä ikenet vuoda ja hammaslääkärisi ihmettelee mitä olet tehnyt suullesi. Tämä on testattu ja hyväksi havaittu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos linkeistä, omat tietoni Ruokasoodasta hain suomenkielisiltä nettisivuilta.

Eila Hentelä

Saisiko nuo linkit mitenkään suomenkielisenä kun ei ole kielenkööntö ohjelmaa minulla enkö muusta kielestä ymmärrä?

Käyttäjän BelindaKoski kuva
Belinda Koski

Lämmin kiitos artikkelin kirjoittajalle. Olen 10-vuotiaan pojan äiti ja olemme taistelleet sitkeän ihottuman kanssa tuloksetta 2 vuotta ja käyneet niin yksityiset kuin julkisetkin lääkärit läpi. Tuloksetta. Ei diagnoosia. Ei lääkettä, joka auttaisi. Protopic, Fusicort, Bemetson ym. lääkearsenaali on tullut käytyä läpi. Lääkäreiden ovet ovat auenneet, rahat ovat kelvanneet ja ovet ovat sulkeutuneet - emme voi auttaa tai kyllä kortisonin PITÄISI auttaa. Vaan kun ei auta. Nyt olemme "tyhjän päällä". Kontorollikäyntiaikoja kyllä annetaan, jossa todetan ihottuman olevan vähän parempi tai vähän huonompi. Ja siinä kaikki. Äitinä en enää tiedä mitä tekisin ja minne pojan veisin apua saamaan. Jospa näin yksinkertaisesta asiasta löytäisimme avun...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toivotaan parasta ja että voide auttaisi, olisi mukava kuulla palautetta miten kävi!

Se ystäväni joka kuitulaasti-ihottumaansa sai parannuksen voiteesta, soitti eilen minulle tietämättä tästä kirjoittamastani artikkelista. Hänellä on entinen työkaveri joka oli samaan aikaan saanut saman ihottuman ja hänellä kuulemma tulee jotenkin laastin kuidut ihon läpi, ja hän unen puutteesta sekavana oli alkanut kaivamaan puukolla ihoansa ja poistamaan ihon alta kuituja.

Olivat Iho- ja allergiasairaalassa määränneet kuulemma psyykelääkityksen ja hän oli epätoivoisena soittanut ystävälleni miten hänen ihottumansa voi. No jutun kuultuaan ystäväni soitti minulle ja kysyi saako hän antaa voiteen reseptin entiselle työkaverilleen joka oli epätoivoisessa tilanteessa, koska olin hänelle reseptin annettuani vannottanut häntä pitämään sen omana tietonaan.

Kerroin hänelle julkaisseeni koko jutun resepteineen päivineen ja pyysin antamaan työkaverille luettavaksi ja kertomaan miten itse oli saanut avun voiteesta. Toivotaan että voide auttaisi häntäkin!

Käyttäjän KimmoPaukkunen kuva
Kimmo Paukkunen

kiitos reseptistä.täällä sekoitusta jo vatkataan,tosin kokeilen essexsin ja soodan yhdistelmää.toivotaan jos jotain apua oisi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen
Käyttäjän HelkaKhknen kuva
Helka Kähkönen
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain, toivotaan että auttaa!

Käyttäjän KirsiLehtosaari kuva
Kirsi Lehtosaari

Tämä menee testailuun ja jos toimii laitan emailia :)
Aijemmin kuulinkin suolakylvyistä kun valitin ihottumaa raskauden aikana mihin ei kortisoonia suositella (eli en varmana käytä nyt vaikka ennen auttoi pienetkin määrät). Ihottuma oli pahimmillaan märkivää joten lievästi tulehtunut.
Apua omaan ihottumaani olen saanut merisuolakuorinnasta, hunajasta iholla (saunan yhteydessä) ja perusvoiteista, niin että enään ei kutise kuin kaula. Joten nyt testaan kaulaani tätä konstia. Kiitos vinkistä!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti loputkin ihottumasta paranee!

Jutta Viljanen

Hei,

oletko kokeillut yhdistää tuon soodan neitsytkookosöljyyn ennemmin kuin perusvoiteisiin. Ja myös joillain eteerisillä öljyillä (esim.teepuuöljy) on antibakteerinen vaikutus, niitä voisi koittaa lisätä kanssa seokseen. Ystäväni siis käyttää sooda-kookosöljy-rosmariiniöljyseosta deodoranttina ja paras mitä hän on ikinä käyttänyt hikoiluun. Itsekin käyttäisin varmasti jos kokisin tarvitsevani deodoranttia. Ja mineraalisavi(Logona) voisi myös auttaa sinua vaivasi kanssa. Se on taas itsellä ollut pelastaja kutisevaan, hilseilevään ihoon. En tosin kyllä muutenkaan käytä muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, suosittelen todella lämpimästi muillekin! koska luonnonlääke paras lääke, itselle ainakin sopivin.
Muuten, mukavaa keväänjatkoa!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Niin kyllä itsekin olen alkanut kallistua luonnonlääkkeiden puolelle ainakin tällaisissa kuin ihonhoitoasioissa, onnistuneen kokeiluni myötä. Ja samoin mukavaa kevään jatkoa, ilman iho-ongelmia, toivottavasti!

Käyttäjän AnnaNiiranen kuva
Anna Niiranen

Vaihda ihmeessä yllä suositeltuun neitsytkookosöljyyn tai muuhun vastaavaan kylmäpuristettuun öljyyn teollinen perusvoiteesi! Hyvä kirjoitus, kokeilen.

Käyttäjän IraRautiainen kuva
Ira Rautiainen

Hei!

Itse olen 'taistellut' hikiongelmien kanssa vuosikaudet. Mitään todella auttavaa deodoranttia (antiperspiranttia) en ole vielä löytänyt, mutta tuo kertomasi sooda-kookosöljy-rosmariiniöljyseos kyllä kiinnostasi kokeilla. Laitatko mitkä mittasuhteet tuossa on, niin pääsen sitä kokeilemaan.
Sähköpostiosoite on irmara71@gmail.com...olen todella kiitollinen jo tuosta tiedostakin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mittasuhteet löytyvät kirjoituksestani!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tällaisen kirjan ostin itse ja ajattelin että tähän sopii mainos kuin...:

Paul Andrea: Ruokasoodan ihmeet

Hyvä kirja. Upea tuote tuo ruokasooda.

Oli muuten hyvä teksti. Eikö sinkkipastaa enää kukaan ihotautilääkäri suosittele? En ainakaan bongannut tekstistä mainintaa. Se on myös vanha ja hyväksi havaittu tuote.

e. pitää selata onko kirjailija huomioinut myös ihonhoidon...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hei, olisi kiva kun laittaisit infoa mitä kirja sanoo ihonhoidosta soodalla!

Käyttäjän ArtoHmlinen kuva
Arto Hämäläinen

Kiitos Markku tästä tarinastasi :) Itse olen myös "hommannut" tämän talven aikana itselleni ihottuman ja koittanut rasvailla ihoa laihoin tuloksin. Tämä ph-asia on ilmeiseti isossa osassa kehon hyvin voinnissa, diapetes, väsymys, ihosairaudet jne. Luen juuri kirjaa, jossa kerrotaan happamuuden vaikutuksesta ja kyllä osuu ja uppoaa. Kirjan nimi on. Ph-tasapaino diabeetikoille. Robert O Young ja Shelley Redford Young.Kirjan nimi viittaa diabetekseen, mutta ph-asia koskee kaikkia. Suosittelen

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain tarinasta ja toivotaan että apu löytyy!

Käyttäjän MarianneUimonen kuva
Marianne Uimonen

Kokeiluun menee aivan heti. Esikoiseni 9 v on kärsinyt 8 vuotta erittäin pahasta atopiasta. Raportoin heti huomenna oliko tällä voiteella vaikutuksia. Kiitos jakamisesta!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toivotaan että auttaa ja kiitos luvatusta palautteesta, odotan mielenkiinnolla!

Artti niemelä

Nuo iho-ongelmat osaavatkin olla joskus kiusallisia, olen itsekin asian käytännössä todennut!

Heitänpä kuitenkin kehiin vielä yhden vanhan ajan lääkkeen, josta itse sain apua.

Tuo lääke on pihkavoide. Sitä on helppo itsekin valmistaa ja minuun se tehosi kun apteekin voiteet eivät auttaneet!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Iho-ongelmat voivat olla todella kiusallisia, onneksi omalta kohdaltani ne alkavat olla ohi ja kiitos muistakin neuvoista ongelmien suhteen!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Jännä juttu, että lääkeyhtiöt eivät ole osanneet/halunneet tehdä mummokikkojen veroista salvaa. Oikeastaan todella outoa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tämä asia on minua naurattanut näin jälkikäteen, miten yksinkertaisesta jutusta onkaan kysmys ja etteivätkö lääketehtaat muka tietäisi asiasta!

Ehkä tarkoituskiaan ei ole kehittää voiteita mitkä oikeasti auttaisivat, vaan voiteita jotka lievittävät vain oireita, mutteivat paranna sairautta? Ja koska aineet ovat valmiita, lääketehtaat haluavat keksiä uusia aineita, joille saavat patentit ja yksinmyyntiluvat!

Ikäänkuin maksimirahastusta loppuikä, ihosairaiden kustannuksella!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid
eila orvokki

Tidän nykyään käytettävän sinkkisukkia jalkojen ihottuman hoitoon ja kuulemma toimii. Saatavana apteekista.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Varmaan on apteekeissa monenlaisia apukeinoja ihottumiin, vaikka itse en löytänytkään kuin hetkellisen avun!

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Ruokasooda on todellinen ihmeaine muutenkin. Se mm. hakkaa mennen tullen monet pesuaineet.

En ollenkaan epäile etteikö se toimisi myös lääkkeen tavoin. Sen verran vanhan ukon kintuissa on joskus kutinaa, että käyn valmistamaan soodavoidetta. Kotona sattuu olemaan lääkevaseliinia, joka myös käynee perusvoiteena.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ainakin omalla kohdallani Ruoakasooda osoittautui ylivoimakseksi avuksi!

Käyttäjän JormaElenius kuva
Jorma Elenius

En ole koskaan tarvinnut närästykseen muuta lääkettä kuin veitsenkärjellisen ruokasoodaa ja lasin haaleaa vettä. Äidiltä opittu konsti. Onneksi en ole kärsinyt ihotaudeista. Paras haavalääke on siankärsämön pureskeltu lehtimassa suoraan vaikeastikin umpeutuvalle haavalle ja side päälle - toimii varmasti!

Käyttäjän KatariinaLeskelOsLaine kuva
Katariina Leskelä Os Laine

Kiitos tästä! Meillä on 6,5 vuotias tyttö jonka iho-ongelmien kanssa on taisteltu koko hänen pieni elämä. Yöunet on välillä kortilla lapsella ja äidillä, onneksi pahimmat yöraivarit on ohi ja perheessä muut saavat nukkua yönsä. Me on kokeiltu kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Tällä hetkellä rasvataan ke ja to keskivahvalla kortisonilla ja muina iltoina apobasella (lisäksi tarvittaessa antihistamiini suun kautta jota tyttö pyytää itse). Tosin hänellä on paljon ruoka-aineallergioitakin taustalla, mutta ei tässä varmaan mitään häviä vaikka tätä kokeilisi. :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti voiteesta olisi apua!

Käyttäjän CarolinaTalvismaa kuva
Carolina Talvismaa

täällä on aika monta jotka ovat luvanneet palautteen s.postiin,olisi todella kiehtovaa mikäli niitä voisi julkaista myös täällä keskustelussa,kiinnostaa todella paljon onko toiminut kaikkien osalla??? minulla myös 8v poika joka on koko vartalon mitalta aina talvisin ihottumalla,jopa niin että vuotaa verta,ainoa apu on kesä,silloin ihottumasta ei ole tietoakaan...kiitos tästä vinkistä,pakkohan se on kokeilla!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vaan vinkistä, voihan sitä palautetta antaa tällekin palstalle!

Käyttäjän MinnaNousiainen kuva
Minna Nousiainen

Psoriaatikkona olen ihon kamalan kutinan ja kirstelyn uhrina ollut jo monen monta vuotta. Kaikki mahdolliset kortisonit ja kalliit psoriaasikseen erikoistuneet voiteet on kokeiltu huonolla menestyksellä. Tämä menee kokeiluun ihan ehdottomasti, kiitos kullan arvoisesta vinkistä =)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain, toivottavasti auttaisi!

Käyttäjän ManiTjurin kuva
Mani Maritta Tjurin

Tuota täytyy kokeilla. Omaan käsi- ja kyynärpääihottumaan tai psoriksi todettu, kortisonivoiteet eivät tehoa, valohoito allergiasairaalassa auttoi. Siellä pitkä käytävä kaappeja täynnä, missä seisotaan alasti. Se auttoi - tosin itse diagnosoin, että kaapeissa oleilu kuin olisi ollut taivaan portilla viimeisellä tuomiolla ja olo tuntui niin omalta ja hyvältä. Valohoidot ovat loppuneet ja nyt on alkanut uudestaan kädet oireilla. Saa koko ajan rasvata ihoa - parhaaksi olen kokenut Ceralan Plus perusvoiteen (pumppupullossa). Sekoitanpa nyt Ruokasoodaa siihen. Kiitos kaikille infosta!

Käyttäjän Anna-KaisaAaltoOsKiuru kuva
Anna-Kaisa Aalto Os Kiuru

Hei!
Kokeiluun menee täälläkin, olen nyt kärsinyt 2v pahasta jalkapohjaihottumasta, joka on nyt levinnyt myös sormenpäihin. Vuosi sitten sain lähetteen HUS:in Ihotautiklinikalle ja kaikkien rasvailujen plus sisäisesti käytettävien lääkkeiden johdosta ihottuma vaan leviää. Kun menin potilaaksi HUS:iin, niin minulla oli vaan vasemmassa jalkapohjassa ihottumaa ja kuten tuossa aiemmin totesin, niin molemmat jalat huonossa kunnossa ja nyt sormenpäätkin oireilee.
Sisäisesti syötävät lääkkeet vei suurimman osan hiuksistani, maksa-arvot nousivat yli 400, mutta ihottuma oli ja pysyi.
Nyt sain viime viikolla uutta lääkettä, ja se lääke saattaa taas nostaa munuaisarvoja ja verenpainetta.
Koko ajan saa juosta labrassa ja kaiken lisäksi viime viikolla löysivät verta virtsasta, joten nyt tutkitaan sitä... Eli yksi asia johtaa toiseen ja nyt jo kaksi eri lääkäriä tutkii ja silti jalat ei parane, mutta muuta tulee koko ajan lisää päälle.
Olen todella valmis kaikkeen, seison vaikka paskassa viikon, jos auttaa.
Kiitos kovasti, että jaat reseptin muillekin ja kokeiluun tosiaan menee, ilmoitan, miten auttaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti auttaisi, ihottumat voivat olla todella ikäviä ja johtaa moniin eri lisäsairauksiin!

Käyttäjän ChrisSkog kuva
Chris Skog

Kuten Seppo Kolm jo kertoi, suolahuuhtelu on myös tehokas hoitomuoto.

Esim. märkivässä haavassa vesihuuhtelu on eräs parhaita hoitomuotoja. Kuten Seppokin totesi, vesi huuhtoo bakteereita. Ongelmakohtaa huuhdotaan haalean kylmällä vedellä esim. kahdesti päivässä. Suositus olisi ainakin kymmenen minuuttia, eli se alkaa jo tuntua epämieluisalle, mutta vaikutus on tehokas. Puoli tuntia olisi ideaali, mutta voi joutua pitämään taukoa kylmän tuntemuksen johdosta. Itse opin tämän metodin sairaalassa vanhan kansan lääkäriltä.

Ruokasoodan kanssa noudattaisin tiettyä varovaisuutta, en kiistä tehoa, mutta aine on erittäin tehokasta ja sillä mm. putsataan pinttynyttä parkkihappoa kahvinkeittimistä ja sillä on valkaiseva vaikutus.

Monet sisäisesti nautittavat lääkket on tosin vieläkin pahempia ja paljon vaivaa pahempia. Itselläkin on niistä erittäin huonoja kokemuksia ja vaivoja ollut.

Monet ihottumat on ruoka-aine pohjaisia, mutta on melkoista salapoliisintyötä jäljittää ongelma-ainesosat. Toinen suuri aiheuttajaryhmä on erilaiset ihosienet, kuten silsat. Näissä altistavana tekijänä on mm. homeiset asunnot, sekä pesukoneisiin pesiytyneet sienikasvustot. Voi tehdä kokeilun, missä pesee käsipyykkiä ja vaikka ilmankin pesuainetta, tai pesuaineella, jossa ei ole kseoliittiä. Hikiset vaatteet pitäisi käytännössä pestä päivittäin ja vuodevaatteetkin olisi hyvä vaihtaa joka ilta, mikäli on ihottuman kourissa. Tämä puhtaus tuo jo itsessään suurta apua kutinaan ja ehkäisee mm. sienikasvustoja.

Itse lähdin nyt tällä vesihuuhtelulla liikkelle ja olen jo saanut parempia tuloksia, kun kortisonikuurilla. Vesi vanhin voitehista, kuten todetaan. Seuraavaksi on sitten suolahuuhtelun vuoro ja siitä voi sitten laajentaa ruokasoodaan. Sisäisesti nautittaviin lääkkeisiin ei joka tapauksessa ole paluuta.

Käyttäjän BenitaChristinaLipponen kuva
Benita Lipponen

Muistan tosiaan kun olin pieni -50 luvulla niin silloin käytettiin ruokasoodaa jos oli mahanpuruja ja se tepsi siihenkin todella hyvin. Taas oli vanha oppi jäänyt unholaan pitkäksi aikaa. Tuo voiteen kanssa käytettynä kuulostaa kanssa todella hyvälle

Käyttäjän JanneSjstedt kuva
Janne Sjöstedt

Kiitos artikkelista.
Meillä on kaikennäköisiä ihottumantapaisia molemmilla, vaimolla ja minulla. Kortisoonisalvat ovat olleet ne ainoat jotka ovat auttaneet "mihin vain".
Nyt lähtee sitten tämä seoksesi kokeiluun, kunhan vaan löydän jonkun vastaavan perusvoiteen täältä Ruotsista.
Lupaan raportoida vaikutukset.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja odotan mielenkiinnolla raportointiasi!

Käyttäjän JaanaLaulavainen kuva
Jaana Laulavainen

Kiitos hienosta kirjoituksesta ja vinkki otetaan vastaan kiitollisuudella.

Asiasta kiinnostuneille voisin suositella myös googlettamista aiheesta, merisuolan käyttö ihonhoidossa.

Saattaisi merisuola auttaa noihin ihon kuivumisjuttuihin ja moneen muuhunkin vaivaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain kirjoituksesta ja toivotaan että ainakin jotkut saavat avun iho-ongelmiinsa!

Käyttäjän SariLinko kuva
Sari Linko

Hei Markku,

myös täällä osui ja upposi! Mieheni iho "mätäni" reilut 10 vuotta sitten koko selkäpuolelta, niskasta nilkkoihin. Oli iho- ja allergiasairaalassa sisällä, osa parani pikku hiljaa noiden kortisonihoitojen, rasvatemppujen ja paljon muun avulla. Pohkeet kuitenkin jäivät, ja näyttävät tälläkin hetkellä melko hurjilta, juuri tuossa vieressäni taas raapii jalkoja. Mieheni on myös kuvaillut tuota "hermokutinaa", kun missään ei ole hyvä olla, kun kutina on solutasolla. Tuon ruokasoodan ihmeellisyyden olemme todenneet muutama vuosi sitten, kun luimme molemmat ph-tasapainokirjan: siitä asti mieheni on ollut vannoutunut veden ja ruokasoodaveden käyttäjä. Ruokasooda todella emäksisöi suun ja kehon, helpottaa mm. närästyksen oireisiin. Mutta kas kun emme koskaan ole tajunneet laittaa sitä iholle! Lähden saman tien testaamaan sooda-rasvaseosta mieheni jalkoihin. Kiitos, kun jaoit tämän! Eläköön internet ja tiedon nopea leviämimen!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain! Kuulin juuri vastaavan jutuun selän mätänemisestä, jota oli tutkittu erittäin tarkasti ja syy oli löytynyt huonekalukankaista. Toivottavasti apu miehellesi löytyy!

Ja tosiaankin, eläköön internet ja vapaa tiedonvälitys!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Koska tästä on tulossa ehkä alkuvuoden merkittävin ketju, niin pyytäisin avaajaa uusimaan kommentteineen joskus tämän tuohon etusivulle, jotta kaikki muistavat lupaamansa palautteen.

Itse olen etsinyt vinkkaamaani kirjaa 6h, mutta vain vaimo osaa auttaa. Kyllä se löytyy, ja tahdon muistaa lupaukseni. Minulla on todella monta kirjaa ja ne on säilötty erikoisesti ;)

Pakko lisätä vielä iho-ongelmaisille yksi oleellinen tippi:

-natikka, eli http://fi.wikipedia.org/wiki/Suurpainenatriumlamppu kelpaa chilin kasvatuksen lisäksi myös ihonhoitoon. On hyvä laite. Etenkin jalka-psori-potilaille chilien katselu 2 x 30 min päivässä jalat natikan valossa on huima apu. Myös henkisesti ;)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos vinkistä, mutta minulla ei ole hajuakaan miten viesti saadaan uusittua etusivulle kaikkine kommentteineen! Ehkäpä osaisit neuvoa?

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Ehdottaisin myös kuin jo moni muukin että M Laitinen avaisit asiasta ihan jo parin viikon sisälle uuden ketjun. Haluaisimme kuulla tätä ohjettasi kokeilleiden kertovan vaikutuksista, koska heillähän on mitä erilaisimpia ihottumia. Näin saisimme jo aika kattavaa tietoa ja apua yhä useammille.

Kun jaoin tämän blogikirjoituksesi facebookilla, niin sieltä sitä on jo 111 henkilöä jakanut eteenpäin. Kiinnostus tällaiseen on siis erittäin suuri.
Niitä palautteitakin joita saat s-postiisi voisit kertoa vaikkapa heidän nimiään mainitsematta.

Minua kiinnostaisi tietää myös niistä tapauksista joihin tämä mahdollisesti ei auttanut, ja mitä ihottumia ne olivat. Minulla on nimittäin eräs suvun esiäidiltä peritty ohje millä olemme pitäneet mieheni atooppisen allergian kurissa jo 20 vuotta ilman ainoaakaan apteekin putkiloa. Soodavoiteesi on kuitenkin valovuosia yksinkertaisempaa valmistaa ja käyttääkin, joten olisi hyvä jos auttaisi niin monenlaiseen ihottumaan kuin suinkin tuo ohjeesi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Joo, täytyy harkita ketjun laittamista jatkostoorina tälle jonkinajan päästä, näkyy todellakin kiinnostavan yllättävänkin laajaa lukijakuntaa, viesti leviää sosiaalisen median kautta aikavauhtia!

Käyttäjän VeeraViktoriaSalminen kuva
Veera Salminen

Happamuuden vähentämisestä syövän synnyn tai syövän leviämisen eli metastasoinnin ehkäisemisessä on kirjoiteltu ainakin parikymmentä vuotta. Syöpäsolujen energia-aineenvaihdunta on häiriintynyt ja energiantuotannossa vapautuu suuria määriä maitohappoa, ja happamuus edistää syövän kasvua lisää monenlaisten kasvutekijämekanismien ym. viestinvälityksen kautta. Happamuus ei ole ainoa syövän kasvua kiihdyttävä tekijä, vaan syövän viestinvälitysketjut ovat äärimmäisen monimutkaisia. Syövän ehkäisy ja etäpesäkkeiden lähettäminen tarvitsevat osin samoja, osin erilaisia mekanismeja. Ruokasoodasta syövän tai etäpesäkkeiden ehkäisyssä ihmisellä ei ole julkaistu ainuttakaan tieteellistä raporttia. Monet konstit kuten verensokerin alentaminen ovat teoriatasolla mielenkiintoisia, mutta niistä on saatu hyvin vähän käytännön näyttöä. Soluviljelmissä tai hiirillä tehtyjä tutkimuksia ei voi suoraan soveltaa ihmiseen. Lähteet, joita taiteilija Lahtinen esittää soodateorian tueksi (esim. Youtube), eivät valitettavasti täytä tieteellisiä vaatimuksia.

Yhdessä kommentissa mainittiin merisuolakylvyt. Suomessa ainakin syöpälääkärit määräävät niitä potilaille, joilla on hoitojen aiheuttamia ihottumia. Ettäs tiedätte.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

No nyt täytyy korjata muutamia väärinkäsityksiä!

Ensinnäkin nimeni on Laitinen ja toiseksi en ole käyttänyt mitään lähteitä kertomuksessani ja kolmanneksi kysymyksessä oli/on ihottuma ei syöpä!

En ole lääketieteen tai -alan ammattilainen, olen vain Taidemaalari joka ei koskaan ole uskonut valmiiksi annettuja ratkaisuja ja nyt jouduin niin vaikean ongelman eteen, että piti itse keksiä ratkaisu ongelmaan, kun virallinen lääketiede ei kyennyt auttamaan!

Ja näin jälkikäteen asia naurattaa, miten yksinkertaisesta ratkaisusta olikaan kysymys. Tuon myös tarinani julkisuuteen, koska omalla kohdallani ongelma oli niin hankala, että haluaisin vain auttaa niitä joilla samoja ongelmia esiintyy!

Käyttäjän SatuMuhonen kuva
Satu Muhonen

Menee aivan takuulla ensi kesänä kokeiluun, kärsin kesäisin erittäin paljon ihottumista, allergiaperäisistä. Käytössä ollut keskivahva kortikosteroidi- voide , eli Apolar, sekä tablettihoito allergialääkkeen muodossa. Viime kesänäkin lähti yksi kohta ihan märkimään. Nuuskaan tutustumattomana tahtoisin tietää paljonkos se nuuskapurkillinen imee sitä voidetta :D Tai vaikka paljonko yhteen desilitraan soodaa :)

Kiitos paljoin kuin jaoit tiedon meille muillekin kutiseville. Moni vähättelee aina ihottumia, mutta se on todella tuskallista. Kesällä hiki vielä pahentaa asiaa, ensin revit unissasi ihon auki, siihen menee suolaista hikeä, ja kutina vaan pahenee....ja unihiekat lentää taivaan tuuliin.

Tuo merisuolavesihoito kuulostaa tutulle- Olin 80 luvulla 6. luokalla kun tämä allergiaperäinen ihottuma puhkesi, ja silloin sain koko vartalooni märkäruven. Lääkäri ehotti äidilleni että meri ja aurinko auttaisivat- ja niin teki. Pääsin elämäni ensimmäiselle etelänlomalle ihottuman "ansiosta" :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Aqualanin isosta pumppupullosta kymmenen painallusta voidetta ja teelusikallinen Ruokasoodaa, rasia tulee suunnilleen puolilleen! Soodan määrää ei mielestäni kannata lisätä, tai ainakaan minä en ole huomannut mitään lisävaikutusta!

Käyttäjän MarttaVnnen kuva
Martta Väänänen

Hei!

Mukava kun olet löytänyt avun ja näin tutusta joka keittiön perusaineesta.
Itselläni on nokkosihottuma ja ajattelin nyt kokeilla tätä voide/sooda sekoitusta. Kutina häiritsee uneen pääsyä ja on joka iltainen vaiva. Ei kiva:(
Löysin kaapistani tuon Ruokasoodan ihmeet. Siinä on monta sataa ohjetta. Kirja oli halpa ehkä 5-10€ tilasin sen jostakin. En ole tajunnut, että siinä olisi ihon hoitoonkin ohjeita.

Kappaleessa:Ruokasooda ja muu kehosi, mainitaan hoito konsti kuivalle ja pienille ihovammoille jne. Puolikupillista ruokasoodaa lämpimään kylpyveteen puolituntia pitäisi liottaa ja vaiva olisi pois siis puolessa tunnissa.

Hampaan pesuun soodaa käytetään ripottelemalla hammasharjalle ja hampaista tulee kiiltävät ja puhtaat.

ps.Putsaan kahvikeittimen sooda,etikka vesi seoksella.

Mukavaa kutinatonta kevättä !

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Joo, kävi uskomaton tuuri jolla löysin avun omaan vaivaani ja ajattelin josko siitä olisi apua muillekin vastaavista ongelmista kärsiville!

Ja samoin, mukavaa kutinatonta kevättä!

Käyttäjän KatiKoskiranta kuva
Kati Koskiranta

kiitos Martta tuosta kahvinkeitin vinkistä... olen itse pessyt ainoastaan tuolla etikalla keitintä eikä mielestäni ole toiminut odotetulla tavalla mutta jospa tuo sooda onkin se piste i:in päälle =) tuo hampaiden harjaus juttukin loistava =) kiitos ja aurinkoista kevättä =)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Kiitos, omani on jonkun arkun pohjalla.

Käyttäjän HelkaTukiainen kuva
Helka Tukiainen

Olen ollut lapsesta asti atoopikko ja minulla on todella kuiva iho ja sormenpäät, kantapäät halkeilee vereslihalle ja muu iho hilseilee koska se on niin kuiva rasvailuista huolimatta. Kiitos sinulle tuosta ohjeesta! :) Tuota sekoitusta täytyy tehdä ja kokeilla joskos siitä olisi apua ettei öitä tarvitsisi raapia itseään ja syödä Ataraxia sen takia. :) Kirjoitan sitten kokemuksiani tänne kunhan saan voiteen tehtyä ja näen miten se vaikuttaa minuun! :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ohjeesta ja kiitos jos raportoit tuloksista!

Käyttäjän HelkaTukiainen kuva
Helka Tukiainen

Varmasti raportoin heti kun nään tuloksia syntyvän! :) Toivottavasti tämä erittäin kuiva ja hilseilevä iho alkaa näyttää pikkuhiljaa normaalilta... :)

Käyttäjän HelkaTukiainen kuva
Helka Tukiainen

Jo muutaman rasvaus kerran jälkeen ihoni oli pehmeä eikä kutissut eli voide auttoi minua todella hyvin! :) Rasvaan vaan silloin kun käyn saunassa, suihkussa tai huomaan ihoni hilseilevän ja kutiavan kuivuudesta. Suosittelen lämpimästi muidenkin kokeilemaan voideseosta! :) Tuhannet kiitokset avustasi Markku Laitinen! <3

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #230

Ole hyvä ja hienoa jos olen voinut olla avuksi!

Käyttäjän HelkaTukiainen kuva
Helka Tukiainen

Nyt sain vihdoinkin ostettua apteekista Agualan rasvaisinta perusvoidetta ja siitä teen tuon seoksen ja aloitan kokeilun. :) Viikon jälkeen olen jo viisaampi kertomaan omia kokemuksiani. :) Kerroin jo Apteekissakin tästä ihme voide seoksesta ja farmaseuttikin oli kovin kiinnostunut asiasta ja sanoi että olisipa hyvä jos tuollainen voide saatais apteekkien hyllyille myyntiin! :) Näin tuli taas päivän hyvä työ tehtyä, eli jaettua hyvää sanomaa eteenpäin! <3

Käyttäjän KatiKoskiranta kuva
Kati Koskiranta

googletin kirjaa juuri ja muutamasta nettikirjakaupasta kirja oli ainakin loppunut mutta kävin kurkkaamassa myös huutonetin niin sieltä sitä löytynee vielä, tosin "kalliiseen" hintaan mutta sieltä ainakin saa... =)

kiitoksia Markku tuosta jutusta ja vinkistä.. vaikka meillä ei jatkuvia kutisevia ihoja olekaan niin pistän vinkin muistiin ja aion hankkia myös tuon kirjasen jos sieltä vaikka löytyisi uusia vinkkejä arkeen... =)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kati ole hyvä vain jutusta ja vinkistä!

Käyttäjän IraHiltula kuva
Ira Hiltula

Hyvä pläjäys omakohtaisesta kokemuksestasi!
Olen tiennyt että ruokasoodasta on moneksi, onhan sen käyttömahdollisuuksista julkaistu ihan oma kirjanenkin.
Tähän mennessä olen lähinnä käyttänyt sitä puhdistusaineena siivouksessa ja närästyslääkkeenä, mutta kiitos tästä, tiedän ainakin nyt mitä kutiavaan ihoon kannattaa kokeilla :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivotaan että auttaa jos kutinoita ilmenee!

Käyttäjän TarjaKasurinen kuva
Tarja Kasurinen

Löysin linkin tähän juttuun siskoni Facebookista. Olen psoriaatikko ja lopettanut jo aikaa sitten lääkevoiteiden käytön, koska ne eivät paranna sairauttani, vain helpottavat oireita sen ajan, kun voiteita saa käyttää. Kokeilen heti tätä sekoitusta ja uskon, että saan siitä apua. Ainakaan ruokasooda ei ole samanlaista myrkkyä kuin ne vahvat kortisonit, joita olen nahkaani sivellyt vuosikaudet. Jos saan tästä sekoituksesta vähänkään helpotusta, niin hallelujaa.

Kiitos että julkaisit reseptin kaikkien saataville. Laitan sen heti jakoon Facebookissa, jotta mahdollisimman moni saisi tietää siitä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja kiitos että viet viestiä eteenpäin!

Käyttäjän PiviNiemiOsRand kuva
Päivi Niemi Os Rand

Hei,kutina loppui,häviäisi vielä noi punaiset läiskät.... :)

Käyttäjän PiviNiemiOsRand kuva
Päivi Niemi Os Rand

Hei,kutina loppui,häviäisi vielä noi punaiset läiskät.... :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

No mutta hyvä ja ehkä ne läiskätkin lähtevät ajan kuluessa!

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

pojan haavainen päänahan ihottuma hoidettiin juuri tuolla lailla meillä viime vuonna :)
hoitoa jatkettiin pari kertaa viikossa aqualania päähän useaksi tunniksi.

aion tuota kokeilla kun lapsella taas iho halkeilee sormista ja jaloista. kiitos:)

ruokasoodaa nautin sisäisesti närästykseen.

etikka-ruokasoodalla pestään astianpesukone, kaakelit, keittiön tiskiallas.

etikkaliuoksella lattiat.

pesukoneessa huuhteluaineena etikkaliuos.

raikasta ja kemikaalitonta.

Itsekin olen kuvatataiteilija ja herkistyin taidekouluaikoina liuottimille ja kemikaaleille, homman viimeisteli parinvuoden hometaloaltistus joka pääättyi viime keväänä. silloin näitä vaihtoehtoisia aineita alettiin ottaa käyttöön oikein urakalla kun ei iho ja keuhkot kestä mitöään lisäaineitam, kemikaaleja ja hajusteita.
enää ei tahdo maalaamisesta tulla mitään. Mutta ainakin ihot on taas kunnossa.

Homealtistuneilla hoidossa aika iso osa kehon emäksisöimisellä.

Käyttäjän SoileIrisTalvikkiHeinonen kuva
Soile Heinonen

Tänä aamuna kokeiltu tätä reseptiä kahden hevosen jalkaan. Hevosilla mystistä rupista ihottumaa kummallakin yhdessä jalassa ja apua ei ole ollut penisiliinikuureista eikä lääkerasvoista, eikä hirveesti mistään muustakaan. tervaöljy on tähän mennessä helpottanut ja maitoheralla peseminen, mutta parantunut ei ole vieläkään. Nyt on peukut pystyssä että tästä ois apua.

Käyttäjän MiraPiiroinen kuva
Mira Piiroinen

Minulla on todella inhottava päänahan ihottuma, joka ärtyy aina näihin aikoihin vuodesta. Hilseileviä läikkiä on käytännössä koko päänahka täynnä. Pahimmillaan pää on täynnä märkiviä paiseita ja avohaavoja. Eilen laitoin testiin tämän reseptin soveltaen. Pohjana oli oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen ja yksi teelusikallinen soodaa. Tämä sotku sitten päähän pariksi tunniksi ja sitten pesu. Vaikuttaisi toimivan jo yhden kerran perusteella. Laitan lisää kommentteja jonkun ajan päästä, kunhan testailen vielä lisää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Odotetaan mielenkiinnolla testien tuloksia!

Rauno Härkönen

Täytyykin laittaa kokeiluun jos vaikka auttais psoriakseen.
-Eihän psori kait parane mutta jos helpottaa nahan hilseilyä ja kutinaa....

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Joku oli sähköpostiini laittanut viestin miten hänen psorinsa kutina oli ainakin helpottanut!

Käyttäjän LiisaSuvitie kuva
Liisa Suvitie

Tämä menee kokeiluun! Minun 2-vuotiaalla pojalla on kuiva ja kutiseva iho, kortisonit olen kiertänyt kaukaa, mutta nämä "hellemmätkin" voiteet kirvelevät kovatsi laitettaessa eivätkä kuitenkaan auta itse ongelmaan. Katsotaan auttaisiko tämä meilläkin :)

Käyttäjän AnttiNiiranen kuva
Antti Niiranen

Suosittelen kokeilemaan Epsomsuolaa(magnesiumsulfaattia) kylpyveteen. Toimii tutkitusti atooppisilla lapsila ja aikuisilla.
Sitä saa myös rasvana ulkomailta tilattuna, mutta kannattaa katsoa ettei se sisällä parabeenejä...

Käyttäjän JaanaSegerberg kuva
Jaana Segerberg

Kiitos Markku.
Tämä meni kokeiluun. Juuri laitoin ensimmäisen Apobase-ruokasooda- sekoituksen sääriin. Olen kärsinyt ihottumasta yli kymmenen vuotta ja aina sitä on hoidettu kortisonivoiteilla.

Jään mielenkiinnolla odottamaan ihon reaktiota.

Jaana

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti saat avun ihottumaasi!

Mikael Koskivirta

Kiitos hienosta artikkelista.

Tunsin pakottavaa taravetta kommentoida asiaa, minkä otit esille aiemmin, jossa jollain kasvaa ihon alta "kuituja", ja hän on saanut psykoosilääkityksen lääkäriltä. Kyseessä on mitä luultavimmin Morgellonin tauti. Jos ystäväsi haluaa perehtyä asiaan paremmin, niin netistä löytyy runsaasti tietoa. Varoitan kuitenkin, että se tieto mitä sieltä löytyy, saataa olla aika hätkähdyttävää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Niin ystävälläni josta tarinassani kerroin kuin hänen entisellä työkaverillaan ovat kuidut jotenkin kasvaneet ihon sisällä, mutta kyllä kyseessä on molemmilla kuitulaastin aiheuttama ihottuma! Ja ehkäpä näinä päivinä saan tietää auttoiko resepti ystäväni työkaverin ihottumaan samalla tavalla kuin hänen ihottumaansa!

Käyttäjän SatuPeltomaa kuva
Satu Peltomaa

Itse kärsin pahasta ihottumasta ja aion kokeilla sinun reseptiä tähän tautiin, toivotaan että on apua. :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toivotaan ja olisi mukava kuulla auttoiko!

Käyttäjän JyrkiLouhivuori kuva
Jyrki Louhivuori

Samat sanat kuin jo melkein kaikilla muillakin, kokeiluun menee. Atooppinen ihottuma ja kuiva nahka on ollut ilonani jo 35 vuotta. Ihan viime vuosina suuren helpotuksen on tuonut D-vitamiini ja pari ruokalusikallista neitsytkookosöljyä päivässä, siis nieltynä :-) .

Käyttäjän AnneHoviOsValkonen kuva
Anne Os Valkonen

Ensimmäinen kerta "taputeltu" jännää kihelmöintiä tuntuu iholla, vähän kuin olisi ollut etelässä suolaisessa vedessä uimassa :-) Voi toivon niin että tämä tepsii, kiitos paljon vinkistä!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Pieni kihelmöinti minullekin tuli voiteesta!

Käyttäjän VirpiPirttilahti kuva
Virpi Pirttilahti

Hei!
11-vuotiaalla pojallani on sormenpäiden iho kulunut, sormet ovat kuin vereslihalla ja niitä polttelee. Kokeilin tuota ruokasoodaa, tosin eri voiteeseen kuin neuvoit, mutta ihoa alkoi kirvelemään kovasti ja se piti pestä pois. Onko se kirvely ihan asiaan kuuluvaa vai johtuikohan eri voiteesta? Onko Aqvalanissa parabeenejä? Täytyy varmaan hakea vielä apteekista tuota samaa voidetta, jota sinä olet käyttänyt.
Kiitos neuvoista!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minulla voide ei kirvellyt lainkaan, ehkä pientä kihelmöintiä ilmeni mutta ohimenevänä. Joku muukin oli tonne sähköpostiin kertonut voiteen kirvelevän Aqualanin perusvoiteessa, mutta Abobasen voiteessa ei kuulemma kirvelyä esiintynyt. Saattaa olla voide- ja yksilökohtainen juttu?

Noista parabeeneista en tiedä mitään!

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

mä kokeilin eilen kanssa haavaileviin kynsinauhoihin ja sormenpäihin ja kirvely oli valtavaa......vois olla lapselle aika tuskaa, itse siedän ja kestän aika paljon.

tosin tänään kynsinahuat näyttää vähän paremmalta.

en sitten tiedä että josko on kynsivallintulehdus,skleroderma tai jotain muuta.Skleorderma taas on geenivirhe ja silloin ihonhoito on ihan erilaista kun ns.normi-ihon. kaikki sormet ollu tulehtuneet monta viikkoa. ja kipeät ne on ilman hoitoakin. kumihanskat käsissä kokoajan tai laastareita sormet täynnä kun sattuu aina kun osuu johonkin...

aion kokeilla vielä, jospa se kiervely oli osin semmoista 'puhdistus' kipua.

Käyttäjän MariaTapaniOsRiipi kuva
Maria Tapani Os Riipi

Luin tänään tämän blogisi ja ajattelin heti tehdä tuon sekoituksen kokeeksi tyttärelleni. Hänellä on vaikea atopia ja on viime aikoina todellakin kärsinyt kutinasta ym. Koulusta tullessaan hän levitti sitä ihottuma-alueille ja illalla hän sanoi punotuksen häipyneen eikä kutina ollut enää sietämätöntä. Kiitokset sinulle tästä vinkistä!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain vinkistä, monet sähköpostiin vastanneet ovat kertoneet voiteen auttavan juuri kutinaan ja ehkäpä se on ensioire ihottuman paranemisesta? Omassakin ihottumassa kutina katosi ensin ja sitten ihottuma alkoi paranemaan, ja rasvaanhan minä vieläkin neljättä-viidettä kuukautta voidesekoituksella. Ihottumat voivat olla yllättävän sitkeitä!

Käyttäjän EkholmHannu kuva
Hannu Ekholm

Hei.
Psoriihmiset, kertokaa ihmeessä onko ollut apua, tää kyllä täytyy kokeilla.Kutina ihan jumalatonta, välillä yöllä herää kun raapii itseään, ja aamlla menee sit lakanat vaihtoon kun veritahroja jokapuolella.

Nina Svartsjo

Kiitos kaunis tästä!! Ja muista vinkeistä mitä kommenteissa on tullut!! Heti meni kokeiluun!

Käyttäjän MerjaFrantti kuva
Merja Frantti

Suosittelen myös kaikkia ihottumista kärsiviä käymään keliakia-testissä. Aika hurjat ja tosi paljon kutisevat ihottumat ovat taaksejäänyttä elämää ruokavalion johdosta. Keliakiaihottuma ei aina ole tunnistettavissa keliakiaksi. Itsekin olin lääkäreille joku outo atoopikko, jolla oli lisäksi erittäin paha käsiekseema. Kortisonit ei auttaneet kuin ihan pienen hetken ja tauolla ihottuma tuli hurjempana takaisin. Onneksi yksi lääkäri noin 10 vuoden kuluttua ihottuman alkamisesta keksi ottaa keliakiatestin.

Käyttäjän PirjoPeltola kuva
Pirjo Peltola

Heippa!!

Minulla on tämä kirja ollut jo yli vuoden ja täytyy sanoa että on mahtavia
ja hyviä ohjeita ja paljon Soodasta saatavia ohjeita lähes kolmattasataa
suosittelen tilaamaan tämän kirjan tilaamista kaikille!!!
Lämpimät kiitokset Markku Lahtiselle koskettavasta tarinasta ja Toivotan sinulle hyviä vointeja ja kaikkea hyvää mukavaa Kevään odotusta!!!!!!!!
Itse käytän Soodaa moneen asiaan ja puhdistuksiin,taloudessa ja omassa kehossa!!!! Ei ole ole olemassa oikeastaan mitäänmihin edullinen,vanha
kunnon Ruokasooda ei tepsisi!!!!! Se on luonnonmukainen 100% prosenttinen
turvallista ja edullista.
Mitä Ruoka sooda on??? (moni ajattelee)Ruokasoodalla (NaHCO3) on monta koostumusta kuvaavaa nimeä.
ruokasooda
natriunkarbonaatti
soodan bikarbonaatti
natriumvetykarbonaatti

RUOKASOODA ON MYRKYTÖN!!!!

5 000 vuotta sitten muinaiset egyptiläiset käyttivät joenuomista löytämäänsä suolaista kerrosta lasitavaroihin ja koruesineisiin.He myös polttivat merlevää ja käyttivät sen tuhkan,mistä syntyi nimi soodatuhka!!!!Roomalaset käyttivät soodatuhkaa ajanlaskumme ensimäisellä
vuosituhanella leivän valmistukseen lasitavaroihin ja lääkkeisiinsä!!!!!

Toivon sydämmestäni että ottasitte käyttöönne enemmän,ei tarvitse ostaa kalliita puhdistus ym tuotteita!!!!!! Terveisin: Pirjo Peltola Vaasa

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain, mutta nimi on Markku Laitinen!

Käyttäjän JuliaGalpotthawela kuva
Julia Galpotthawela

Kiitos sinulle, että jaoit tämän! Olen kärsinyt ihotaudista syntymästäni asti. Nyt olen 21v. Olen käyttänyt lukuisi eri voiteita kortisoneja, ollut ihotauti sairaalan asiakkaana, käynyt valohoidossa etc! Ihotautini nimi on ; Paha atooppinen exeema. Olen ollut aina haavoja täynnä, vaaleita kovia ihottumalänttejä täynnä, kutisen varsinkin öisin, ja suihkussa.
Tänään ennen sänkyyn menemistä laitoin sooda voidetta iholleni. Se ensin kirveli aika paljonkin, mutta nyt noin 20min jälkeen tuntuu ihan mukavalta. Seuraan ihottumaa, katsotaan mitä käy.. Toivotaan että auttaa minullekkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti voiteesta on apua!

Käyttäjän EijaMuurimki kuva
Eija Muurimäki

Kuinka ollakaan, keksin ihan itse kokeilla ruokasoodaa ihottumaani jo noin viikko sitten. Päänahassani niskakuopassa on ollut pari vuotta psorin kaltainen ihottumaläiskä. Kortisonia, bemetsonia yms ja monia salvoja olen käyttänyt, eikä niistä ole ollut apua. Mutta nyt huomaan, että alue on pienentynyt ja kutina väistynyt.

Ja suolavesi on oikein hyvä limanirrottaja ja kurkkukivun lievittäjä. Isoäitini opettama konsti. Suolavedellä kurlataan.. merisuola voisi olla parasta, itse olen käyttänyt tavallista ruokasoodaa. Ruokasoodaa olen käyttänyt myös ihonkuorinnassa, tai vaihtoehtoisesti suolahunajaseosta. Täytyypä kokeilla myös kylpyveteen.

Arto Hietanen

Kiitos!!!! Koko yö nukuttu omassa sängyssä, nukkuisin vieläkin jollei olisi noita luojan luomia lehtimyyjiä. Vielä kerran, KIITOS.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja hienoa että sait nukutuksi!

Käyttäjän JaanaLehtola kuva
Jaana Lehtola

Kokeiluun menee ehottomasti. Järkyttävä kutina on koko keholla..Toivottavasti tehoaa..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toivottavasti auttaa, laitappa infoa miten kävi, jos muistat!

Käyttäjän MaaritSallaOsAlapirtti kuva
Maarit Salla Os Alapirtti

itse kokeilin kuivaan talvi ihooni rasvaseosta ensin, juurikin kirvely mielessä ja kun ei kirvellytkään lain, laitoin atooppisten koirieni korvalehdille voideseoksen. Tänä aamuna rikkiraavitut korvat olivat rauhoittuneet, ei punoitusta ja koirat eivät kynsi korviia lainkaan. Kiitokset siis myös karvakavereiden puolesta
Ps. Oma kasvojeni ihokaan ei hilseile tänään :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja koirille terveisiä!

Käyttäjän RiikaLaaksonen kuva
Riika Laaksonen

Varmistaisin vielä, että pyyhitkö ruokasooda+voidesekoituksen joka kerta pois iholta niinkuin ensimmäisellä kokeilukerralla vai annatko imeytyä? Taidan kans laittaa miehen testaamaan atooppiseen ihoonsa :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ei kyllä minä jätän voiteen iholle ja tarvittaessa lisäsin sitä muutamia kertoja päivässä!

Käyttäjän HelenaHeikkil kuva
Helena Heikkilä

Puhdas iho lienee a ja o ihottuman hoidossa. Ensin hiet ja liat pois ja sitten vasta hoidot. Pojalla on kutisevat taipeet ollu jo pitempään ja ihottumat niissä. Hän pesi pahemman käden taipeen ja laitoin siihen soodarasvaseosta. Sitten laitoin myös pesemättömään käden taipeeseen ja jalkoihin. Ja nuo pesemättömät alko heti kutisemaan. No, pesimmä pois rasvat ja kun iho kuivui, teimme niinkuin isänsä, hierottiin kuivaa soodaa ihottumiin. Jopa alko helpottamaan. Jo tänään, päivä myöhemmin, on iho parempi. Vaikkakin kuivanlainen, ja vaatii nyt rasvausta. Mutta hyvä alku kutinan poistoon ja ihottuman helpottumiseen. Kiitos vinkistä!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivotaan parasta!

Käyttäjän Juha-MattiManninen kuva
Juha-Matti Manninen

Hei kaikille,

tämä onkin erittäin mielenkiintoinen keskustelu!
Upeaa miten ihmisillä välähtää, ja löytyy luonnollisia apuja ihonhoitoon.

Aika paljon ihmisillä tuntuu täällä olevan tulehduksillisia ihosairauksia,
niiden hoitoon kannattaa kokeilla sisäisesti kurkumaa.

Kannattaa vaikka googlettaa turmeric health benefits, itse otan sitä
kaksi teelusikkaa päivässä ja olen sekaan laittanut mustapippurijauhetta,
jonka piperiini auttaa kurkumiinia imeytymään elimistöön.
Tätä maustetta saa ostettua halvalla isoja määriä eksoottisista ruokakaupoista.

Käyttäjän RaisaKotamki kuva
Raisa Kotamäki

Meillä kokeiltiin heti!! Minulla on 4- vuotias tytär jolla tosi paha ihottuma. Ollaan kokeiltu kymmeniä eri voiteita, jotka auttavat aina hetken... Tällä hetkellä käytössä bebanthen, ainoa joka ei kirvele. Olen jo jättänyt huuhteluaineet pois ja käytetään miedoimpia pesuaineita mitä löytyy, käytämme luomu tuotteita ym, kaikkea mahdollista kokeiltu, ja minulla myös mennyt yöt etsiessä netistä apua. Mikään ei ole tehonnut, paitsi hetkellisesti.Lapsi on itkuinen ja pelkää rasvoja, koska ne kirvelee. Nyt kerroin hänelle että äiti löysi netistä uuden rasvan, kokeillaanko, saat itse sekoittaa. Heti oli kiinnostunt kun sai itse sekoittaa, ei pelännyt, testasi ensin sormenpäällä vähän polvitaipeeseen ja kyynärtaipeeseen. - ei kiivele, huusi tyttö :) Nyt odotellaan tuloksia!!! ( sekoitin aqualan perusvoiteeseen). KIITOS!!!! Olen niin onnellinen!!!!!!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti tyttö pääsee kutinastaan!

Käyttäjän MarjattaPaananenOsHkkinen kuva

Moi!Tuo sooda on ihan varmasti hyvä juttu iho-ongelmiin mutta itse olen juonut Aloe Veraa muutaman vuoden,iho pysyy kunnossa,myös vatsa ja saan vastustuskykyä.Puhdas luonnontuote.Välillä olen jättänyt tarkoituksella aloen pois ja taas on jalat karrella..Ihon hoito alkaa 80% sisältä.Jos kiinnostuit asiasta,kerron lisää mielelläni tästä kaikille!
Ystävällisin terveisin Marjatta Paananen

Erja Luomanmäki

Minä keksin kokeilla tuota soodaa puoli vuotta sitten myös sekoitettuna ihovoiteesen. Käyttökohde oli vain eri. Minulla oli sellainen ihonmyötäinen tumma luomi tai jokin läiskä kasvoissa, joka ihotautilääkärin mukaan piti leikata pois (hänestä siinä oli jotain kahta eri muutosta). Aloin laittaa sen päälle aamuin illoin sooda-ihovoidetta ja läiskä katosi parissa kuukaudessa.

Piia Malkki

Oletko tehnyt joka käyttökertaa varten uuden sekoituksen vai reilumman satsin ja käyttänyt sitä pitempään? Kiitos, kun jaoit keksintösi. Menee meillä kokeiluun.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti auttaisi! Ja en sekoita joka kerta uutta annosta, vaan sivelen useampia päiviä yhdellä kertaa tehtyä voideseosta!

Käyttäjän MariaHautaluoma kuva
Maria Hautaluoma

Moi! Kiitos mielenkiintoisesta "reseptistä". Itse sairastan harvinaista ihosairautta , jossa iho reakoi jos johonkin ja kutina välillä sietämätön. Kävin ostamas 2 purkkia soodaa, rasvana decubal ja ei ku sekoittelemaan.No saas kattoo miten ihon käy....

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivotaan että apu löytyy!

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Tämän täytyy olla ruokasoodayhtiöiden maailmanlaajuinen salajuoni ja lobbauskampanja.
:)

Käyttäjän EttaSalonen kuva
Etta Salonen

Hei!
heti huomenna meen ostaa soodaa&rasvaa ja kokeilen tota,mulla on ollut tosi paha ihottuma jo vauvasta asti ja sillon tällön helpottanu mutta nyt oon taistellu koht 2.vuotta kun mitkään rasvat tai muut ei auta!

kiitos tästä vinkistä!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vinkistä ja toivotaan että apua löytyisi!

Käyttäjän SaaraAhonen kuva
Saara Ahonen

Kiitän kovasti tästä ohjeesta!Kävin juuri suihkussa ja valmistin voiteen ohjeen mukaan.Minulla on pumppupullo Ceralan-voidetta,niinpä sitä laitoin.Ei ainakaan pahalta tunnu.Kirjoitan myöhemmin sähköpostia ja kerron enemmän.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ohjeesta ja mukavaa jos laitat palautetta miten voide on toiminut!

Käyttäjän KaisaLumiaho kuva
Kaisa Lumiaho

Kiitos vinkistä, lapsella atooppinen iho. Itse olen valkaissut hampaani soodalla sekä käyttänyt keittiönsiivousapuna, nyt sitten rasvakokeiluun. Lääketeollisuus ei vain taida pitää tästä, mielenkiinnolla odotan miten tähän ottavat kantaa, ei varmaan millään kauniilla tavalla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja varmaan tästä saa putkaa, linnaa ja vankeutta, sekä valtavat korvaukset lääketehtaille kortisonivoiteiden myynnin haittaamisesta. Ja lopulta leimataan huijariksi niin perusteellisesti ettei kehtaa ulkona kulkea edes yöllä huppu päässä!

Ja mitä kaikkea kivaa keksivätkään, sen vain aika näyttää?

Käyttäjän Hanna-MariaHuotari kuva
Hanna-Maria Huotari

Kokeiluun lähti :)
Tein eilen illalla seoksen ja sellaista nyt kysyisin että näinkö se menee että rasva ikäänkuin kuohuu soodan vaikutuksesta? Kuohumisen jälkeen rasva on muuttunut lähes juoksevaksi,vetiseksi. Olen sitä nyt levitellyt ja odottelen tuloksia,alkuun ei ainakaan pahalta vaikuta.Toivotaan että tästä nyt löytyisi apu,kaikkien kalliiden voiteiden jälkeen....

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tuossa Ruokasoodan valinnassa täytyy olla tarkkana, on tuotteita joita markkinoidaan Ruokasoodana mutta ne sisältävät myös muita aineita! Eli osta tuotetta joka sisältää vain Ruokasoodaa (E500)! Oma seokseni ei kuohu tai muutu vetiseksi!

Ja toivotaan että saat apua ongelmaasi!

Käyttäjän Hanna-MariaHuotari kuva
Hanna-Maria Huotari

Tein uuden seoksen,vaihdoin perusvoidetta merkistä toiseen ja nyt ei purkissa kuohunut eikä koostumus vetistynyt.Kokeilu jatkuu....

Käyttäjän SeppoIkonen kuva
Seppo Ikonen

Kokeiluun menee myös täällä, jalkaan. Vaiva ollut kohta 40v. Siinä ajassa on kokeiltu niin monet rasvat, ettei laskutaito enää riitä.

Luin nämä kaikki kommentit ja parilla oli ilmennyt kirvelyä (yhdellä haavaumia ja toisella vereslihaa): Muistakkaa nyt, että iho _EI SAA OLLA RIKKI_, Koska sooda ja suola ovat molemmat 'suoloja', eli ei suolaa haavoihin, se sattuu.
Ennemmin vaikka aqualan/erioil, niin että saatte nahan päälle, sitten vasta suolat. Sama palohaavoissa, suola kuivattaa palorakkulan, mutta iho ei saa olla rikki, muuten tuleepi tuska.

Olisi varmasti tilausta näille 'vanhan kansan' poppakonsteille, niin paljon p*aa noissa kaupallisissa valmisteissa on. Itsekin niitä sivutoimisesti keräilen listalle.

Nuhaan tai oikeammin sitä vastaan: valkosipuli lusikallinen+ tai kynsi /viikko. Saa kaupoista silppuna, kynsinä vedessä, irtona ja 'leteissä'.

Vielä varmempi: Chili, vaatii totuttelua. Eri vahvuisia, aloita miedosta. Voi myös kasvattaa kotona.

Molemmat liikaa suuremmalle osalle 'pöpöistä', ja vielä kaupanpäälle mausteita, aika kätevää.

Varmaan arvasittekin, ettei ole nuhaa ollut n 5 vuoteen..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Oma ihoni oli aika pahasti rikki ja ainakaan minä en huomannut kirvelyä tai haittaa voiteen käytössä rikkinäiseen ihoon ja samoin on käynyt ystävällenikin!

Tosin kuten olen kertonut, en ole alan ammattilainen, tarinani kertoo vain minun ja ystäväni tapaukset ja ajattelin yrittää auttaa niitä joilla on vastaavia ongelmia!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Ei kortisoniakaan avoimeen laiteta, joten samat hoitoalueet kuin kortisonivoiteiden kanssa.

Käyttäjän PiviNiemiOsRand kuva
Päivi Niemi Os Rand

Noh,tämän tuskailua jälkeen pieni kirvelyä haittaa mitään....eikä se kauan kestä,mulla kirvelevän vaikka laitan ceralania..tms....kutina pois,toisesta kädestä läiskät hämmennetty enemmän...vautsi...

Käyttäjän MikaVuorenalanen kuva
Mika Vuorenalanen

Täytyy myös kokeilla :) Mulle jo sillon eläkkeellä oleva ihotauti lääkäri joskus neuvo, ett sun täytys pestä ittees ihrasta tehdyllä saippualla, ett sulla on ns. saippua myrkytys.Ihottumaa tuli töistä, jossa joutu käyttään voimakkaita nestemäisiä pesuaineita, jotka söi luonnollisen suojaavan rasvakerroksen pois iholta. Se luonnon mukanan saippua jättäis sellasen suojaavan kalvon iholle, ettei bakteerit pääsisi tulehduttaan. Mutt mistäs persata sellasta saippuaa enään sais, ei taida olla pahemmin rasvan keittäjiä enään:( jotka saippuaa vääntäs. Sitt se kertoi kuinka hän vielä muistaa miltä naisetkin haisi ennen vanhaan, ne haisi sillon puhtaalle, eikä jollekin hajulle :)

Käyttäjän sinirau kuva
Sinikka Raulahti

Olen nyt kokeillut seosta pari päivää laajan psorin oireisiin. Muuussa lääkityksessä on meneillää hoitotauko. Ihan pientä muutosta ole ollut huomaavinani, mutta joka hoito vie aina muutaman viikon ennen kuin teho näkyy. Ilmoittelen sitten, miltä näyttää...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Itselläkin ensin poistui kutina ja ihottuma alkoi lähteä vasta sitten ja mielenkiinnolla odottelen tuloksia!

Käyttäjän LauraJskelinen kuva
Laura Jääskeläinen

Suuri kiitos mahtavasta neuvosta.useamman vuoden olen etsinyt apua kroonisen hikirauhastaudin aiheuttamiin iho-oireisiin ja kutinaan eikä mikään ole auttanut.Nyt kokeilin tätä ja kutina helpotti heti.enää ei tarvitse juosta lääkärillä milloin mitäkin reseptivoidetta ja antibioottia hakemassa.käytän kyllä jatkossakin tätä voidetta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain neuvosta ja mukavaa jos apu kutinaan löytyi, ja toivottavasti pääset koko iho-ongelmista!

Käyttäjän MarkkuHmlinen kuva
Markku Hämäläinen

Moi
Olen sairastanut 25vuotta päänahan seborrea ihottumaa ja näin juttusi täällä ja päätin kokeilla ruokasoodaa ja perusrasvaa päänahan hoitoon. Nyt viikko takana ja iho voi aika hyvin tosin alussa punoitti aika voimakkaasti. Jätin kortisoniliuoksen kokonaan pois, koska minulla ruokasooda on toiminut ainakin toistaiseksi, otan sitä teelusikallisen veden seassa joka aamu. Kiitos vinkistä.

T.Markku

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja hienoa jos ongelmat helpottavat!

Käyttäjän SaraHellsten kuva
Sara Hellsten

Kiitos mielenkiintoisesta ideasta! Itse olen kärsinyt atooppisesta ihosta koko elämäni, välillä niin pahasti että meni yöunet kun ei voinut istua, ei maata, vaan olla pystyssä, muuten iho halkesi heti... Nyt ei onneksi niin paha, ja vaihtelee selvästi hormoonien mukaan. Olen saanut homeopatiasta, vyöhyketerapiasta ja erilaisista mineraaleista apua, mutta sekin käynyt kalliiksi... Kortisonivoiteita olen käyttänyt hyvin vähän, joskus syön antihistamiineja. Nyt tämä sooda kyllä menee kokeiluun!

Sitten VIHJE kaikille kutiseville!! Piikkimatto on ollut minulle kaikkein paras keino lievittää ja jopa lopettaa voimakasta kutinakohtausta!!! Varsinkin juuri sellaista "ihon alla" olevaa "solutason" kutinaa, johon ei pelkkä raapiminen edes tunnu auttavan ainakaan ennen kuin veri vuotaa kunnolla... :/ Pehmeämmällä halpis-versio piikkimatolla uskaltaa jopa vähän liikuttaakin kutiavaa kohtaa (paras tietty jos selkää kutittaa, mutta olen myös käyttänyt piikkimattoa jopa kasvojen alla!) ja se on jumalallista, voin kertoa...! Raapimiseen verrattuna tuhat kertaa parempi vaihtoehto, koska kun ei iho mene rikki niin tulehduskierto ei pahene... Ja sitten aito, tosi terävä piikkimatto rentouttaa niin kokonaisvaltaisesti solutasolla, että kutina saattaa moneksi tunniksi kadota. Kannattaa kokeilla, keksin tämän vasta 30 vuoden raapimisen jälkeen (milloin milläkin - hiusharja tai vanhanaikainen papiljotti asusti monta vuotta sängyn vieressä - nyt se on piikkimatto joka on koko ajan lähellä. Saatan herätä keskellä yötä raapimiseen, sitten siirryn matolle ja 10 min päästä nukun taas - tosin sekään ei ole aina miellyttävää herätä 3 tunnin jälkeen piikkimaton päältä - selkä on kuin tulessa! Mutta nyt olen oppinut ottaa sen pois ennen kuin nukahdan oikein kunnolla uudestaan...)

Toimii varmaan myös lapsille!

Mutta kokeilen tätä sooda-sekoitusta ja kerron miten meni!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ideasta ja mielenkiinnolla odottelen tuloksia!

Käyttäjän LeoPuolivli kuva
Leo Puoliväli

minulla on ollut koko ikkäni atooppinen iho jonka latinalainen nimi tarkoittaa tuntematonta mut vanha kansa sanoo suoraan MAITO rupi eli maidon bakteeri tulehduttaa vatsan kalvoja josta pääsee sopimattomia aineita veren kiertoon jotka tulee ihosta läpi .sen takia ulkomailla iho paranee kun sielä ei tuu juotua maitoa

Käyttäjän TildaMariMaliranta kuva
Tilda Mari Maliranta

Ystäväni linkitti tarinasi minulle ja todellakin kokeilen heti tuota! Vauvasta asti kärsinyt atooppisesta ihosta, mutta pystynyt aina elämään sen kanssa. Vuosi sitten kuitenkin käsiini puhkesi niin paha ihottuma, joka siitä hiljalleen vaan pahani. Epäiltiin oman lääkärini kanssa, että olen töissäni altistunut erilaisille kemikaaleille ja pölylle ja tutkimuksista kävikin ilmi että formaldehydi, nikkeli ja koboltti on perus ruoka,-ja eläinallergioiden lisäksi suurta myrkkyä minulle.
Sairaslomalla nyt 7kk koska en voi palata töihin, jossa kädet puhkeaa aivan vereslihalle ja se kipu.. on aivan kamalaa! 4kk:tta kädet olivat niin pahana, että niissä oli erilaisia kääreitä, kuten sinkkisulfaatti hauteita ja sinkkisukkaa. Ne auttoivat (kuten lapsena äitini kääri minut niihin) hetkelliseksi kaikkien mahdollisten antibiootti ja kortisoni kuurien kanssa, joita olen vetäny myös sisäisesti koko sairasloman ajan.
Tiedän, että ihoni on todella ohut lapsuudessa käytettyjen kortisonikuurien vuoksi ja siksi koitin hanakasti olla niitä vastaan kun Tyksin allergiapolilla taistelin lääkäria vastaan, joka vain vannosi kortisonin perään ja oli sitä mieltä, että tämä menee kyllä pian ohi Protopicil ja muilla kalleilla aineilla.
Mikään ei ole auttanu ja olen kokeillut varmastikin aivan kaikki!
Käsissä ihottuma on rauhoittunut, mutta suunpielet ja kaula on vielä punaisena. Samoin kutina, johon ei Ataraxit auta muutenkuin saamalla helpon humalatilan.
Allergiat ja ihottumat voivat pahimmillaan vaikeuttaa elämää todella paljon! Olen yh ja nuorempi on vasta kolmen ja voin kertoa, että oli haastetta selvitä heidän kanssaan kädettömänä. Puhumattakaan, että julkisille paikoille en kehdannut mennä.. tai voinutkaan kun kutina kohtaus saattoi tulla missä vaan. Yleensä textiilikaupoissa.
Kesällä aurinko ja uiminen meressä helpottaa :) Sitä odotellessä alan sekoittelemaan tuota ihmeainetta ja toivon sen pelastavan minut tältä kiroukselta :)Kiitos vinkistä!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja toivottavasti saat apua hankalaan ihottumaasi!

Käyttäjän MerjaKankaanp kuva
Merja Kankaanpää

Meillä miehelläni on ollut useamman vuoden 3-4 jotain ihottumaa selässä, kortisoonivoiteita siihen on käytetty ja vähän ne auttavatkin, hetkellisesti, olimme tammikuussa dominikaanisessa tasavallassa ja sieltä apteekista haimme lääkettä kutinaan. Antoivat paria eri pilleriä ja antibioottivoidetta, ne auttoivat ja ihottuma oli poissa! Vaan kun tulimme sieltä kotiin niin ei viikkoakaan mennyt kun iho alkoi taas oireileen. Tämä voide/sooda yhdistelmä menee tänään kokeiluun. Kiitos!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja toivotaan että apu löytyisi!

Käyttäjän TuulaPaananen kuva
Tuula Paananen

siis tosi paljon kiitos markku, kaverini laittoi tän linkin mulle luettavaksi ja oon ihan intona kokeilemaan mulla ollu kauhee atooppinen ihottuma vuosesta 1986 olen käyttny fycicorttia ja elonkon rasvaa ikmi ei ole auttanu ku hetkittäin , kutina välillä niin kova että tekis mieli ottaa raastinrauta käyttöön. olet hyvä ihminen kun japit tämän. menen nyt heti tekemään tuota seosta ja kerron miten on toiminu, vielä kiitos. t: tuula

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja toivottavasti apu löytyisi!

Käyttäjän MichaelaKoponen kuva
Michaela Koponen

Eilen sain linkin tänne ja kokeilin vaikeaan psoriin. Raskauksien ja imetysten takia ei suositella silloin kortisonia isoille alueille. Reippaasti yli 50 avohaavaa läiskissä (jotkut märkiviä) jaloissa koska ne halkeaa niin en voinnut odottaa ettei ole haavoja koska sellaista ajankohtaa ei ole. Kirveli niin kamalasti että meinastin pyörtyä (sekoitin aqualaniin) mutta kipu oli jo ennestään niin järkyttävä ettei siinä konkurssissa enää tuntunut. Kirvelyn jälkeen helpotti kutina kertaheitolla ja ovat paljon kuivempia tänään hyvin nukutun yön jälkeen kun ei oo tarvinnut nousta ja laitta laastareita ja rasvasiteitä. Katsotaan mihin tämä menee kun tänään illalla taas laitan. Apua kirvelyyn toimii voimakas tuuletus, esim hiustenkuivaajalla jonka saa kylmälle..koska siis KYLMÄ tuuletuksen on pakko olla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hienoa että sait nukuttua ja kutina on alkanut helpottua!

Käyttäjän MichaelaKoponen kuva
Michaela Koponen

Sellanen kiinnostais tietää kun joku tuossa mainitsi tuosta suurpainenatriumlampusta että minkä wattinen kannattais olla?

Tää voide on varmasti hyvä vaikka lapsille kun ne kesällä saa hyttysenpuremia..niin ei tartte öitä valvoa heidän kutinan kanssa!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

250w kuulostaisi sopivalta. Kaikki kasvit kasvaa sen alla ja juuri sopiva psorihoitoihin. Ei juurikaan eroa lääkäriaseman valohoidosta. 2 x 30min päivässä on oma suositukseni, mutta suositukseni perustuu palautteeseen psoripotilailta, ei mihinkään tutkimukseen.

Käyttäjän KatjaSandholm kuva
Katja Sandholm

Meidän perheessä on atoopikkoja kaksin kappalein. Toisella alkaa tolkuton syyhy saunassa ekoilla löylyillä, kun hiki alkaa kutittaa. Aiemmin ainut vaihtoehto on ollut mennä suihkuun ja yrittää löylyttelyä sen jälkeen uudelleen. Jo parin päivän soodarasvavoitelun jälkeen kutina on hellittänyt ja tänään huomasin saunassa, ettei poika enää raapinutkaan itseään tuskaisena vaan nautti löylyistä täysin rinnoin. Vielä en osaa sanoa kuinka ihottuman käy, mutta jos kutina ja raapiminen lakkaa, niin luulisi ihonkin pikku hiljaa paranevan. Poika on kärsinyt atoopikon ihosta kuuden ikävuotensa aikana viisi vuotta, joten alku varsinkin näyttää lupaavalta. Tähän saakka rasvaa on käytetty pilvin pimein ja melko usein joudutaan turvautumaan kortisoniin ja rasvakääreisiin, kun iho helähtää niin pahaksi aivan ykskaks. Toinen atoopikkomme vasta kokeilee soodarasvailua, hän ei kutinasta ole kärsinyt, mutta erittäin kuivasta ihosta kuitenkin, joten mielenkiinnolla seurailen kuinka itse ihottuman käy. Halvasta hoitokeinostahan tässä on kyse ja odottelemme jo seuraavan pumppupullon tyhjentymistä, koska voimme siihen tehdä suoraan seuraavaan soodarasvaseoksen, jolloin rasvan levittäminen on entistä helpompaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

No mutta sehän on hienoa jos pojalta ovat alkaneet kutinat poistua ja ehkäpä se ihottumakin alkaa jonkun ajan kuluttua parantua?

Käyttäjän NinaRingbom kuva
Nina Ringbom

Varmaan hyvä yhdistelmä. Itselläni psori ja siihen olen myös kokeillut eri hoitoja, paras on suolavesi + aurinko. Monta vuotta sitten kokeilin voidesekoitusta joka tehtiin apteekissa, siinä oli muistaakseni salisyylihappoa, rikkiä ja vaseliinia, sekin oli hyvä.

Kari Grels Petäjä

Tällä voiteella lähti kutinat saman tien. Kutinattomuus on parantumisen lähtökohta. Mikään ihottuma ei parane millään voiteella, jos kutina jatkuu ja yöllä herää veriset kortisonivoidellut nahkarullat kynsien alla!!!
Kärsin monenlaisista allergioista ja olen saanut joka talvi yli 40 vuoden ajan kämmenen tai parin kokoiset ihottumat etusääriin ja nilkkoihin. Kesäisin aurinko ja vähemmät vaatteet uinnin lisäksi ovat parantaneet vaivat. Sitten tulee syksy ja viimeistään marraskuussa ovat järjettömästi kutiavat ihottumaläiskät palanneet
Raapiminen on suurin ihottumaa pahentava ja levittävä tekijä.Alitajunta ohjaa syvässäkin unessa oleven ihmisen helposti purkamaan kaikki raapimista rajoittavat esteviritelmät. Pahimmillaan rasvaiset kortisonivoiteet vain pehmentävät ihon sellaiseksi, että "kynnetönkin" hieraisu rikkoo ihon ja levittää sienet, bakteerit jne. uusille kukkimisalueille.
Aion jatkaa ihon hoitoa tällä voiteella ja merisuolavedellä. Käytössä on Apo Base Creme (rasvaa 30%) kymmenen painallusta ja 4 kahvilusikallista ruokasoodaa. Muita käytössä olevia menetelmiä on koneella pestyjen pito- ja sänkyvaatteiden ylimääräinen huuhtominen ja zeoliitittömät pesuaineet. Samoin alin pesulämpötila on 60 astetta. Jos vaate ei kestä on sitä turha ostaa. Useat vaatteet joille suositellaan 40 astetta pesulämpötilaksi kestävät 60 käyttöiän lyhenemisen kustannuksella. Näitä muita menetelmiä käyttäen olen saanut ihottumat ja kutinat pysymään kurissa muualla kuin säärissä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Useat muutkin voidereseptiä kokeilleet ovat kertoneet kutinan lähtemisestä ja sehän se on ensimmäinen askel kohti ihottuman parantumista! Ja toivotaan että ihottumakin alkaa lähteä!

Käyttäjän VirpiPyklist kuva
Virpi Pykälistö

Joku jo mainitsi neitsytkookosöljyn, monella on ollut hyviä kokemuksia sen käytöstä. Onko kukaan kokeillut yhdistää soodaa kookosöljyyn, voisin kuvitella olevan varsin tehokas seos? Itsellä ei isoa ongelmaa ole, vain talvikuiva iho johon öljyä käytän, joten kuulisin mielelläni muiden kokemuksia siitäkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ainakin sähköposteihin tulleissa viesteissä useampikin kertoi sekoittaneensa ruokasoodaa neitsytkookosöljyyn ja saaneensa apua iho-ongelmiinsa. Kehoittivat myös minua vaihtamaan perusvoiteen öljyyn, mutta minulle on perusvoide osoittautunut niin tehokkaaksi, etten halua vaihtaa ainesosia, vaan päästä viimeisistäkin kutinoista lopullisesti eroon!

Käyttäjän SeppoIkonen kuva
Seppo Ikonen

Kokeilin kookosöljyyn, miinuksena huomasin heti, että imeytyy turhan nopeasti ihoon, kun taas rasva pitää soodan pidempään paikoillaan.

Unohdin aiemmin mainita vinkin 'kynsiraapijoille': nipistys, peukalolla ja etusormella kutinan ympäriltä, ei riko ihoa ja iho kuvittelee että sitä raavittiin, sekä kutina häipyi, ainakin toviksi, pääasia, ettei iho mene rikki ja pöpöt saa uutta kasvupaikkaa.

Hannele Paananen

Kookosöljy ja sooda. Siitä saa hyvän hampaiden valkaisun eikä vahingoita hampaan kiillettä.

Jesperi Terhi

Tulin kiittämään hyvästä jutusta ja kertomaan että 3-vuotiaan poikamme taiveihottuma ( joka vaivaa aika ajoin melko pahanakin ) helpotti jo yhden käyttökerran jälkeen! Eilen saunan jälkeen sekoitin soodaa Essexin rasvaisimpaan perusvoiteeseen, sivelin ihottumakohtiin ja poika nukkui koko yön heräämättä kutinaan ja aamulla huomasin punoituksen hävinneen eikä edelleenkään kutita. Myös kasvojen ihoa vaivannut kutina on poistunut ja iho kasvoissa hyvän tuntuinen, pientä punoitusta on vielä poskissa. Kirvelyä meillä ei ollut voidetta levitettäessä. Toimii siis näillä näkymin aivan uskomattoman hyvin meillä, kiitoskiitosKIITOS!! =)Tätä tietoa jaan eteenpäin!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa että pojan kutinat helpottivat!

Käyttäjän KatjaKuortti kuva
Katja Kuortti

Kiitos!! <3

Minun pahaan atooppiseen ekseemaan tämä toi helpotuksen - kesti se sitten miten kauan tahansa.
Kaikkian pahinta keväisin onkin nämä lämpötilan vaihtelut pakkasesta plussaan, iho kuivaa niin että hiseilee ja se taas kutittaa ja taas on iho auki. Nyt reilun viikon kokeilun jälkeen iho alkaa olemaan kuin ihmisellä :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä, hienoa että oireesi helpottavat!

Anne Silen

Se on hienoa, että sait avun noin yksinkertaisella konstilla. Siinä olet oikeassa, että erityisesti nykyväestö on koekaniineina lääketehtaille. Olen seurannut läheltä, sairaanhoitajana, tätä touhua kuinka lääkkeitä vedetään kaksin käsin ja sitten ihmetellään niiden sivuvaikutuksia ja siihen päälle vielä lisää lääkkeitä niitä lievittämään. Vähän väliä vedetään lääkkeitä markkinoilta niiden haittavaikutusten vuoksi.
Sinun kohdaltasi mieleeni tulee myös se, että ei se välttämättä ole se punkki joka sinulle sen ihottuman aiheutti, kuitenkin todennäköisin. Se voi olla myös mikä tahansa aine mille altistut joko syömisen, juomisen tai kosketuksen kautta.Jokin aine kerääntyy elimistöösi ja puskee ulos ihon kautta ihottuman muodossa. Nykylääketiede ei hirveesti tarkastele asiaa tältä kantilta, mutta kannattaa pitää mielessä tämäkin teoria. Viimeisten tietojen mukaan kehoomme kerääntyy 7-8 kg lisäaineita vuodessa. Mitkä niistä poistuu normaalisti kehosta, on vain arvoitus ja asian tutkimiseen menee vuosikymmeniä. Kehon puhdistus kuuri voi sinullekin olla hyväksi ja sitten syöt mahdollisimman ravintorikasta ja puhdasta luomuruokaa kuin mahdollista. Itselläni nämä konstit toivat avun, tosin muihin oireisiin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minun ihottumani aiheutti syyhypunkki, joka jätti sitkeän ihotulehduksen, siitä olen varma, vaikkei punkkia virallisesti todettukaan. Ja punkki lähti vasta seitsemännellä syyhykuurilla jossa yhdistettiin Nix voidehoito ja lisäksi syyhylääkepillerit. Mutta kun meidän julkinen terveydenhoitomme on niin nopea, että kun punkki lähti jo touko-kesäkuussa, niin ihonäyte otettiin vasta marraskuussa.

Olen aina syönyt terveellisesti, eikä minulla ole mitään vakituista lääkitystä. Elintapani ovat ikäänkuin vakiot ja minun tapauksessani ihottuma ei johtunut kuin syyhypunkin aiheuttamasta ihotulehduksesta, joka onneksi alkaa olla ohi, ajoittaista pientä kutinaa lukuunottamatta.

Ja tuosta ihmisten käyttämisestä lääketehtaiden koekaniineina, siitä saisi varmaan mielenkiintoisen tutkielma aikaiseksi, jos sitä alkaisi perusteellisesti tutkimaan! Onhan tuo sikainfluenssarokotus aika juttu, kun kansa rokotetaan pelottelemalla ja lähes väkipakolla, eikä kukaan ota rokotteesta tai rokotuksista vastuuta!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun on näin paljon lukijoita, niin voisitko ostaa apteekista pH-liuskoja, ja mitata kuinka emäksistä tekemäsi voide on. Aqualanin pH on 5, eli lievästi hapan. Pitkäaiaksessa käytössä ihotuotteiden emäksisyys voi aiheuttaa mutoksia ihon suojakerrokseen, varoittelevat iho-asiantuntijat.

Todennäköisesti tuo emäksisyys on ratkaisevassa asemassa ihottuman poistumisessa.

Käyttäjän MiiaElo kuva
Miia Elo

Hei! Kiinnostava kirjoitus ja hienoa, että olet saanut avun sekä haluat epäitsekkäästi jakaa tietoa eteenpäin!

Pakko mainita muutamia seikkoja joista voi monelle olla pidemmän päälle hyötyä. Itselläni on kaksi lasta, joista vanhemmalla nyt 2,5-vuotiaalla on infektioastma ja koko ikänsä muutamia viime kuukausia lukuunottamatta ollut tosi kuiva ja kutiseva iho. Rasvattu päästä varpaisiin ja kaikenlaisilla voiteilla jne.

Onneksi ajauduin refleksologikouluun minkä kautta "tie luontoon" alkoi rytinällä avautumaan ja sitä kautta ravintoalan koulutukseen, tie siis vasta hyvin alussa.

Ihminen on valtava kokonaisuus minkä ymmärtäminen ei ole mitään helppoa puuhaa eikä kukaan pysty läheskään kaikkea halllitsemaan. Kuitenkin tällä hetkellä, tietojeni mukaan, suurin kokonaiskäsitys ja sitä kautta mahd. avun saamiseen löytyy FUNKTIONAALISEN LÄÄKETIETEEN LÄÄKÄREILTÄ ja RAVINTOVALMENTAJA PRO HEALTH-koulutuksen käyneiltä ammattilaisilta!!!!!!!!!

Viime marraskuussa kävimme ensimm. kerran funkkarilääkärillä ja hän tosissaan tutki lapsemme KUNNOLLA, siis uskomaton ero hänen edellisiin astmaan erikoistuneeseen lääkäriin, tyksin lääkäreihin, neuvolalääkäreihin ja yksityislääkäreihin, niillä ollaan siis käyty vaikka ja kuinka! Itkin lääkärikäynnin aikana ja sen jälkeen, ja uskokaa tai älkää niin käynnin yhteydessä itki myös itse lääkäri!! Hän oli niin pahoillaan siitä miten turhaan lapsi on kärsinyt ja me vanhempina jouduttu myös valvomaan lapsen vuoksi yli 2 vuotta (ja valvomista siis todellakin oli PALJON).

Haluan tämän tuoda esiin sen vuoksi, että vaikka tämä ihana konsti auttaisikin niin syy pitää AINA SELVITTÄÄ. Hyvä väliaikainen konsti todellakin heille kenelle se auttaa eli kannattaa kokeilla, koska yöuni vaan on kertakaikkiaan meille kaikille välttämätöntä.

Muistakaa vaan kaikki oikeesti selvittää syy oireilevaan ihoon, sillä kutina, ihomuutokset jne. ovat aina merkki jostain, mikään ei vaan tule yhtäkkiä esiin vaan syvemmällä "kytee"/on "kytenyt" jotain jo ennen oireen esiin tuloa. Funkkarilääkärit osaavat erittäin paljon enemmän kuin mitkään erikoislääkärit ja he osaavat ohjata tarvittaessa eteenpäin. Heidän käytössään paljon sellaisia testejä joita ei peruslääketieteessä ole käytössä!! Ongelmana usein se, että oireen hävitessä tai vähentyessä ihminen jättää asian sikseen koska olotila jo parani, mutta siihen sitä ei kannata jättää vaan oikeasti etsiä syy.

Esim. Pojaltani otettiin kahteen otteeseen peruslääketieteen mukaisesti sekä allergia- että keliakiatestit, kaikki negatiivisia. Funkkarilääkärit antoivat heti ohjeiksi (lisäoireina mm. löysä uloste useita kertoja päivässä) maidon ja vehnän poisjättämisen. Nyt on testejä otettu useampia ja löydöksiä vaikka ja kuinka!!!

Löydöksiä esim. keliakiariskigeeni eli ehdottomasti gluteeniton ruokavalio, laajasta ruoansulatusanalyysistä löytyi suolistosta tietty bakteeri mikä oli pakko poistaa antibiootilla vaikkei sitä olisi halunnut kirjoittaakaan, lisäksi muutamat tärkeät bakteerikannat olivat nollissa joihin hän syö nyt päivittäin tiettyjä maitohappobakteereita (siis juuri häneltä puuttuvaa kantaa ja riittäviä määriä!), lisäksi löytyi monia allergioita esim. kananmunalle välitön allergia!!!! ja viivästyneitä reaktioita monista muistakin aineista joita en varmasti olisi itse millään kokeiluilla löytänyt!!!

Nyt parin pvän päästä olen menossa ravintovalmentajalle joka tekee vielä erikseen hänelle tarkkaan ruokavalio-ohjelmat, sillä ammattilainen osaa/tietää näistä asioista ja eri aineiden vaikutuksista niin paljon enemmän ettei todellakaan itse voi osata! Nimenomaan ne perustiedot joita valtion taholta jaetaan niin päiväkoteihin, kouluihin, työpaikoille, perusravintoterapeutit jne heillä vaan yksinkertaisesti on niin monessa asiassa väärää tietoa ja niistä sitten kuluttajat kärsivät!!!!!

Tämän vuoksi, juuri kuten itsekin olit kyllästynyt siihen ettet saanut apua ja tuntuu kuin meitä pidettäisiin koekaniineina, haluan itsekin kertoa omaa kokemustani, että kyllä nykyään jo löytyy valtavasti tietoa, mutta se ei vielä ole valtaväestön tiedossa mistä sitä hyvää apua voi lähteä hakemaan!!

MENKÄÄ SIIS EHDOTTOMASTI FUNKTIONAALISEN LÄÄKETIETEEN AMMATTILAISELLE!!!!!! Ettei tule myöhemmin mitään ikäviä takapakkeja tai pitkäaikaisseurannaisia tms tms tms... Jos rasvahappoepätasapainoa kehossa, hormoneiden, unen puutteen, stressin, ruokavalion, liikunnan aiheuttamia ongelmia JNE. JNE. JNE. JNE. Piilevät kytevät ongelmat niitä pahimpia ja voivat tulla esiin milloin tahansa.

Syy pitää aina selvittää, jottei vaan peitellä hetkellisesti oireen aiheuttajaa. Toivon teille aivan kaikille ihanaa kevättä ja kutisematonta ja muutenkin parempaa oloa, voikaa hyvin =)!!!!

Käyttäjän LepistHeliAnneli kuva
Lepistö Anneli

Pojallani(1v 4kk)tämä voidesekoitus aiheutti myös lisää kutinaa,mutta kun sekoitin soodan vaseliinityyppiseen kehäkukkavoiteeseen, kutina ei lisääntynyt mutta ei myöskään vähentynyt.Iho ei ollut kuitenkaan enää niin kuiva.Kokeilin soodan laittamista kylpyveteen, tulos oli positiivinen yllätys, poika istui kylvyssä kynsimättä eikä kutinaa ilmennyt kuivaamisen eikä pukemisen aikanakaan kuten tavallisesti.Uskonkin, että kyse on sopivan voiteen ja annostuksen löytymisestä. Kokeilu jatkuu... :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hienoa jos pojan kutinat ovat helpottaneet! Useat kertovat sekoittaneensa soodaa neitsytkookosöljyyn ja saaneet sillä lailla apua kutinoihinsa, kehoittivat minuakin vaihtamaan perusvoiteen öljyyn. Mutta minulla itselläni perusvoide osoittautui niin tehokkaaksi, etten enää aio vaihtaa sekoitusta.

Ehkäpä tässä tosiaankin on kyse oikean voiteen ja sekoitussuhteen löytämisestä? Ja kiitos jos laitat infoa miten kokeilut edistyvät!

Käyttäjän TarjaKasurinen kuva
Tarja Kasurinen

Hei!

No niin, nyt on viikko käytetty soodavoidetta. Olen levittänyt sitä psoriläikkiin iltaisin saunan jälkeen, joskus myös aamuisin, kun olen muistanut. Viikossa on tapahtunut suuri muutos. Kutina on hävinnyt, hilseenmuodostuminen vähentynyt, samoin punotus. Ne psoriläntit, jotka eivät olleet isoja/vanhoja, ovat lähes hävinneet näkyvistä. Kyynärpäiden ja toisen säären ulkopinnan läntit, jotka ovat olleet vuosia (ja joita olen hoitanut lääketehtaiden myrkyillä - ilman tulosta) ovat vielä näkyvissä ja iho on edelleen paksua, mutta kuten sanoin, selvää parannusta on tapahtunut.

Aion jatkaa voiteen käyttöä ja jotenkin uskon, että saan koko psorin häviämään iholtani tämän avulla, viikossa tapahtuneen perusteella. Olen miettinyt, että pitäisikö alkaa vielä nauttia soodaa sisäisestikin eli vaikkapa teelusikallinen lasilliseen vettä aina aamuisin. Sehän on vanha närästyslääke, joka toimii välittömästi. Jatkuvasti käytettynä se ehkä muuttaisi elimistön happamuustasoa sisältäpäin ja tukisi sitten tuota ihon paranemisprosessia. Psorini on mennyt myös kynsiin, joten ajattelin myös alkaa ottamaan soodakylpyjä jaloilleni saunassa istuessani. Jalkojen kynnet ovat paljon pahemmat kuin käsien. Varmaankin siksi, kun on pakko käyttää sukkia ja jalkineita näin talvisin. Tuo sisäisesti otettu sooda voisi auttaa myös kynsiin.

Tällaisia kokemuksia ja ajatuksia minulla. Kaunis ja lämmin kiitos sinulle Markku, että julkaisit tämän ohjeen :) Tästä voi tulla vielä mullistava juttu monien ihottumista kärsivien elämään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ohjeesta ja hienoa että ihottuma on alkanut parantua ja toivottavasti se lähtee ajan kanssa kokonaan! Ja toivotaan myös että mahdollisimman moni saisi avun!

Käyttäjän MaijaVirtanen kuva
Maija Virtanen

Hei Markku!

Näin kirjoituksesi facebookissa, ja valmistin voiteen samana iltana pojalleni 12v. Hän on kärsinyt atooppisen ihottuman täpläisestä muodosta ihan vauvasta asti. Pahin ihottuma vaivaa ranteissa ja hänen ranteensa ovat pahimmillaan märkineet. Kaikkia kortisoni voiteita on kokeiltu miedoista vahvoihin, mutta mikään ei ole auttanut yhtä hyvin, (jos ollenkaan) ja nopeasti kun Ruokasooda yhdistettynä perusvoiteeseen. Sekoitin soodan Hydran perusvoiteeseen, koska ajattelin sen olevan riittävän rasvainen pitääkseen soodan iholla. Nyt kolmen päivän kuurin jälkeen (rasvus 2krt/pv) Pojan iho on normaalin värinen rupikohtia lukuunottamatta. Itsellä meinasi itku päästä ensimmäisen yön jälkeen kun poika hyppäsi kaulaan ja sanoi että on nukkunut yön hyvin, eikä kynsien alla ole verta ja ranteet ovat kunnossa. Poika oli itsekkin jo niin epätoivoinen että aikoi jo pyytää lääkäriä poistamaan kynnet ettei pysty raapimaan itseään.

Kiitos sinulle tuhannesti että jaot tämän meille kaikille, Tämä antaa uskoa siihen että hyvä kannattaa laittaa aina kiertämään :)

Maija Virtanen

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja kiitos koskettavasta tarinasta, ja todella hienoa jos pojan kutinat ja ihottuma ovat alkaneet parantua!

Anne Silen

Tänään viimeksi kuulin terveyskeskuslääkärin sanovan ihottumapotilaasta, että:"kyllä hän voi jotakin rasvaa määrätä ihottumaan, mutta niihin ei oikein ole kunnon hoitoja." Näin juuri, näitä tapauksia on maailma täynnä. Ihmiset oireilevat ja länsimaisella lääketieteellä ei ole mitään tai hyvin vähän tieteellisesti tutkittuja tutkimuksia, joilla voidaan selvittää sairauksien syyt taustalta.

Joitakin vuosia sitten turhauduin hoitajana koko lääketieteeseen ja siihen, että ei ollut keinoja auttaa ihmisiä. Olen nähnyt paljon kärsimystä. Lähdin koko alalta pois ja perehdyin vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Ahdistukseni helpottui kun löysin lukuisia keinoja hoitaa terveyttä ja ennaltaehkäistä sairauksia. Sieltä puolen päästään paremmin selvittämään sairauden syyt. Minäkin kannatan mm. funktionaalista ravitsemusta,(kuten täällä sivustolla aiemmin jo siitä kirjoitettiin) koska ravitsemuksesta se terveys lähtee. Jossain vaiheessa opintojani muistin kuinka länsimaisen lääketieteen isä Hippokrates sanoi tuhansia vuosia sitten: "RUOKA OLKOON LÄÄKKEEMME!"
Tuota lausetta kannattaa pohtia syvällisesti kun ajattelee millaista ruokaa meille nykypäivänä tarjotaan.

Siispä, Markku, pelkkä ruuan terveellisyys ei aina riitä vaan myös ruuan puhtaus. Mitä enemmän ihminen on mennyt sorkkimaan luontoa ja sen tuottamaa ruokaa keinolannoitteilla, hyönteistentorjunta-aineilla ja muilla kemikaaleilla niin pieleen mennään. Kaiken oppimani ja pohdintojeni pohjalta yritän sanoa näin, että "Kaikki ihmisten keksimät SYNTEETTISET eli keinotekoiset aineet ovat vaarallisia ihmisten terveydelle. Mitä luontaisempaa, sen turvallisempaa se on. Siksi sille luomulle on perusteet olemassa!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen samaa mieltä tuosta puhtaan ja terveellisen ruoan tärkeydestä myös ihonhoidossa. Mutta kuten olen kertonut, minun ihottumani ei johtunut ruokavaliosta, vaan pienen pienestä syyhypunkista, joka jälkitautina jätti jonkinlaisen sitkeän ihotulehduksen iholleni.

Myös minulle lääkärit ja hoitajat sanoivat ettei ihottumiin ja kutinoihin ole tehokkaita lääkkeitä, ja siksi aloinkin etsiä itse vaihtoehtoisia hoitomuotoja saadakseni apua ongelmaani. Ja täytyy sanoa että minulla kävi aivan uskomaton tuuri, kun löysin itse avun itselleni. Mutta vielä hienompaa on että olen voinut auttaa omalla onnekkaalla kokeilullani muita ihmisiä jotka kärsivät samoista ongelmista!

Käyttäjän MarttaKorhonen kuva
Martta Korhonen

En jaksanut kaikkea lukea. Paljonko mitataan perussalvaa ja montako tl soodaa?? Vaiko vain summanmutikassa??

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Itse olen laittanut isosta Aqualanin pumppupullosta kymmenen painallusta voidetta ja sekoittanut teelusikallisen ruokasoodaa sekaan huolellisesti!

Käyttäjän MarttaKorhonen kuva
Martta Korhonen

No ehkä minulla oli vähän liian "ytyä". Tein sillä naamaan ihonkuorinnankin ja pehmeeksi tuli kuin vauvan peppu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #222

Itse en ole havainnut soodan lisäämisellä yhtään enempää vaikutusta, mutta kyseessä varmaan yksilökohtainen juttu!

Piia Niemi

Hei psoriaatikot ja muutkin ihottumista kärsivät! Oletteko kokeillut myös ruokavaliolla kutinoita pois? Tai varmaan olette jo kaikkea kokeillut. Minulla todettiin vuosi sitten psorias ja tässä pikkuhiljaa tutustunut noihin kortisooneihin, mutta myös jonkun verran lukenut ruokavaliojuttuja. Minulla kutinoihin auttoi niinkin yksinkertaisesti, että jätin pippurin, paprikan ja tomaatin pois ruokavaliosta. Vehnäleipä ja hiiva aiheuttaa kanssa kauheet kutinat, mutta tuo pippuri on pahin ja sen huomaa ihan tosi pienestäkin määrästä. Toivottavasti noista vinkeistä on jollee apua. Ruokasoodamixiä minäkin kokeilin, kun tuli paha kutinakohtaus. Kyllä se helpotti, kiitti :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa jos kutinat helpottivat!

Maija Meikäläinen

Minulla on ollut kasvoissa nyt jo pari kuukautta todella inhottavaa, punertavaa, kutisevaa ja hilseilevää ihottumaa joka alkoi jo kirvellä kun kasvot olivat niin kuivat. Kokeilin kaikkea mahdollista, myös kortisonia jne. Eikä mikään auttanut. Piti rasvata kasvot ainakin 4 krt vuorokaudessa, muuten ei voinut olla. Sitten poikkesin tänne lukemaan juttusi ja päätin kokeilla (tosin olin melko varma, ettei moinen yksinkertainen keino VOI tepsiä). Jo ensimmäisen kerran jälkeen helpotti huomattavasti, ei kutissut, kirvellyt ja punoituskin väheni. Toisen kerran jälkeen pystyin olemaan jo 3 päivää ilman, että rasvasin kasvojani ollenkaan!!!! Nyt olin hieman pidempään ilman rasvoja, ja ihottuma tuli takaisin. Ei muuta kuin soodat naamalle ja taas nassu on kunnossa :D
Joten suuret kiitokset sinulle tästä vinkistä!
Avullasi sain kasvoni taas takaisin :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa jos olen voinut auttaa!

Käyttäjän SannaKorhonen kuva
Sanna Korhonen

Tuli luettua! Tätä täytyykin kokeilla. Atooppinen ihottuma vaivaa minua, varsinkin syksy-talvisaikaan sietämätöntä, kesällä saa kahtoa mihin järveen uskaltautuu uimaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos muistat niin laita infoa miten ihottuman kävi!

Käyttäjän SaaraAhonen kuva
Saara Ahonen

Olen nyt käyttänyt muutaman päivän tätä sekoittamaani voidetta ja tehnyt muutamia havaintoja.Aluksi sekoitin soodan Ceralan-voiteeseen,mutta se ei ollut hyvä yhdistelmä.Eilen illalla sitten sekoitin kylmäpuristettuun rypsiöljyyn ja se oli tosi hyvä sekoitus.Kutina loppui välittömästi ja nukuin yöni hyvin.Minun sekoitukseni on lasipurkissa ja totesin,että sooda ei täysin liukene rasvaan ja se on huolellisesti sekoitettava.Purkin pohjalla on valkoinen tahna soodaa,jonka sekoitan sitten lusikalla aina ennen käyttöä.Sekoituksessa on myös rakeisuutta joka hieman häiritsee levitettäessä.Onko muilla samanlaisia kokemuksia,olisi mukava tietää.Onkohan soodan merkillä mitään väliä,minulla on Dr.Oetker.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minä käytän aivan samanmerkkistä ruokasoodaa jota lähikauppias tilasi pyynnöstäni kauppaansa, koska siellä ei ollut kuin pirkka ruokasoodaa joka ei ole puhdasta, vaan mukana on muitakin aineita!

Samanlaista rakeisuutta minullakin ilmenee voiteessa ja sekoitus kannattaa tehdä huolellisesti, jotta voiteessa olisi soodaa tasaisesti!

Ja hienoa jos kutinat loppuivat, ehkäpä tosiaankin kannattaa etsiä itselleen sopiva voide johon ruokasoodan sekoittaa! Kaikille ei varmaan perusvoide ole ehkä kaikkein paras vaihtoehto, vaikka se itselläni toimii erittäin tehokkaasti!

Käyttäjän KatjaSandholm kuva
Katja Sandholm

Kuten jo aiemmin kerroin, niin pojalle tämä soodarasvasekoitus toi helpotuksen kutinaan ja ihottumaan, joka alkaa siis olla enää muisto vain. Tytön kanssa se ei sitten toiminutkaan. Seos aiheutti iholla kirvelyä ja kun aiemminkin kirvelyä on ollut rasvojen kanssa, niin laitoimme kääreet päälle, koska se on helpottanut oloa nopeasti. Nyt tämä yhdistelmä aiheuttikin sitten sen, että aamulla, kun avasimme kääreet, iho oli käsitaipeista aivan auki ja kosketusarka. Sen hoitoon jouduimme aloittamaan vieläkin vahvemman kortisonin, koska miedompi ei auttanut. Nyt käsitaive on yhtä suurta rupea ja rasvaamme sitä vain paksulla Locobase Repair -rasvalla kunnes rupi irtoaa ja iho paranee. Hänellä en siis uskalla ihan heti edes kokeilla soodarasvaa tai jos jossain vaiheessa vielä kokeilemme, niin ilman kääreitä ja vain pienen pienelle alueelle kerrallaan. Poika nauttii kuitenkin saamastaan helpotuksesta huomattavasti ja hänen kanssaan jatkamme ilman muuta soodarasvailua.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

No mutta tuohan oli hyvä uutinen että pojan iho alkaa paranemaan ja ikävää etten voinut auttaa tyttöä. Ihottumia on niin monenlaisia ettei sekoitus auta varmastikaan kuin määrättyihin ihottumiin, mutta ketjussa on hienoja muitakin vinkkejä ihottumien hoitoon ja ehkäpä kannattaisi kokeilla tytölle jotain vaihtoehtoista hoitomuotoa?

Jonna Aho

Kiitoksia tästä vinkistä!
Itse tuossa melkein vuoden kärsein ihottumasta kyynärtaipeissa eikä oikeastaan mistään ollut apua, aina vain paheni!
Nyt viikossa jo parantunut lähes kokonaan!
ISO KIITOS!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1296381472...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja aika vaikuttavat kuvat ihottumastasi, todella hienoa että voidesekoitus on auttanut noin hienosti!

heididreamcake

Hei Markku,
Kaunis Kiitos jaetusta avusta.Tässä minun ihonhoito vinkit;
Olen itse kärsinyt koko elämäni(liki 40 v) atooppisesta ihosta sekä lievästä sporista. Etelän lämmössä asuneena en siitä niin kärsinyt koska aurinko ja meriversi auttoivat. Nyt Suomeen palattuamme,olemme koko perhe alkaneet taas oireilemaan.
Suurin apu on ollut Himalaijan suola, se on merisuolaa puhtaanpaa. Siitä tehtyä liuosta spray pullossa,on helppo suihkun jälkeen laittaa. Tulehtuneet kynsivallit olen dipannu samaan liuokseen, jo muutamassa päivässä paranee.Tai kastelen pumpulilla alueisiin jossa on tarvetta. Lapsille en suosittele koska suola kirvelee hieman, ainakaan oma 6 vuotias tytär ei siedä kirvelyn tunnetta vaikka se menee hetkessä ohi. Lievään atopiaan suolalamput ovat myös tuottaneet tulosta :)

Sinun soodavinkkiä kokeilimme, tyttärelle se tuotti taas kovaa kirvelyä, mutta hänellä on iho pahasti rikki käsitaipeista. Pojan, 8v, erittäin kuiviin, lohkeileviin, kuoriutuviin ja kivuliaisiin jalkapohjiin se tuotti kolmessa päivässä mahtavat tulokset. Jalat olivat jopa niin kipetä että hän ei kävelemään päässyt. Nyt, jatketaan,perusrasvaamista ja pahoihin kohtiin soodavoiteella.
Suosittelen lämpimästi, mahtava kikka! olimme tätä ennen kokeilleet useita kortisoni voiteita ja perusvoiteita. Vain tämä auttoi, ja nopeasti!

en voi muuta sanoa kuin KIITOS!!!
-Heidi-

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa jos olen voinut auttaa!

Ilja Savolainen

Koko aikuisiän kärsinyt naaman kuivumisesta/hilseilystä eli noin 20v. Apteekin noin kaikki reseptivapaat rasvat/voiteet tullut matkan varrella kokeiltua ja nyt 6pv jälkeen kirjoittamallasi yhdistelmällä kuivuminen/hilseily poissa. Iho TODELLA hyvässä kunnossa siitä isot KIITOKSET!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa jos olen voinut olla avuksi!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ruokasoodahan on emäksisyytensä ansiosta ollut jo kauan "vanhan kansan" monipuolisesti käyttämä hoitokeino.

Itse olen käyttänyt sitä hampaiden pesuun ja antaa paremman tuloksen kuin hammastahna.

Ruokasuudalla kerrotaan olevan myös syöpäsolujen kasvua ehkäisevä ja tuhoava vaikutus. Tämä perustuu ajatukseen syöpäkasvuston olevan sienimäistä, joka viihtyy happamessa.

En tiedä. Mutta sitkeästi on liikkeellä huhu Mikael Jungerin parantuneen eturauhassyövästään ruokasoodalla. Itse hän ei kai erinäisistä syistä suostu kertomaan asiasta mitään.

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Maailmassa on paljonkin "ihmeaineita", kuten hampun kukista puristettu musta öljy, joka on "todistettavasti" parantanut useita syöpäpotilaita USASSA. Mutta virallinen lääkintähallinto ja lääkärit vastustavat näitä jo siitäkin syystä, ettei näillä pysty hankkimaan, koska niitä ei voi patendoita lääkkeiksi.

En ole asiantuntija mutta halutessasi voit googlata sanoilla "hamp oil" ja "cure it". Saat linkkejä ja kertomuksia kokemuksista. Se uskoo, ken haluaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toi Jungnerin tapaus on mielenkiintoinen tapaus ja hänhän on näin jälkikäteen kieltänyt parantuneensa ruokasoodan avulla. Jossain muistelen nähneeni hänen hoitomuodokseen sanottaneen uudenlaisen geeniterapian, mutta mikälie totuus sitä on vaikea sanoa, kun ei Jungnerikaan suostu kertomaan?

Tuosta kannabisöljyn parantavista vaikutuksista löytyy kyllä tietoa, mutta virallinen lääketiede ei ilmeisesti suostu tekemään siitäkään lääkkeitä, koska patentoitavia aineksia ei ole! Vähän sama juttu kuin keksimässäni ihovoiteessa, siinäkään ei ole patentoitavia uusia aineita!

Tapani Sankala

Kiitos vinkistä! Testaan pitkäaikaiseen sääri-ihottumaan soodarasvaa tästä päivästä eteenpäin. Minulla on toinen edullinen hoitokeino taliröhnään (vai mikä sen oikea nimi on ). Olen käyttänyt voiteiden sijasta käsidesiä. Se kirvelee hieman alkuun ja auttaa hetken kuluttua kutinaan. Tänä talvena on minun iho ensimmäisen kerran ollut hilseilemättä yli 10 vuoteen. Ainoa muutos on ollut tuo käsidesin käyttö, myös kaljun hilseily on sillä pysynyt kurissa. Saa käyttää muttei oo pakko hei!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vinkistä ja tuo käsidesin käyttö on mielenkiintoinen juttu!

Maria Roos

Kiitos kovasti tarinastasi ja vinkistä! Ai kun äitini ois tämän keksinyt 31 vuotta sitten. Syntymästä asti potenut pahaa atooppista ihottumaa, mitä ei millään saatu kuriin, eri lääkärit koluttiin läpi, samoin voiteet, rasvat, emulsiot, nesteet, ties mitkä.. Kaikista parhaiten toimi aurinko! Ite myöhemmin sain ihottuman kuriin 13v, aloitin Sibicortin käytön 2-4x päivässä ja jtn perusvoidetta, siinä oli se ihme resepti. Eli 13sta vuotiaasta nyt käyttänyt päivittäin Sibicorttia 1-2x päivässä, joskus yritän olla 1-2 päivää käyttämättä, mutta iho reagoi saman tien, tulee rupisammakko esiin, eli kokeilen sinun reseptiä. En lukenut kaikkia tekstejä, toimiikohan tämä päänahkaan jos sekoittaa johonkin suht neutraaliin shampooseen?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä tarinasta ja vinkistä! Tuota toimivuudesta päänahkaan on vaikea sanoa, mutta ei kokeilu kallis ole ja jos kokeilet niin toivotaan että auttaisi!

manza ilv

Moro Markku! Millaista suhdetta suosittelet rasvalle ja ruokasoodalle? Onko esim. ruokalusikallinen perusvoidetta ja teelusikallinen ruokasoodaa hyvä?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen laittanyt isosta Aqualanin pumppupullosta kymmenen painallusta voidetta ja sekoittanyt huolellisesti teelusikallisen ruokasoodaa sekaan!

Hannele Paananen

Vahingossa löysin kirjoituksesi ja se oli erittäin mielenkiintoinen.
Itselläni ei ole iho-ongelmia mutta ruokasoodaan liittyy kyllä.
Pojallani on tai oli aika keltaiset hampaat. Ajattelin jo tilata hammaslääkärin puhdistamaan hampaat mitkä ei lähteny tavallisella tahnalla. Jostain luin kookosöljyn ja soodan sekoituksen valkaisevan hampaita. Itse kokeilin ensin ja tulos oli uskomaton mutta poikani keltaiset hampaat valkeni täysin :) Tökötti ei mitään 'herkkua' ole mutta toimii. Kookoksella on tietääkseni bakteereja tappavaa ominaisuutta ja jopa jotku hammastahnan valmistajat ovat harkinneet sen lisäämistä hammastahnaan. Kyllähän hammaslääkärikin puhdistaa hampaat soodavedellä. Kokeilkaa niin yllätytte :)

Perttu Penttinen

Hep!

Olen muutaman vuoden kärsinyt jonkin sortin ekseemasta kasvojen alueella, se ilmenee tympeänä
punoituksena ja hilseilevänä ihona, joka reagoi myös stressitasoon ja kuivaan huoneilmaan.

Olen kokeillut erilaisia rasvoja vaihtelevalla menestyksellä. Luin artikkelisi ja ajattelin kokeilla, eihän tuossa nyt mitään ainakaan menetä, eli tein melko suurpiirteisen satsin ihan tava perusevoiteeseen summittaisella annostuksella. Nyt olen viikon päivät sitä käytellyt aamuin illoin ja naama ei kyllä enää helota samalla lailla.
Kokonaan oireet eivät ole vielä hävinneet, mutta ero on aivan selkeä! Olen hemmetin tyytyväinen, huomenna menen apteekkiin hakemaan sopivaa rasvaa perusaineeksi.

Suosittelin samaa testiä myös veljelleni.

Kiitos ja hyvää kevättä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa jos olen voinut olla avuksi, toivotaan myös että oireet häviävät kokonaan!

Sami Toikkanen

Moikka,

Olen kärsinyt vaikeasta atooppisesta ihottumasta kohta 33-vuotta ja koko tuon ajan olen juossut ihotautilääkäreillä, käynyt valohoidoissa, syönyt luultavammin kortisonia enemmän kuin luultavasti kukaan muu kommentoija, käyttänyt protopicia, kaikkia mahdollisia kortisoni voiteita. Parhaillan pohdimme aloitanko sisäisen siklosporiini kuurin - haittavaikutuksen voivat olla melko vaikeat, joten sitä joudumme vakavasti pohtimaan. Kyseistä lääkitystä käytetään elinsiirtopotilailla, joka laumauttaa mm. ihmisen luontaisen vastustuskyvyn tauteja vastaan.

Sain vinkin tästä "reseptistä" ystävältäni ja olen nyt laittanut tuota koko kehooni 1 krt /pv - iltaisin kahden päivän ajan. Ikinä ennen en ole havainnut sellaista, että ihoni olisi vielä aamulla "kostean" tuntuinen vaan normaali perusvoide tms. häviää iholtani normaalista noin 20 minuutissa, jonka jälkeen iho on jälleen "rutikuiva". Odotan todella mielenkiinnolla millaiset vaikutukset tällä on ihooni vaikkapa 2 viikon kuluttua. Seuraava kontrollikäynti Suomen yhden parhaimman ihotautilääkärin luona on 1 kk kuluttua. Odotan innolla miten ihoni tuolloin voi. Kävin eilen lääkärissä ja tarkoitus oli jälleen jatkaa protopicin käyttö 2 krt/vrk, mutta testaan että en käyttäisi sitä tänä testikokeilun aikana.

Tsemmpiä kaikille kohtalonkavereille! Voin luvata Markku - mikäli tämä resepti palauttaa jälleen elämäni "normaaliksi", niin tulet myös sinä sen huomaamaan joku päivä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tsemppiä myös sinulle ja toivottavasti saat kaipaamasi avun pitkäaikaiseen ihottumaasi!

Aimo-Pekka Kilpijärvi

Moro.

Itte ny 3 päivää kokeillu josko ois jotain vaikutusta psoriaasiksen hoidossa.. kokeilen varsinkin sormissa oleviin läiskiin että paranisiko tai helpottaisko. muutamia haavoja löytyy joten hetki voide-sekoituksen levityksen jälkeen kirvelee mutta se helpottaa nopeasti ja sitten on tosi hyvä. itte käytän Cano dermin (5% ureaa) ja soodan sekoitusta. ehkä ei paras yhdistelmä. mini-dermin kanssa voisi olla parempi mutta ei nyt tällä hetkellä sitä ollu :D. minun mielestä haavat on ainaki pehmenny/parantunu nopeammin kuin pelkällä perusrasvalla. josko parin viikon sisäl ois jotai näkyvämpää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vaikea sanoa toimiiko tuohon psoriakseen, mutta toivotaan parasta!

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Kiitos vinkistä! Poikani laittoi linkkinä Facebookin seinälleni ja sieltä sen löysin. Minulla on paikallinen iho-ongelma, ja nyt olen lähdössä ostamaan ruokasoodaa, voidetta on kotona johon sitä sekoitan. Tottakai kokeilen, kun olen vuosia kärsinyt tästä paikallisesta ihontulehduksesta. Mikään lääkevoide ei ole tepsinyt.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vinkistä ja toivotaan että apua löytyisi!

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Ihan hullu juttu! Tein sitä voide/soodasekoitusta, ja laitoin ihottumalle. Kutina lakkasi melkein heti! En voi uskoa! Katsotaan palaako se ja lähteekö punoitus pois.

Onkohan tämä ihan henkimaailman juttu, koska haluaa uskoa että se auttaa, kun noin kävi? :) No, se nähdään sitten muutaman päivän sisällä!

No, oli mitä oli, mukavasti helpotti sitä ikävää kutinaa!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #255

No mutta tuohan oli hienoa kuulla, toivotaan että lopullinen apu löytyisi!

Timo Pyhälä

Olen ilolla seurannut miten moni muukin on saanut ruokasoodasta apua iho-ongelmiin. Kiitos!

Vuosia sitten hoidin kutisevia sääriä Kuolleenmeren suolapesulla ja mukana tulleella voiteella. Ne auttoivat hyvin. Kun voide loppui ja yritin ostaa sitä lisää, niin maahantuoja oli vaihtunut ja uudella voiteella ei ollut mitään vaikutusta. Vanha purkki oli jo roskissa.

Kokeilin taas useita voiteita huonolla menestyksellä ja vuosi sitten apteekista löytyi Physiogelin A.I. Lotion, joka auttaa!

Tämä soodavoide on toki paljon halvempaa.

Jotkut uskaltavat syödä ruokasoodaa. Se lienee natriumkarbonaattia ja myös suolaa. Nykyään varoitellaan liiasta natriumista ja suolasta.
Kohonnut verenpaine yms voivat johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Kannattaisikohan jutella lääkärin kanssa soodan syönnistä??

Mila Boström

Tervehdys,
Facebookin kautta löysin artikkelin ja kiitos siitä!
Päätin kokeilla heti päänahan psoriin mikä etenkin hiusrajassa otsalla on ollut ikuisuuden hilseilevä ja kutiseva. Sekoitin soodaa ihan vaan johonkin voiteeseen mitä löytyi ja levittelin yöksi hiusrajaan. 3 yötä ja hilseily oli poissa :D Uskon, että päänahkaan ajateltuna voidaan sekoittaa soodaa ihan veteen ja sitten vaan liuosta hiuspohjaan. Ostin myös Aqualan Plus voidetta apteekista ja siihen sekoitettuna olen laittanut ihan koko kasvoille yöksi. Iho tuntuu hyvältä ja paikoittaiset kuivat kohdat on hävinnyt. Yes. Paljon löytyy muitakin vinkkejä soodan käyttöön esim. hampaiden pesu, ihokuorintaan jne. kannattaa ehdottomasti kokeilla. Uskon, että vanhoista konsteista ja luonnosta löytyy se mitä terveyteen tarvitaan. Perustin facebook ryhmän missä näitä luonnonkonsteja voisi jakaa ja laittaa hyviä linkkejä aiheeseen. Lisään myös tämän sivun. Jaetaan yhdessä tietoa ja lisätään itseavun määrää. https://www.facebook.com/groups/454566127951814/
"Paranna itsesi luonnollisesti" on ryhmän nimi. Tulkaa kaikki mukaan jakamaan kokemuksianne ja tietoa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Terve ja ole hyvä artikkelista, hienoa jos ihottuma helpottaa. Hieno idea tuo facebookryhmä jossa voi jakaa tietoa, toivottavasti mahdollisimman moni saisi avun ihottumiinsa!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Koska olen saanut voidesekoituksesta niin hyvää palautetta ja monet kertovat saaneensa apua hankaliin ihottumiinsa, niin eräs ystäväni teki jutustani englanninkielisen version ja ajattelin jakaa tietoa laajemmaltikin!

http://www.ukkram09.blogspot.fi/

Olisin myös erittäin kiitollinen jos asiasta kiinnostuneet jakaisivat tätäkin versiota eteenpäin, jotta mahdollisimman moni saisi avun ihottumiinsa!.

Käyttäjän SaaraAhonen kuva
Saara Ahonen

Hei taas!Tein jälleen uusia havaintoja.Ostin nyt Pirkka-merkkistä soodaa ja huomasin,että se on natriumbikarbonaatti(E500),kun taas Dr.Oetker on natriumvetykarbonaatti(E500).Tämä Pirkka-sooda liukenee paljon paremmin,eikä rakeisuutta ole ja on paljon miellyttävämpää levittää.Luovuin tuosta rypsiöljystä,kun se on niin sotkuista.Siirryin taas Ceralan voiteeseen ja tähän Pirkka-soodaan.Tosi miellyttävä kokemus,kun ei ollut enää rakeisuutta.Kehottaisin muitakin kokeilemaan.Osaako joku selittää,mitä eroa on noilla -bi ja -vety yhdisteillä soodassa. Laitoin juuri voidetta ja hieman kirvelee,mutta muuten hyvä.

Käyttäjän SaaraAhonen kuva
Saara Ahonen

Niinpä niin,jokainenhan voi itse kokeilla mikä kullekin on hyväksi.Kommenteista päätellen aika moni on kuitenkin avun tuosta soodavoiteesta saanut.Vain kokeilemallahan selviää,auttaako vai ei.Mehän olemme yksilöitä ja kun on ihottumansa kanssa taistellut vuosikausia,tarttuu kyllä jokaiseen mahdolliseen vinkkiin,mitä asian tiimoilta löytää.Minusta on kyllä mahtavaa,että Markku halusi näin julkisesti kertoa,mikä hänellä auttoi.Eikä tämä kokeilu varmasti ole vaarallista kenellekään.Jos tämä ei kaikille sovikaan,niin ei minusta kannata tyrmätä huuhaaksi.Epäitsekästä toimintaa Markulta,ei hän varmaankaan mitään itse tästä hyödy,muutakuin hyvää mieltä siitä,että voi olla joillekin avuksi.Näkeehän sen noista kommenteista,ettei lääketiede ole pystynyt apua tarjoamaan.Moni on kärsinyt vuosikausia ihottumastaan apua saamatta.Mielestäni vuosikausien kortisonivoiteiden käyttö on kyllä paljon haitallisempaa kuin ruokasooda.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Poistin Maria Morrin ja Enni K:n kommentit siitä syystä ettei Enni K julkaise minun vastineitani hänen omassa blogissaan esitettyihin väitteisiin, vaikka linkittelee blogiaan tänne.

Poistin myös häiriköinnin takia molemmilta keskusteluoikeuden blogeihini, jotka palautan samantien sitten kun minulla on mahdollisuus vastata Enni K:n blogissa asiassa esitettyihin väitteisiin!

Joten Maria Morri ja Enni K, jos haluatte vastaisuudessa keskustella tässä ketjussa, niin julkaiskaa minun jo tehdyt kirjoitukseni vastavuoroisesti Ennin blogissa, silloin palautan heti keskusteluoikeutenne!

Eli hiukan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, ei muuta, kiitos!

Huomasin myös että Enni käyttää blogissaan mahdollisuutta myydä mainostilaa blogiinsa, niin mikäs sen parempi tapa yrittää kerätä kävijöitä ja saada mainostuloja, kuin linkitellä omia sivujaan niihin blogeihin jotka keräävät lukijoita!

Mielestäni kyseessä ei ole asiallinen temppu, koska itse laitoin tarinani jakoon auttaakseni ihmisiä, niin jotkut yrittävät sitten jopa tienata jutullani linkittämällä tähän blogiin oman bloginsa osoitetta johon ovat myyneet mainostilaa ja saavat kävijämäärien mukaan tuloja itselleen!

Kun itse laitoin Englanninkielisen version bloggeriin, minullekin tarjottiin mahdollisuutta myydä mainostilaa blogiini, mutta jätin mahdollisuuden käyttämättä! Koska minun motiivini, on auttaa, ei rahastaa!

Sanna Lyytinen

Joku joka ajattelee että teho on kuin placebolla, kun uskoo ja toivoo että auttaa.. Niin uskallan väittää, että koirani, jolla on atooppinen iho, ei asettanut mitään ennakko-odotuksia niin puolesta kuin vastaan, kun kaksi päivää sitten rupesin soodavoidetta sille laittamaan. Äkäisen punaiset anturoiden välit ja rupiset suupielet ovat kokeneet huiman muutoksen kahdessa päivässä. Koira on iloisempi ja leikkisä eikä nuole itseään läheskään niin paljon, kuin ennen. Eikä reagoinut levitykseen mitenkään, eli ei selvästikään kirvellyt. Aion jatkaa tätä hoitoa kokeiltuani jo KAIKKI mahdolliset muut eläinlääkäreiden, homeopaatin, osteopaatin, refleksologin ym. keinot.

Itse sekoitin ruokasoodaa aloe vera propolis-voiteeseen. Muutoin olisin käyttänyt luomu-kookosöljyä, mutta syötän sitä koirille muutenkin, niin se on suuri herkku :) Ettei sen tähden sitten nuole ihoaan.

Kunhan kokeiluni tulokset tästä vielä paranevat, kirjoitan asiasta omaan blogiini, sillä tiedän, että niin moni kamppailee koiransa kanssa saman ongelman kanssa. Ja linkitän tämän jutun kyllä sinne. Kiitos siis jo tässä vaiheessa Markku, kun jaoit kokemuksesi, olen yksi niistä epätoivoisista jotka ovat avun tästä saaneet. Suuri kiitos!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja hienoa jos olen voinut olla avuksi.

Ja koiralle terveisiä!

Satu Katila

Luin testistäsi jokin aika sitten ja päätin että testaan ensi talvena sääriini, jotka joka talvi raavin verille.
Nyt kuitenkin vuoden ikäinen tyttäremme on raapinut itsensä päästä varpaisiin ja kutinaa on öisinkin niin paljon, että yöt ovat kaikkea muuta kuin levollisia. Muistin neuvosi ja nyt illalla tein sekoituksen ohjeesi mukaan ja suihkun jälkeen rasvasin tytön. Aamulla nähdään oliko sekoituksesta meille mitään hyötyä. Tässäkään ei placebovaikutus ei ole mahdollinen, sillä tuolla neidillä ei vielä ole mitään ennakko-odotuksia asian suhteen. Palaan kertomaan saimmeko avun vaiko emme.
ps. omat kädet ovat rasvauksen jäljiltä erittäin pehmeät ja mukavan tuntuiset.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ok, ja toivotaan että tyttö saisi avun ihottumaansa!!

Käyttäjän TarjaKasurinen kuva
Tarja Kasurinen

Heipä taas!

Harmittaa todella, kun en älynnyt ottaa kuvia psoriläiskistäni, ennen kuin aloitin soodavoiteen käytön! Vasemman säären peukalonpään kokoinen psoriläntti katosi kokonaan ja oikean säären iso, puolen kämmenen kokoinen läntti on pienentynyt puoleen. Kaikki pienet, alle sentin halkaisijan läntit ovat myös hävinneet kokonaan. Oikean säären läntti oli vanha ja paksu, mutta nyt psoria on vain vähän ihon pinnalla ja iho on normaalin paksuinen. En uskonutkaan, että tuo läntti paranee kovin äkkiä, koska se on ollut olemassa melkein 10 vuotta (jona aikana siihen on voideltu kaiken maailman kortisonimyrkyt!) ja se tosiaankin oli paksu, iho oli pahassa tulehdustilassa syvältä. Myös kyynärpäiden läntit ovat ohentuneet, mutta nekään eivät ole täysin hävinneet, koska ovat nekin olleet kauan.

Jatkan taatusti soodavoiteen käyttöä enkä enää koskaan laita psoriini lääkevoiteita! Olen saanut valtavan paljon paremman hoitotuloksen tällä myrkyttömällä ja yksinkertaisella reseptillä. Suosittelen muitakin psoriaatikkoja kokeilemaan!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hienoa että olet saanut apua voidesekoituksesta ja toivotaan että pääsisit pitkäaikaisesta hankalasta vaivasta eroon kokonaan!

Käyttäjän MariaLaitinen kuva
Maria Laitinen

Pahan kroonisen käsi-ihottuman omaavana en pystynyt tätä voidetta käyttämään kun kirveli ja poltti niin paljon :( pitää yrittää löytää helpotus jostain muusta

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Harmi ettei voideseoksesta ollut apua, mutta ketjussa on monia hyviä neuvoja ihottumiin. Äskettäin näin myös jossain TV- ohjelmassa jutun jostain uudesta pihkavoiteesta, jolla on saavutettu hyviä tuloksia ihottumien hoidossa! Joten pääasia ettei anna periksi, varmasti joku aine löytyy joka auttaa sinuakin!

Käyttäjän OonaLaaksonen kuva
Oona Laaksonen

Ite kokeilen tuota kikkaas nyt oliiviöljy-sooda seoksella,kun en saanut ihorasvapurkkia (pumppupullo) auki. Käsivarsissa ollut vuosia jatkuvaa ihottumaan ja saanut aina eri lääkäriltä eri ohjeet (parhaassa tapauksessa yksi ja sama lääkäri antanut 3eri ohjeistusta) millon pitää rasvata,kuoria,hinkata ja hangata. toiset sanoo,että ei saa rasvata,eikä kuoria. ja sitte tulee näitten eri yhdistelmiä ja lisäks miljoona eri rasvaa ja voidetta mitä pitää kokeilla, ilman mitään apua. tuo ei onneksi kutise, mutta se kosmeettinen haitta on jo tarpeeksi paha. :) Näkeepä varmaan viikossa toimiiko tuo :) Pitänee sitten palata asiaan :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toivotaan parasta ja odottelen mielenkiinnolla tuloksia!

Käyttäjän TeemuLinkoaho kuva
Teemu Linkoaho

http://iholiitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/3a350cb223...

Ärsytysihottuman yleisimpiä aiheuttajia ovat:
• märkä ja likainen työ
• pesu- ja puhdistusaineet
• orgaaniset liuottimet esim. liuotinbensiini, tärpätti, alkoholit, tinneri
• mineraaliöljyt ja leikkuunesteet
• emäksiset aineet esim. betoni, sementti, kalkki
• ammoniakki, sooda, hapot
• mekaanisesti ärsyttävät pölyt, esim. lasi- ja vuorivilla,
• ruoka-aineet

Käyttäjän TeemuJerkku kuva
Teemu Jerkku

Morjens.

Ihan mielenkiinnosta kyselen että onko kukaan testannut ruokasoodaa sekotettuna cortison tai bacibact voiteeseen? Bepanthen voiteessakin luulisi toimivan hyvin?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Morjens.

Ei taida olla kukaan kokeillut Bebanthenin kanssa, voisi olla mielenkiintoinen kokeilu?

Käyttäjän EsbenPuttonen kuva
Esben Puttonen

Siskolla oli toiminut täytyy itsekkin testata ja ilmoittelen tuloksista

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ok, odottelen tuloksia, toivottavasti auttaa!

Käyttäjän MirjaMartin kuva
Mirja Martin

Heipsan. Minkähänlaisen sörsselin se ystäväsi teki siitä apobasesta ja soodasta, siis kuinka paljon kumpaakin n. suurinpiirtein? Ostettiin eilen juuri apobasea (punapurkkista) ja tänään oli meininki ostaa kortisonivoidetta (saa vielä odottaa) pojan 2,5v. atooppiseen ihottumaan reisissä ja säärissä (tai melko varmasti sitä). Tänään lääkäri neuvoi kokeilemaan tuota kortisonivoidetta (poikaa näkemättä) ja 10. päivän päästä olisi meininki näyttää jalat josko saisi reseptiä voidepurnukoille ja kortisonille joka kyllä arvelluttaa! Alampa kokeilemaan tuota soodailua jo tänään josko siitä ratkaisu löytyisi. On ollut niin miedot oireet talvesta saakka, välillä poissa kokonaan, nyt tuntuu äityneen pahemmaksi, onneksi vielä kuitenkin siedettävä. Mitenkähän jojobaöljy siellä seassa toimisi...sitä käytetään nykyisin tukanpesussa ja vauvanputsauksessa. Olipas mukavaa löytää kirjoituksesi ja lukea monien kanssakulkijoiden löytäneen apua näin simppelistä asiasta...toivottavasti mekin löydetään. Syksyisin ja keväisin koiralla on vaivaa varpaiden ihossa, josko siihenkin sitten kokeilisi. Kiitoksia ja hyvää alkavaa kesää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä kirjoituksesta ja toivotaan että saisit apua ihottumaasi. Ystäväni sekoitti ruokasoodaa samalla sekoitussuhteella kuin minäkin, eli kymmenen painallusta voidetta pumppupullosta ja teelusikallinen soodaa sekaan ja hyvä sekoitus. Tuosta jojobaöljystä en osaa sanoa mitään, mutta voihan sitä kokeilla ruokasoodan kanssa.

Hyvää kesän jatkoja myös sinulle!

Noora Oikarinen

Hei!

Kiitos sydämellisesti tästä soodajutusta.
Tytär ja minä olemme saaneet avun kroonisiin ihottumiin (PPP ja taiveihottuma) soodavoiteesta- ja kylvystä.
Kortisonit ovat olleet koko kevään pois käytöstä, eikä antibioottikuuria ole tarvittu, vaikka joka keväinen ja syksyinen on ennen ollut.

Laitoin sinulle sähköpostia asiasta.

Kiitos.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja hienoa että olette saaneet avun voidesekoituksesta, ja toivotaan että pääsisitte ihottumista eroon kokonaan. Kiitos myös sähköpostin palautteesta!

Käyttäjän SamiLuoma kuva
Sami Luoma

Hei Markku. Kiitos sinulle tästä mahtavasta vinkistäsi. Olen sairastanut psoria jo kohta 6 vuotta, olen 28 vuotias mies Turusta ja psorin takia olen joutunut joka päivä kamppailemaan kutinasta jonka kuollut ihohilse aiheuttaa. Nyt kesä on toki ihoa hieman rauhottanut mutta kun rahat eivät millää meinannu riittää kortisonivoiteisiin johon uppos hyvin rahaa jopa 200 e kk niin päätin kokeilla konstiasi. Menin ostamaan Aqualan L perus voidetta ja sekoitin sitä vanhaan tyhjään tummeli purkkiin, lisäsin noin puolidesiä ruokasoodaa ja sekoitin voiteen ja soodan todella huolella. Rupesin sitten siveltämään rasvaa iholleni ja tunsin pienestä kirvelyksestä huolimatta kuinka yhdistelmä alkoi vaikuttaa. Menin pesemään paksun rasvakerroksen pois 20 min kuluttua ja kuivasin sen kuivaksi. (USKOMATONTA PSORI OLI KADONNUT!) ainoaksesi jäi ihoon vaalea terve iho ja en ollut uskoa silmiäni. Olin niin iloinen ja oli pakko soittaa äidilleni jolla myös on psori ja käskin hänenkin kokeilla. Siis en olisi uskonut että, näin yksinkertainen juttu pelasti minut ja mielen tilani. Kiitos Kiitos ja tuhannesti kiitos tästä vinkistä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vinkistä ja hienoa että pitkäaikainen ja hankala ihottumasi on alkanut parantua, toivotaan myös että apu löytyisi äidillekin!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Menee jakeluun - ja s-postin saitkin jo.

Henry

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos jakamisesta ja katson sähköpostin!

Suvi Mononen

Kuulin kirjoituksestasi ystävältäni ja halusin tulla kiittämään myös tänne.
Olen kärsinyt jokakeväisestä aurinkoihottumasta 12 vuotta ja tänä vuonna ihottuma äityi todella pahaksi ja lääkäri totesi minun olevan atooppinen aurinkoallergikko. Varsinainen ironian riemuvoitto siis. Ostin viime yönä 24/7 kaupasta ruokasoodaa ja sekoitin sitä Doven kuivan ihon vartalovoiteeseen - ainoaan voiteeseen mitä kotonani oli kortisonivoiteen lisäksi - sillä en kutinan vuoksi taaskaan saanut unta. Aamulla oli ihanaa herätä kun kuivat läiskät olivat kadonneet melkein kokonaan ja nukuin rauhallisesti lopun yötä! Jatkan kokeilua mutta uskallan olla toiveikas atopian suhteen. Auringon voimistuneille säteille en mahda mitään, mutta saanpahan kesän valoisat yöt nukuttua.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain ja hienoa että olet saanut apua pitkäaikaiseen ja hankalaan vaivaan. Tiedän itsekin miltä helvetiltä tuo nukkumattomuus tuntuu, kun kutiaa niin ettei saa nukuttua! Ja toivotaan että pääsisit koko ihottumasta eroon!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari
Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Markku.
Kuulin juuri kun kyselin, niin lähisukulaiset oli jo kokeilleet sun neuvoa.
Apu oli tullu.

Kumarrus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #297

Todella hienoa jos olen voinut olla avuksi!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #298

Näin se tieto on vain levinny, ja leviää edelleen.
Veressäni on ihottumaa, ja se on periytyvää. Osalla sukulaisia on oikein pahakin, liki luita myöten olevia halkelmia kämmenissä ja ihan muutenkin normaalia pahaa sporia.

Tiedon leviämisestä senverran, tässä oli tutkimus siitä kuinka läheisiä ollaan jokainen toisillemme.
3 henkilön erotuksella ollaan suomalaiset kätelty kaikki toisiamme.
Eli vähintään sun "joku" tuttu ja sen vastaava "joku" tuttu on kätelly mua.
Näin se sanakin on nopea liikkeissään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #299

Joo on hienoa että tieto kulkee ja näin nettiaikana se kulkee entistä nopeampaan ja saavuttaa entistä useamman. Ja toivotaan että mahdollisimman moni saa avun ihottumiinsa, jos ei minun keksimälläni voiteella, niin jonkun toisen ideoilla. Ketjussahan niitä on runsaasti!

Käyttäjän KatjaMkinen kuva
Katja Mäkinen

Kiitos kirjoituksestasi!!! Tyttärelläni ollut reilun vuoden todella paha allerginen ihottuma... Kokeilimme tuota ruokasooda+perusvoide yhdistelmää eilen illalla ja tänä aamuna iho oli silmiin nähden paremmassa kunnossa aikoihin... Laitoimme vielä äsken uuden kerroksen yöksi joten varmasti huomenna onkin iho jo lähes kokonaan hyvässä kunnossa. Ainoa mikä oli ilkeetä niin kova kirvely hetken aikaa kun voide on laitettu iholle...tasaantuu kyllä melko pian. Olen todella kiitollinen että jaoit tämän tarinasi tänne. Toivottavasti moni saa apua tästä..me saimme ainakin!!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä kirjoituksesta ja hienoa jos olen voinut olla avuksi, toivotaan myös että ihottuma paranisi kokonaan!

Käyttäjän LeilaMattila kuva
Leila Mattila

Hieno keksintö, joka toimii !!

Käyttäjän MaijaHauninen-Kallio kuva
Maija Hauninen-Kallio

Mahtava kokeilu sinulta ja todella paljon kiitoksia että kerroit sen muillekin! Äidilläni oli kasvoissa kiukkuisen näkoinen ihottuma, johon ei lääkäri löytänyt syytä vaikka ihosta otettiin näytepalakin. Mitkään lääkärin määräämät voiteet eivät auttaneet, mutta sitten kuulin ystävältä sinun kirjoituksestasi. Hän lähetti sen minulle ja kokeilin "reseptiäsi" äidilleni heti seuraavana päivänä. Parissa päivässä ihottuma vaaleni ja viikossa se oli poissa! Lääkäri tiesi kokeilustamme;kannusti kokeilemaan ja pyysi vielä meitä käymään parin viikon päästä. Olemme menossa ensi viikolla "näytille". KIITOS! Maija Hauninen-Kallio

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ja todella hienoa jos olen voinut olla avuksi ja hienoa jos lääkärikin on kannustanut kokeilemaan, koska ihottumiin ei ole kovin tehokkaita lääkkeitä tai ainakaan määrättyihin ihottumiin!

Käyttäjän JanAhonoja kuva
Jan Ahonoja

Kaikkia kommentteja en jaksanut lukea mutta olipahan paljon positiivisia kokemuksia muilta joten...

Tota täytyy ehdottomasti kokeilla heti tänään. Jospa minunkin kutina ja punoitus kasvoilla vihdoinkin loppuisi.

Olen myös lukenut jostain että varsinkin juuri kasvoille olisi hyvä yhdistelmä ruokasooda+hunaja. Onkos tuosta yhdistelmästä kenelläkään kokemuksia?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En ainakaan muista että kommenteissa saamissani sähköposteissa kukaan olisi kertonut kokeilleensa hunajaan sekoitettuna, tosin saatan muistaa väärin! Mutta annappa palautetta miten kokeilu onnistui!

Käyttäjän TarjaKasurinen kuva
Tarja Kasurinen

Hei Markku!

En muista, kuinka kauan olen soodavoidetta nyt käyttänyt, mutta psorini on ihan uskomattomassa kunnossa! Sitä on enää oikean säären ulkosyrjässä viisi tai kuusi pienta länttiä, muualta se on hävinnyt kokonaan. Kyynärpäistäkin, vaikka niissä oli todella sitkeät ja pitkään olleet läntit! Ja täytyy tunnustaa, että välillä on ollut parinkin viikon tauko, etten ole muistanut laittaa voidetta. Ja silti psori on pysynyt hyvänä! Olen yrittänyt jakaa tätä tietoa ja todella moni tuttavapiirissäni onkin saanut avun tästä.

Olen kertonut tästä myös kansainvälisillä psoriasis fundationin sivuilla, mutta taitaa sekin olla lääketehtaiden ylläpitämä, kun ei asiaa siellä julkisesti kommentoida sivuston ylläpitäjän taholta. Luulisi että tällainen halpa ja täysin myrkytön vaihtoehto kiinnostaisi kaiken maailman kortisonien ja biologisten, injektiona otettavien lääkkeiden asemesta. Itse en kyllä laita enää koskaan minkäänlaista lääketehtaiden tuottamaa myrkkyä, niillä saa avun vain hetkeksi. Ja nykymaailman ahneus aiheuttaa sen, että lääkkeet tehdäänkin tuomaan vain väliaikaista helpotusta, näin niitä saadaan myytyä vuodesta toiseen.

Toivoisin, että mahdollisimman moni jakaisi tätä tietoa eteenpäin. Tämä on ihan käsittämättömän hieno oivallus!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Terve Tarja, oli mennyt viestisi ohi, huomasin että se oli tullut ja etsin sitä löytämättä, vasta nyt Ritvan viestin jälkeen tajusin toisen sivun olemassaolon! Joten pahoittelen että vastaan vasta nyt!

Hienoa että olet saanut noin hyvän avun ihottumaasi ja suuri kiitos että olet myös jakanut laajalti tietoa eteenpäin. Toivottavasti mahdollisimman moni saa apua hankaliin ihottumiinsa!

Jonna Karjanlahti

Kiitos Markku että jaoit tämän jutun! :-) Aloitin kuukausi sitten kun olin lukenut tarinasi + kaikki kommentit laittamaan 8kk pojalleni jolla on todettu atooppinen iho samalla rasvalla mitä itse käytät ja Meiramin ruokasoodalla rasvaamaan hänen selkää ja reisiä. Ihan parin päivän käytön jälkeen huomasin että poikani ei raapinut enää reisiä (hän oli tehnyt sitä päivittäin n.3 kuukauden ajan) ja seuraavaksi huomasin että nukku yöt paljon paremmin :-D parin viikon päästä iho alkoi hilseilemään ja uudistumaan ja lopuksi muuttui paremmaksi ja sileämmäksi! :-D Iho on jo melkein parantunut kokonaan ja iso kiitos kuuluu sinulle!! Neuvolassa ei oltu kuultukaan tästä ja siellä oltiin sitä mieltä että ei tule kyllä auttamaan tämä rasvaseos, täytyy näyttää ens kerralla tulokset neuvolalääkärille ;-)
Jaoin fb:ssä sivullani tarinasi ja ennen ja jälkeen kuvan poikani selästä monet on jo kommentoinut että aikoo testata itsekin :-) Ihanaa että ei tarvitse käyttää enää korttisonia ollenkaan! KIITOS, Olet taivaan lahja ♥:-)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä vain Jonna ja todella hienoa jos olen voinut olla avuksi. Toivotaan myös että poikasi pääsee ihottumastaan lopullisesti eroon.

Kiitos myös koskettavasta tarinasta ja siitä että olet jakanut tarinaa eteenpäin, jotta mahdollisimman moni voisi saada apua hankaliin ihottumiin!

Jonna Karjanlahti

Olisin mielelläni laittanut ennen ja jälkeen kuvat tänne mut en osannut...

Rauno Härkönen

Psoriakin on montaa erillaista, omaani ei ole auttanut.
-Mutta hyvä kun moni muu on saanut avun vinkistäsi!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En tiedä, mutta psoriasis taitaa olla yleisnimitys ihottumille joista ei tarkkaan tiedetä mistä ne tulevat ja niitä saattaa olla useampaa laatua.

Tuonne ketjun alkupäähän laittoi Verkkomedian toimittaja Riikka Söyring pihkavoiteen sekoitusohjeen ja ehkä kannattaisi kokeilla sitä? Uskoisin oman kokemukseni mukaan, ettei kannata antaa periksi, aivan varmasti joku apu sinullekin löytyy!

Toivotaan parasta!

Käyttäjän TarjaKasurinen kuva
Tarja Kasurinen

Heipä taas Markku!

Olet kertonut tästä voiteesta myös englanniksi, mutta en löydä juttua. Viitsisitkö linkata jutun tänne, niin saisin laittaa sen Kansainvälisen psoriasisliiton Facebook-sivulle? Kiinnostusta voidetta kohtaan tuntuu olevan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Terve Tarja, tässä linkki englanninkieliseen versioon!

http://markkalaitinen.blogspot.fi/

Kiitos että jaat tietoa eteenpäin ja toivotaan että mahdollisimman moni saisi avun ihottumiinsa!

Natalia Kesälahti

Tavallinen joka kodin ruokasooda on myös hyvä hyttysten kutiaviin puremiin: sylkeä sormeen, sooda päälle ja saa hyvällä omalla tunnolla raapia. Tässä toinen erikoinen, mutta todella tehokas apu märkeneviin haavoihin. Minulla oli joskus opiskeluaikana jalkapohjassa syylä, jota poltettiin terveyskeskuksessa kylmälla typellä. Siitä tuli todella pahannäköinen ja märkä haava. En pystynyt kävelemään ja kaikki terveyskeskuksen määrämät voiteet ja pulverit eivät tehonneet. Soitin äidilleni ja hän kertoi, että heillä päin ennen vanhaa tällaisia haavoja hoidettiin tuoreella virtsalla. Siis piti pissiä suoraan jalkapohjalle!!! Koska mikään muu ei auttanut, päätin tehdä sen. Ja kas, seuraavana aamuna haava oli täysin kuiva! Parani muuten todella nopeasti.

Maarit Rantala

Ragdoll-kissoilla on yleinen rotuongelma allerginen ihottuma. Samoin meidän kolli on kärsinyt siitä puolivuotiaasta lähtien eli pian 7,5 vuotta. On annettu kortisonipistoksia, -voiteita, -pesuja. Allergiaruokia (räävittömän hintaisia) ja kortisonia tabletteina. Kortisoni rauhottaa aina joksikin aikaa, mutta sitten taas revitään iho vereslihalle.

Tätä kokeilen seuraavaksi ja kerron, miten meidän pojalle käy :-)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hieno juttu, mielenkiintoista kuulla auttaako voide kissoille!

Käyttäjän MaijaRahkola kuva
Maija Rahkola

Kiitos kirjoituksestasi! Olen joskus lukenut ruokasoodan vaikutuksista moniin vaivoihin, mutta tahtovat unohtua nämä vanhat lääkitykset. Kerron tästä heti ystävälleni joka sairastaa pahaa psoriasta jalkapohjissa. Suosittelen häntäkin kokeilemaan, jospa saisi avun tästä edullisesta voiteesta.
Mutta haluan kertoa tässä vielä yhden itseäni auttaneen halvan lääkkeen. Minulla on vaivannut paha kynsisieni vuosikausia. Olen käyttänyt kaikkia lääkityksiä mitä apteekista saa. Mikään ei ole sientä poistanut Täältä netin keskustelupalstoilta sain vinkin, että 3% vetysuperoksiidi auttaisi poistamaan sienen. Menin oitis apteekkiin ja pyysin ainetta. Apteekkari kysyi mihin tarkoitukseen sitä käyttäisin. Kerroin kokeilevani kynsisienen poistoon. Kerroin myös lukeneeni muiden kokemuksista. Hän ei ollut koskaan kuullutkaan menetelmästä. Kerroin myös kuinka paljon rahaa olin käyttänyt näihin televisiossakin mainostettuihin kynsisienivoiteisiin. Silloin hän huudahti, että eiväthän ne viekään sairautta pois, auttavat vain ulkoisesti mutta sieni pysyy.
No tätä ei mainoksissa kerrota.
Hoidin varpaitani kuukausia aamuin illoin vetysuperoksiidilla . Ensimmäistä kertaa vuosiin voin kesäksi lakata varpaani ja laittaa sandaalit jalkaan. Pullo ainetta maksaa vajaa 4 euroa.
Tästä ei lääketehdas ihastu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä kirjoituksesta ja toivotaan että ystäväsi saisii avun psoriinsa. Minullakin oli sitkeä kynsisieni molempien isovarpaiden kynsissä ja jouduin syömään kaksi pitkää kuuria penisilliiniä, ennen kuin sieni katosi. Voivat olla harmittavan pitkiä nuo iho-ongelmat ja kynsisienet, ja todella hienoa että ihmiset kokeilevat vaihtoehtohoitoja ja saavat niistä avun, kun virallinen lääketiede ei kykene auttamaan!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Kiitos ohjeesta!

Levittelin lomareissulla 3 henkilölle antamaasi reseptiä iho-ongelmiin. Kaikilla kroonisia ongelmia (ihottumaa/atooppinen iho). Yhdellä tosi pahat jäljet (syvät ruvet), joihin ei ainakaan 6vrk hoito (rasvaus aamuin/illoin puhtaaseen ihoon) auttanut. Ensimmäisillä kerroilla kuulemma voide kirveli. Ihottumissa ei kuitenkaan tapahtunut merkittävää muutosta.

Toisella käsissä ihottumat ja hoito sama. Saldona ihottuma ei kutissut, mutta ei hävinnytkään (ihottuma huomattavasti lievempi kuitenkin kuin ensimmäisellä henkilöllä).

Kolmannelle laitoin 2vrk aikana tuoreisiin ihottumiin seoksesi ja ne katosivat ja ihottuma ei kutissut. Mietin olisiko ihottuman alut kadonneet pelkällä perusvoiteella, mutta sitä en voi tietää.

Hieman keskeneräinen kokeilu, mutta tulipahan kokeiltua. Rehellisesti arvioituna ei mikään "ihme" salva, mutta voihan se auttaa toisille paremmin kuin toisille tai pidemmällä hoitokerroilla auttaa, mutta toisaalta voiko perusrasvakin tehdä saman? Sitä en tiedä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ole hyvä ohjeesta ja tuskin mikään voide kaikkiin ihottumiin auttaa, ei minunkaan voiteeni. Mutta joihinkin ihottumiin en usko olevan parempaa voidetta, kuin tuo minun kehittämäni voide. Omaankin ihottumaani kokeilin lähes kaikki olemassaolevat voiteet ilman apua ja jos en olisi sattumalta tehnyt kokeiluani, uskoisin että tuskin olisin enää hengissä!

Käyttäjän TarjaKasurinen kuva
Tarja Kasurinen

Hei Markku!

Ihme on tapahtunut! Ihollani ei ole enää juuri merkkiäkään psoriasiksesta! Oikean jalan sääressä, jossa oli suurin ja vanhin psoriläntti, on enää vain vähän kuivempi iho kuin muualla. Kyynärpäistä ja vasemmasta säärestä hävisi läntit ihan kokonaan, samoin oikean jalan polvesta. Psori yrittää aina välillä puhjeta johonkin, mutta kun sivelen kohtaa muutamana päivänä soodavoiteella, läntti häviää. Päänahkaan käytän soodavettä, jota olen tehnyt pieneen tippapulloon.

Yritän levittää reseptiä niin paljon kuin mahdollista. Todella moni on kertonut saaneensa avun erilaisiin ihottumiin. Itse heitin pois kaikki lääkevoiteet ja kun psori tulee näkyviin, käytän vain soodavoidetta. Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä voidetta ihottumiin, onhan se todella halpaa ja täysin myrkytöntä, toisin kuin lääketehtaiden voiteet.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Todella hienoa että olet saanut noin hyvän avun voidesekoituksesta ja kiitos että jaksat levittää tietoa voiteesta, jotta mahdollisimman moni saisi avun hankaliin ja pitkäaikaisiin ihottumiinsa!

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat